"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
AniuTo rzeczywiście może być ta róża . Dziękuję Ci bardzo. Masz ogromną wiedzę.
Zdjęć nie zrobiłam inaczej.
To ASL ze strony 31
A to z 33 - różni je jedynie ujęcie i pora dnia.
A to First Lady z różnych stron i o różnych porach dnia
str 31
a to z 33
Może to faktycznie zależy od monitora Poza tym zdjęcia robione w porannym świetle mają zazwyczaj zimniejszy odcień i ostrzejsze cienie a te robione w wieczornym są dużo cieplejsze i mają łagodne cienie. Uwielbiam robić zdjęcia wieczorem pod światło.
Gosiu mam nadzieję, że mimo wszytko ładnie wyjdzie. Nie chcę pokazywać ujęcia z domem, ale uwierz mi na słowo, że średnio to pasuje do całości.
Aga tak mój Sebastian bardzo mocno przypomina różę angielską i pokładają mu się niektóre pędy.
Zdjęć nie zrobiłam inaczej.
To ASL ze strony 31
A to z 33 - różni je jedynie ujęcie i pora dnia.
A to First Lady z różnych stron i o różnych porach dnia
str 31
a to z 33
Może to faktycznie zależy od monitora Poza tym zdjęcia robione w porannym świetle mają zazwyczaj zimniejszy odcień i ostrzejsze cienie a te robione w wieczornym są dużo cieplejsze i mają łagodne cienie. Uwielbiam robić zdjęcia wieczorem pod światło.
Gosiu mam nadzieję, że mimo wszytko ładnie wyjdzie. Nie chcę pokazywać ujęcia z domem, ale uwierz mi na słowo, że średnio to pasuje do całości.
Aga tak mój Sebastian bardzo mocno przypomina różę angielską i pokładają mu się niektóre pędy.
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko-ostatnia zima-nie zima,wiosna-nie wiosna załatwiła to co było osłabione po poprzedniej zimie
A np.moja First Lady nigdy nie wyglądała tak pięknie jak Twoja-i już jej nie ma
A np.moja First Lady nigdy nie wyglądała tak pięknie jak Twoja-i już jej nie ma
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Te drugie ujęcia są dla mnie bardziej do rozpoznania, czyli jednak światło robi swoje
Dzięki Tobie poznaję inne oblicze tych wszystkich róż
Sama próbowałam zrobić tak delikatne, zwiewne ujęcia, ale no.. nie umiem
Dzięki Tobie poznaję inne oblicze tych wszystkich róż
Sama próbowałam zrobić tak delikatne, zwiewne ujęcia, ale no.. nie umiem
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Aniu,robię dużo zdjęć i też nie mogę uzyskać tego co chcę Zdjęcia Agnieszki są.....
- Indygo
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 kwie 2012, o 14:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny, jesteście prawdziwymi pasjonatkami. Zdjęcia tych samych róż, w różnych stadiach rozwoju, o różnej porze dnia. Za każdym razem wspaniały efekt
Pozdrawiam Martyna
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Droga Agnieszko, witam Cię serdecznie!
Moja mama tak szperała i szperała po forum, no i natrafiła na Twój wątek.. O Boże, ale jej za to dziękuję! Tyle co się u Ciebie naoglądałam tych przewspaniałych cudów.. Chyba u nikogo jeszcze tylu odmian i kolorów róż w ogrodzie nie widziałam. I to jakie róże! Same perły.
Nie chcę się powtarzać, bo zapewne już nie raz słyszałaś, że robisz oszałamiające zdjęcia. Niektóre ubóstwiam. Kilkanaście zachowałam sobie na moim dysku, nie obraź się za to , używam ich tylko w celach domowych, jako tapeta komputeowa. Naprawdę to wszystko tak mi się spodobało, że zaglądam tu do Ciebie nieustannie odkąd odkryłam Twój wątek (a właściwie moja mama ;) ).
Troszkę się interesuję fotografią, dlatego muszę zapytać Cię, jakim aparatem fotografujesz swoje "perły"?
Poza tym te zdjęcia pomogą mi wzbogacić mój własny zakątek niektórymi różami. To będzie papugowanie.. Ale cóż, od najlepszych trzeba brać przykład przecież!
Nie będę nawet próbowała wytypować najpiękniejszą perłę Twojego ogrodu, bo się nie da. Wszystkie zasługują na
Znasz taką róże jak Times Past? (to róża Harkness'a) Ja ją mam, ale jeszcze nie kwitnie. Na internetowych ilustracjach jest bardzo podobna do Chippendale, ciekawa jestem, czy rzeczywiście będzie taka piękna.. Raczej nie. Rzadko ją widuję w cudzych ogrodach, to pewnie nie jest taka wspaniała. Przecież gdyby była taka jak Chipek, miałaby większą sławę.
Jeszcze mam jedno pytanie.. Mieszkasz w Polsce czy za granicą? Nie chcę być nahalna, po prostu taka ze mnie ciekawska baba.
Będę tu bardzo często zaglądać, jeśli pozwolisz, bo zakochałam się w Twoim różanym zakątku.
Moja mama tak szperała i szperała po forum, no i natrafiła na Twój wątek.. O Boże, ale jej za to dziękuję! Tyle co się u Ciebie naoglądałam tych przewspaniałych cudów.. Chyba u nikogo jeszcze tylu odmian i kolorów róż w ogrodzie nie widziałam. I to jakie róże! Same perły.
Nie chcę się powtarzać, bo zapewne już nie raz słyszałaś, że robisz oszałamiające zdjęcia. Niektóre ubóstwiam. Kilkanaście zachowałam sobie na moim dysku, nie obraź się za to , używam ich tylko w celach domowych, jako tapeta komputeowa. Naprawdę to wszystko tak mi się spodobało, że zaglądam tu do Ciebie nieustannie odkąd odkryłam Twój wątek (a właściwie moja mama ;) ).
Troszkę się interesuję fotografią, dlatego muszę zapytać Cię, jakim aparatem fotografujesz swoje "perły"?
Poza tym te zdjęcia pomogą mi wzbogacić mój własny zakątek niektórymi różami. To będzie papugowanie.. Ale cóż, od najlepszych trzeba brać przykład przecież!
Nie będę nawet próbowała wytypować najpiękniejszą perłę Twojego ogrodu, bo się nie da. Wszystkie zasługują na
Znasz taką róże jak Times Past? (to róża Harkness'a) Ja ją mam, ale jeszcze nie kwitnie. Na internetowych ilustracjach jest bardzo podobna do Chippendale, ciekawa jestem, czy rzeczywiście będzie taka piękna.. Raczej nie. Rzadko ją widuję w cudzych ogrodach, to pewnie nie jest taka wspaniała. Przecież gdyby była taka jak Chipek, miałaby większą sławę.
Jeszcze mam jedno pytanie.. Mieszkasz w Polsce czy za granicą? Nie chcę być nahalna, po prostu taka ze mnie ciekawska baba.
Będę tu bardzo często zaglądać, jeśli pozwolisz, bo zakochałam się w Twoim różanym zakątku.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Aniu robisz przecież przepiękne zdjęcia! Uwielbiam je
Aszka twoje ujęcia też są świetne. Czasem po prostu o jakości zdjęć decyduje dobry sprzęt.
Konwalia bardzo mi miło Cię poznać Cieszę się bardzo, że znalazłaś inspirację. Uwielbiam zarażać ludzi i potem podziwiać efekty ich pracy, kopiuj więc pomysły ile wlezie ;) Może mnie też zainspirujesz
Fotografuję Canonem 5D. Ma już swoje lata, ale wciąż go uwielbiam.
Pytasz o Times Past. Jakiś czas temu czytałam o niej. Kwiat na zdjęciach wygląda pięknie. Ciekawe jak z trwałością. Pokaż ją jak już Ci rozkwitnie. To mało znana róża.
Mieszkam w Polsce na pomorzu
Dawno mnie nie było. Pogoda w końcu zaczęła dopisywać, zaczęły się wakacje i zwyczajnie spędzamy jak najwięcej czasu na dworze. Stare róże rosną wspaniale a nowe niestety w większości mnie zawodzą. Już któraś z kolei z nowości okazuje się pomyłką. Jestem wciąż pełna nadziei, bo kilka zaraz się otworzy. Już odetchnęłam z ulgą, kiedy zobaczyłam St. Cecilię. Jude de Obscure, okazała się niestety zwykłą Boniką i muszę ją skreślić z listy Nie dobrze też wyglądają pąki tych pięknych korzeni, które nabyłam okazyjnie. Owszem krzaczki rosną świetnie, ale wciąż drżę.
Zdjęć przez te dni uzbierało mi się bardzo dużo. Nie jestem w stanie wkleić nawet polowy z nich. Wiele jest podobnych, więc wybrałam najciekawsze ujęcia.
Dzisiaj pojawił się pierwszy kwiat angielki St. Cecilia
Pąk był śmieszny - wyglądał jak lizak (kulka). Kwiat bardzo przypomina ten u La Reine Victoria. Ta róża to piękny bladzioch o dziwnym zapachu. Łodyżka wiotka, ale jakoś utrzymuje ten kwiat (jak na razie). Jestem ciekawa czy będzie choć troszkę bardziej trwała od pozostałych angielek.
Crocus nabrała pięknego morelowego koloru, pewnie tylko na chwilę. Może to od ciepła?
Romans First Lady i Sebastiana
Heritage
Gruss an Achen też zrobiła się bardziej morelowa
Niestety A Shropshire Lad słabo znosi upały. Strasznie szybko zaczęła przekwitać.
Leo
zaczęła MariaTherssia (przesadzana)
debiutuje pierwszym kwiatkiem Larissa
Dwie z moich 4 edenek. Każda inna i w tle kwitnący ligustr.
Herculesa nie lubię mimo, że pięknie przezimował i zdrowo rośnie. Ma mało trwałe sine kwiaty. Tylko rozwijające pąki mi się podobają.
A to już góra
China Girl
Graham Thomas
Dziwne pełna w tym roku ta moja Comte de Champage
No i jeszcze róże w piasku na pobliskiej plaży. To właśnie tę plażę widzę od siebie z ogródka.
No i nowy mieszkaniec - biały wiąz
Pozdrawiam was wakacyjnie i ciepło
Aszka twoje ujęcia też są świetne. Czasem po prostu o jakości zdjęć decyduje dobry sprzęt.
Konwalia bardzo mi miło Cię poznać Cieszę się bardzo, że znalazłaś inspirację. Uwielbiam zarażać ludzi i potem podziwiać efekty ich pracy, kopiuj więc pomysły ile wlezie ;) Może mnie też zainspirujesz
Fotografuję Canonem 5D. Ma już swoje lata, ale wciąż go uwielbiam.
Pytasz o Times Past. Jakiś czas temu czytałam o niej. Kwiat na zdjęciach wygląda pięknie. Ciekawe jak z trwałością. Pokaż ją jak już Ci rozkwitnie. To mało znana róża.
Mieszkam w Polsce na pomorzu
Dawno mnie nie było. Pogoda w końcu zaczęła dopisywać, zaczęły się wakacje i zwyczajnie spędzamy jak najwięcej czasu na dworze. Stare róże rosną wspaniale a nowe niestety w większości mnie zawodzą. Już któraś z kolei z nowości okazuje się pomyłką. Jestem wciąż pełna nadziei, bo kilka zaraz się otworzy. Już odetchnęłam z ulgą, kiedy zobaczyłam St. Cecilię. Jude de Obscure, okazała się niestety zwykłą Boniką i muszę ją skreślić z listy Nie dobrze też wyglądają pąki tych pięknych korzeni, które nabyłam okazyjnie. Owszem krzaczki rosną świetnie, ale wciąż drżę.
Zdjęć przez te dni uzbierało mi się bardzo dużo. Nie jestem w stanie wkleić nawet polowy z nich. Wiele jest podobnych, więc wybrałam najciekawsze ujęcia.
Dzisiaj pojawił się pierwszy kwiat angielki St. Cecilia
Pąk był śmieszny - wyglądał jak lizak (kulka). Kwiat bardzo przypomina ten u La Reine Victoria. Ta róża to piękny bladzioch o dziwnym zapachu. Łodyżka wiotka, ale jakoś utrzymuje ten kwiat (jak na razie). Jestem ciekawa czy będzie choć troszkę bardziej trwała od pozostałych angielek.
Crocus nabrała pięknego morelowego koloru, pewnie tylko na chwilę. Może to od ciepła?
Romans First Lady i Sebastiana
Heritage
Gruss an Achen też zrobiła się bardziej morelowa
Niestety A Shropshire Lad słabo znosi upały. Strasznie szybko zaczęła przekwitać.
Leo
zaczęła MariaTherssia (przesadzana)
debiutuje pierwszym kwiatkiem Larissa
Dwie z moich 4 edenek. Każda inna i w tle kwitnący ligustr.
Herculesa nie lubię mimo, że pięknie przezimował i zdrowo rośnie. Ma mało trwałe sine kwiaty. Tylko rozwijające pąki mi się podobają.
A to już góra
China Girl
Graham Thomas
Dziwne pełna w tym roku ta moja Comte de Champage
No i jeszcze róże w piasku na pobliskiej plaży. To właśnie tę plażę widzę od siebie z ogródka.
No i nowy mieszkaniec - biały wiąz
Pozdrawiam was wakacyjnie i ciepło
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Pachnie wakacjami . Dziękuję za zdjęcie Gruss an Aachen. Właśnie niedawno kupiłam trzy krzaczki, każdy ma po dwa, trzy pędy a tutaj zobaczyłam czego mogę się spodziewać. Mam nadzieję, że moje oczekiwania nie są na wyrost , bo jak widzę u Ciebie róże są bardzo dorodne .
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, Twoje zdjęcia to mistrzostwo świata Przepięknie oddają urok rózyczek.
Masz przecudne widoki z tarasu - fajnie widzieć plażę codziennie
Zachwyciła mnie róża Comte de Champagne, choć to nie mój kolorek, to jest naprawdę śliczna
Masz przecudne widoki z tarasu - fajnie widzieć plażę codziennie
Zachwyciła mnie róża Comte de Champagne, choć to nie mój kolorek, to jest naprawdę śliczna
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Agnieszko, cudowne zdjęcia - to nie banał piknęło mi serce... a ostatnio trochę rzadziej pika, bo w końcu ciągle oglądam sporo róż na różnych zdjęciach.
Muszę sobie przeczytać dokładnie cały Twój watek od poczatku
Muszę sobie przeczytać dokładnie cały Twój watek od poczatku
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Aguś, jacie, Ty nawet plażę masz tak blisko.. Żyć nie umierać, wakacje na wyciągnięcie ręki.
Fotkę Times Past zamieszczę jutro albo nawet dzisiaj wieczór w moim wątku, więc jak będziesz ciekawa to zapraszam
Co Ty gadasz- wszystko u Ciebie pięknie kwitnie, ja przynajmniej nie widzę żadnych niewypałów..
A China Girl zapisuje się na moją liste róż obowiązkowych w ogrodzie..
Fotkę Times Past zamieszczę jutro albo nawet dzisiaj wieczór w moim wątku, więc jak będziesz ciekawa to zapraszam
Co Ty gadasz- wszystko u Ciebie pięknie kwitnie, ja przynajmniej nie widzę żadnych niewypałów..
A China Girl zapisuje się na moją liste róż obowiązkowych w ogrodzie..
Ogród w lasku
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś ale z Ciebie szczęściara mieszkać w takim miejscu Cudnie ...raj na ziemi,plaża na wyciągnięcie ręki,natura ,spokój ...rozmarzyłam się po raz kolejny odwiedzając Twój wątek
Róże obficie kwitną ,teraz jest najlepszy okres ,aparat u mnie gorący
Masz 4 Edenki? Są z tego samego miejsca,czy kupowane w różnych?
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka
Róże obficie kwitną ,teraz jest najlepszy okres ,aparat u mnie gorący
Masz 4 Edenki? Są z tego samego miejsca,czy kupowane w różnych?
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
Aga masz jakieś wolne miejsce ? wprowadzam się na stałe cudnie .... i ta plaża
Pozdrowionka ))