Kocham Ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham Ogród cz.3

Post »

Yoasiu, 20 pąków, 20 kwiatów. Chyba nie pachnie. Węch mam marny. :roll:

Aniu DS, dzięki. ;:167 Oj zlałam, ale po kilku dniach. Dopiero jak zaczęły więdnąc, zorientowałam się.Na szczęście
popryskałam tylko niektóre i niewiele. Wycięłam porażone pędy i na razie nie wyglądają b. źle. Mam nadzieję.Już się to więcej nie zdarzy,
zabezpieczyłam się.

Asiu,D, ;:196 mam nadzieję. Zdarzyło mi się coś takiego po raz pierwszy, więc nie mam doświadczeń.Lilii coraz
więcej. Ale część zginęła. Uważam, że ta "dwudziestka" jest bardziej efektowna na zdjęciu.Trochę za blada.

Mariolko,oj, nie wiem. :roll: Bywam b.roztargniona. Muszę uważać. A Ty masz za dobrą opinię, jak widać :;230
Czy masz na myśli zetnij wszystko? Obcięłam tylko to, co zaczęło więdnąć. Lilie, jak widzę, mają bardzo rozciągniety
czas kwitnienia. Niektóre dopiero mają malutki pączki. Ja zwykle zaniedbuje nawożenie. W tym roku zadbałam bardziej
i od razu jest efekt.

Lodziu, to ja dziękuję za wizytę. Mam nadzieję nie ostatnią.

Krysiu, ;:180 . Zapomniałam Ci pokazać pewną hostę. Na szczęście masz coraz bliżej do mnie.Wieczorem biegałam
z konewką i podlewałam florovitem wszystkie rabaty, a wodą hortensje. Aż zaczął padać deszcz. Udana prowokacja. :;230

JoluG, dzięki.Tę lilię kupiłam w " sklepie Mariolki" (polecała kiedyś, ul Stawowa). Z Lilypolu już nie będę korzystać. :evil:
Jak znajdę etykietkę, podam nazwę.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Cię serdecznie,
chyba jestem po raz pierwszy w Twoim wątku. Weszłam i od razu natknęłam się na informację o pomyłce w oprysku róż. Ponieważ identyczna pomyłka przytrafiła się mojej przyjaciółce, poradzę to samo. Kup proszę preparat Asashi - biostymulator i jak najszybciej popryskaj wszystkie róże potraktowane środkiem chwastobójczym. Powinno pomóc. U mojej przyjaciółki większość róż odżyła, a popryskała praktycznie wszystkie różane krzewy.
Życzę powodzenia, bo wielka szkoda byłoby stracić tak śliczne różyczki.

Ja mam twardą zasadę - gdy stosuję środek chwastobójczy, pryskam do całkowitego wypróżnienia pojemnika i bardzo dokładnie myję aparat. Nigdy nie zostawiam środka chwastobójczego w zbiorniku, bo bardzo łatwo wtedy zapomnieć czym się pryskało i nietrudno o przykrą pomyłkę.
Trzymam kciuki za królewny, będzie dobrze ;:333
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Anno. :wit Miło że się zjawiłaś i to z dobrą radą. Potwierdziłaś , że dobrze zrobiłam. Akurat miałam As. i pomyślałam, że
jak nie pomoże , to nie zaszkodzi. Druga rada też dobra. Tak czy inaczej, będę jak saper...
Fotka w podziękowaniu dla Ciebie.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Adrianno,podziwiam Twój kunszt fotograficzny.Muszę,wiele się nauczyć.
Iryski,potraktowałam środkiem grzybobójczym,skróciłam liście,dzisiaj znajdą stałe miejsce nie/dziękuję/.
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Adrianko,
baaardzo dziękuję za śliczną lilię w energetyzującym kolorze. Cudnie zaprasza do ogrodu :D
Zrobiłam sobie spacerek i bardzo spodobały mi się Twoje kolorowe i bujne rabaty. Są pięknie skomponowane.
Ogród bardzo w moim guście; pozwolisz, że będę zaglądać? ;:65 Przemiło spędziłam w nim czas.
Pozdrawiam, Anna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodziu, jeśli chcesz powiedzieć, że na fotkach kwiatki wyglądają trochę inaczej, wiele z nas to potwierdzi. Szczególnie
w zbliżeniach. Uwiedziona zdjęciem nieraz kupiłam roślinę, która mnie rozczarowała. :wink: A pstrykam po prostu z różnym
skutkiem.To żaden kunszt. Nawet nie robię kilku fotek, by wybrać. Jak widzę, tak leci.
Te irysy marnie przezimowały. Wiekszość nie kwitła. Sobie też posadziłam, w przyszłym roku zrobię selekcję, jeżeli
zakwitną. :roll: Jeżeli nie będziesz miała czegoś - dostaniesz. Wydaje mi się to prawdopodobne. Sorry, już sobie przypomniałam
o jednej odmianie w zupełnie innym miejscu. :oops: W przyszłości nie bądź taka skromna.Mów śmiało, co kopać.
Powiem szczerze, jak się nie da.

Anju,bardzo dziękuję za tak pozytywną ocenę. ;:180 Czasem dobrze wiedzieć, że człowiek nie jest całkiem
zaślepiony - jak to zakochany. :;230 Ale tak naprawdę jestem z natury krytyczna i daleko mi do zadowolenia.
Z wyjątkiem fragmentów. Np.rabata rh. Z terenem po warzywniku nie mogę się uporać. ;:223 Tym bardziej, że będą krzewy.
W związku z tym na razie sporo pustych miejsc, które chaotycznie zapycham tym, co się nawinie.
Już (wstępnie) zajrzałam do Ciebie.Okazało się, że w ub.roku już u Ciebie byłam, bo przeczytałam wpisy u Gloridei. Ciekawa jestem z jakiego jesteś regionu.Jeszcze będę zagladać, bo bardzo warto. Pouczająco i pięknie.
Oczywiście zapraszam serdecznie, otwarte całą dobę. :;230

A tu fotki dla Was. Dziś taka wściekle upalna pogoda (stąd nietypowa moja pora tutaj) ;:222 , że dołożę się
jeszcze słonecznymi kolorami. ;:131
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Adrianko Lilie i liliowce słoneczne jak nasze wrocławskie popołudnie :tan , piękne te Twoje kwiatuchy ;:138 .
Joasia
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Już poprawiłam w profilu i uzupełniłam lokalizację. Mój ogród leży kilkadziesiąt metrów od zachodniej granicy Tarnowa. Jak na razie to bardzo spokojne miejsce.
Ja też bardzo kocham mój ogród i też pewnie widzę go przez "różowe okulary", choć również staram się być krytyczna. Hmm, pewnie większość tak ma...
Dziękuję za zaproszenie i słoneczne kwiaty; będę na pewno do tak pięknego miejsca zaglądać!
Bardzo mi miło, że także mnie odwiedziłaś ;:196
Pozdrawiam, Anna
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Adrianno,jest mi niezmiernie miło , dziękuję za życzliwość.Muszę sobie,sprawić nowy aparat,poniewaz mój "rozwalił" pies koleżanki...mam już upatrzony model......Zdjęcia robię komórką ,ponoć ma niezły aparat...... ;:224
Yoannak
500p
500p

Post »

a mnie ktoś ukradł na bukiet, wszystkie kwiatki które kwitły i rosły wzdłuż płotu mojej działkeczki i jak tu zaczynać wątek i wklejać zdjęcia jak nawet nie mam czego ;:222 ;:145.

-- 1 lip 2012, o 22:54 --

na pocieszenie Adrianko ogładam Twoje piękności, zdecydowanie zachwycają ;:180 .
Joasia
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Yoasiu,współczuję straty i przykrości. ;:167 Mimo wszystko założysz- mam nadzieję- niedługo wątek. Ciekawa jestem
Twojej działki i roślinek. Dziś , korzystając z deszczu, zaczęłam odchwaszczać peonię. Przy okazji dzielenia dostaną
trochę lepsze miejsce. Do zobaczenia niedługo. ;:108

Anno, byłam nawet 3 razy. Podoba mi się bardzo, tym bardziej że mamy podobne upodobania.Na pewno będę zaglądać,
również w celu dokształcenia się. :D Moje źle potraktowane róże (na szczęście nie wszystkie) wyglądają marnie w połowie.
Ciekawa jestem, czy ostatecznie przetrwają. Zrobiłam, co mogłam.

Lodziu, jesteś bardzo miłą osobą. ;:196 Ja też na jesieni straciłam swój aparat. Teraz pożyczam od M.
Obecnie komórki rzeczywiście mają świetne aparaty. :D

Lubię różę Fresco . Jej na szczęście nie pryskałam.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Yoannak
500p
500p

Post »

Adrianko do Ciebie i Twojego baśniowego ogrodu czeka mnie ......... bardzo daleka droga :heja.
Liczę, że jak się zobaczymy to będę od Ciebie czerpać jak ze skarbnicy wiedzy ;:138 :wit .
Joasia
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Yoasiu, a dlaczego daleka? W km czy h ? Niewiele do czerpania, też się ciągle uczę, ale proszę bardzo. :D

Lilii jednak trochę jest. Z Lilypolu część zmarzła, nornice apetyt mają , jak widać, ograniczony.
To są "maślickie" z poprzedniego roku.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Yoannak
500p
500p

Post »

Adrianko daleko w sensie godzin pracy, nauki i doświadczenia. Napatrzeć się nie mogę na Twoje piękności :tan :wit .
Joasia
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dochodzę do wniosku, że muszę mój ogród zalać liliami, będą kwitły, rozsiewały piękny zapach i wypełnia lukę pomiędzy kwitnieniem róż ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”