Mój kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Kawusia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2007, o 15:24

Re: Mój kawałek raju

Post »

Hm, kochana Marysiu.. a gdzie ja parzę? żadnych - mięt nie widziałam? chyba kwiateczki bardziej oko przyciągają.. zioła nie wytrzymują konkurencji, przyjdę na oglądanie zielonego. ;:138 Najlepiej z aparatem i dyktafonem.. żeby to wszystko spamiętać. :;230
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak w domowej apteczce mojej babci ;:215 . Zióka na wszystko. Ich zapach daje poczucie bezpieczeństwa, takie miłe uczucie z dzieciństwa :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

ja tez uwielbiam ziółka, gdzieś wyczytałam maksymę, że zioła byłyby najdroższym lekarstwem świata gdyby nie ich pospolitość w przyrodzie...

Co do ogródeczka, ale masz ostróżki ogromne ;:oj moje tez kilka lat temu takie były, ale z wiekiem się starzeją, chyba nie należą do długowiecznych bylin...
I zazdroszczę żelaźniaka i pięknego irysa syberyjskiego... irysy mocno mnie ostatnio kręcą :)
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu,PW :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Lidziu moje najmniejsze miniaturki hosty to ledwo widać od ziemi zrobię im fotki to wstawię z nazwami. :heja
Snowflake lubię zioła bo ogród wtedy pachnie i żyje mnóstwo trzmieli,pszczół i innych błonkoskrzydłych.Co do ostróżek to co jakiś czas je przesadzam a oprócz tego wysiewam nasionka kupione w sklepie i która ładniejsza to zostawiam i tworzą las ostróżkowy,to stare polskie roślinki. ;:138
Kawusia oj kawusia,kawusia gdzie to patrzysz jak jesteś na spacerku,a taka imbirowa toby się przydała więc nowy ogród zaczynamy tworzyć od zielnika,już od dziś się wpraszam z cała gamą ziółek ;:97
Stokroteczko-polna a jaka naleweczka ziołowa pychotka na wszystkie bolączki :heja
teraz zapraszam na króciutki spacer bo wnukom zaczynają żołądki przyklejać się do pleców
Obrazek irys japoński Obrazek White/tygrysia/ biel bielsza od bieli i taka sama Parple Eye latały motylki i zapylały nie tak jak potrzeba
Obrazek nachyłek Obrazek Bonanza Obrazek NN Obrazek NN Obrazek NN rozkwita wieczorem i pachnie
Obrazek lilia NN Obrazek pachnąca lipa za ogrodzeniem Obrazek trójsklepka szerokolistna spacerek południowy kończę bo w cieniu 36 st do zobaczenia wieczorkiem ;:65
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale zapachniało! mnie szczególnie urzekł irys i trójsklepka - kiedy wreszcie moje lilie i liliowce zakwitną
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Piękne kolorowe lilie ;:138
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz niedaleko lipę? Jej, jak fajnie. Przepiękny zapach i ten szmer pszczółek, to niezaprzeczalny znak lata.
A lilie ;:215. Kolejny ogród z przepięknymi liliami. Jest co podziwiać :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu-Masko u nas przekwitną i będzie nam przykro a Ty będziesz swoje przedstawiać,więcej czasu im poświęcimy oglądając je :tan

Stokrotko_polna lip to ja wokół posesji mam kilka a zapach,żeby to nie był tak zapylony teren można by było zerwać na herbatkę zimową ;:oj

Pratellino dziękuję za wizytę :heja
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Temperatura spadła o 1 stopień duchota niesamowita i w oddali słychać burzę zrobiło się na dworze ciemno od północnego zachodu ale zdążyłam zrobić trochę fotek
Obrazek oto mój największy pomocnik jutro ma 18 miesięcy
Obrazek druga z kolei i najmłodsza wnuczka to syna i córki dzieci a oni są bliźniakami sorry trochę moich kwiatuszków tych najbliższych ;:167
teraz moje drugie kwiatki
Obrazek NN Obrazek NN Obrazek NN Obrazek NN Obrazek pajączek Obrazek NN Obrazek NN Obrazek Obrazek Obrazek Bonica 82 Obrazek kołotocznik Obrazek trojeść Obrazek czyściec "Humelo" Obrazek Słoneczniczek szorstki Obrazek dojrzewają nasionka moszenki Obrazek mikołajek alpejski Obrazek Obrazek tawułki Obrazek rosną owoce kiwi Obrazek Obrazek fuksja miniaturka Obrazek funki "Sum end Substance"
Zanim skończyłam zdjęcia wstawiać leje jak z cebra na podwórku jezioro
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Pokazałaś dzisiaj swoje najpiękniejsze i najukochańsze kwiatuszki ;:79 ;:138
A teraz wracając do zwykłych, a raczej niezwykłych Twoich kwiatów ;:215 .
Liliowce cudne. Bardzo podoba mi się ten kremowy nn. Kołotocznik, tego osobnika nie znam i pierwszy raz go widzę. Cudny mikołajek alpejski, miałam go dawno temu, ale chyba u mnie mu się nie spodobało, bo gościł zaledwie 4 lata. Moja ukochana tojeść bulwiasta, którą zniszczyła mi woda. I piszesz jeszcze, że masz miniaturowe funkie, no tym to mnie już dobiłaś. Masz takie cudne rośliny w swoim ogrodzie, że słów brakuje ;:224 .
Pozdrawiam ;:100
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Mario :wit
taka jestem leniwa i nie zaglądam często na forum ale teraz przespacerowałam po całym Twoim wątku i znalazłam stronę o Moszynce
chętnie przyjmę nasionka, może coś mi z tego wyjdzie i nieśmiało /jak by można było /prosiłabym nasionka tej pięknej ostróżki
biało -niebieskiej ,tak jakby pstrej . Obrazy są, piękne też, kiedyś wyszywałam ale wtedy trzeba było liczyć oczka na kanwie
nieraz osoby tylko z daleka były podobne do postaci pierwotnej .Marysiu tyle masz roślin i wszystkie piękne ,wnusie jak przepiękne kwiatuszki -Maria
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Mario, śliczne dziewczynki. ;:167
Oczu nie mogłam od nich oderwać, ja mam dwóch wnuczków.
Widzę, że pięciornik nepalski dobrze Ci przezimował, mój niestety wymarzł, a szkoda mi gdyż M z ugoru uciekiniera do ogrodu z powrotem przyniósł.
Mikołajek Alpejski także nie chce u mnie rosnąć, za kwaśna ziemia myślę. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”