Bób cz.1
Re: Bób
jak luskacie bob???recznie,inaczej.probuje zrobic luskarke ze starego magla,ale nie moge sobie poradzic z ustaleniem sily docisku,tak zeby nie zgniatac za wiele nasion.jak rozwiazaliscie u siebie temat luskania wiekszych ilosci???będę wdzieczny za sugestie.
Wstawiam fotkę mojego bobu dla porównania i strąk Supersimonia, oraz moje rozważania .
Bartom jest największy, jego dla porównania postawiłam na linijce. W strąkach są przeważnie 4 nasiona. Supersimonia ma ogromne strąki, ale nasion jakoś nie za wiele, ale również duże. Strąki Extra Temprana są również długie, ale nasiona średnie, krzaki są niziutkie i ogólnie jakieś marne. Kolor nie wygląda apetycznie . Na przyszły rok odpada. Mam jeszcze Bizon, ale też nie za ciekawy. Strąki średnie, nasiona średnie i też raczej go nie będzie. Bartomem jestem zachwycona, no i fajnie się obiera .
Bartom jest największy, jego dla porównania postawiłam na linijce. W strąkach są przeważnie 4 nasiona. Supersimonia ma ogromne strąki, ale nasion jakoś nie za wiele, ale również duże. Strąki Extra Temprana są również długie, ale nasiona średnie, krzaki są niziutkie i ogólnie jakieś marne. Kolor nie wygląda apetycznie . Na przyszły rok odpada. Mam jeszcze Bizon, ale też nie za ciekawy. Strąki średnie, nasiona średnie i też raczej go nie będzie. Bartomem jestem zachwycona, no i fajnie się obiera .
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Kasiu, i ja w przyszłym roku spróbuję Bartom.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia