Mój kawałek raju
Re: Mój kawałek raju
Hm, kochana Marysiu.. a gdzie ja parzę? żadnych - mięt nie widziałam? chyba kwiateczki bardziej oko przyciągają.. zioła nie wytrzymują konkurencji, przyjdę na oglądanie zielonego. Najlepiej z aparatem i dyktafonem.. żeby to wszystko spamiętać.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak w domowej apteczce mojej babci . Zióka na wszystko. Ich zapach daje poczucie bezpieczeństwa, takie miłe uczucie z dzieciństwa .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
ja tez uwielbiam ziółka, gdzieś wyczytałam maksymę, że zioła byłyby najdroższym lekarstwem świata gdyby nie ich pospolitość w przyrodzie...
Co do ogródeczka, ale masz ostróżki ogromne moje tez kilka lat temu takie były, ale z wiekiem się starzeją, chyba nie należą do długowiecznych bylin...
I zazdroszczę żelaźniaka i pięknego irysa syberyjskiego... irysy mocno mnie ostatnio kręcą
Co do ogródeczka, ale masz ostróżki ogromne moje tez kilka lat temu takie były, ale z wiekiem się starzeją, chyba nie należą do długowiecznych bylin...
I zazdroszczę żelaźniaka i pięknego irysa syberyjskiego... irysy mocno mnie ostatnio kręcą
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu moje najmniejsze miniaturki hosty to ledwo widać od ziemi zrobię im fotki to wstawię z nazwami.
Snowflake lubię zioła bo ogród wtedy pachnie i żyje mnóstwo trzmieli,pszczół i innych błonkoskrzydłych.Co do ostróżek to co jakiś czas je przesadzam a oprócz tego wysiewam nasionka kupione w sklepie i która ładniejsza to zostawiam i tworzą las ostróżkowy,to stare polskie roślinki.
Kawusia oj kawusia,kawusia gdzie to patrzysz jak jesteś na spacerku,a taka imbirowa toby się przydała więc nowy ogród zaczynamy tworzyć od zielnika,już od dziś się wpraszam z cała gamą ziółek
Stokroteczko-polna a jaka naleweczka ziołowa pychotka na wszystkie bolączki
teraz zapraszam na króciutki spacer bo wnukom zaczynają żołądki przyklejać się do pleców
irys japoński White/tygrysia/ biel bielsza od bieli i taka sama Parple Eye latały motylki i zapylały nie tak jak potrzeba
nachyłek Bonanza NN NN NN rozkwita wieczorem i pachnie
lilia NN pachnąca lipa za ogrodzeniem trójsklepka szerokolistna spacerek południowy kończę bo w cieniu 36 st do zobaczenia wieczorkiem
Snowflake lubię zioła bo ogród wtedy pachnie i żyje mnóstwo trzmieli,pszczół i innych błonkoskrzydłych.Co do ostróżek to co jakiś czas je przesadzam a oprócz tego wysiewam nasionka kupione w sklepie i która ładniejsza to zostawiam i tworzą las ostróżkowy,to stare polskie roślinki.
Kawusia oj kawusia,kawusia gdzie to patrzysz jak jesteś na spacerku,a taka imbirowa toby się przydała więc nowy ogród zaczynamy tworzyć od zielnika,już od dziś się wpraszam z cała gamą ziółek
Stokroteczko-polna a jaka naleweczka ziołowa pychotka na wszystkie bolączki
teraz zapraszam na króciutki spacer bo wnukom zaczynają żołądki przyklejać się do pleców
irys japoński White/tygrysia/ biel bielsza od bieli i taka sama Parple Eye latały motylki i zapylały nie tak jak potrzeba
nachyłek Bonanza NN NN NN rozkwita wieczorem i pachnie
lilia NN pachnąca lipa za ogrodzeniem trójsklepka szerokolistna spacerek południowy kończę bo w cieniu 36 st do zobaczenia wieczorkiem
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale zapachniało! mnie szczególnie urzekł irys i trójsklepka - kiedy wreszcie moje lilie i liliowce zakwitną
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz niedaleko lipę? Jej, jak fajnie. Przepiękny zapach i ten szmer pszczółek, to niezaprzeczalny znak lata.
A lilie . Kolejny ogród z przepięknymi liliami. Jest co podziwiać .
A lilie . Kolejny ogród z przepięknymi liliami. Jest co podziwiać .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- mar33
Marysiu-Masko u nas przekwitną i będzie nam przykro a Ty będziesz swoje przedstawiać,więcej czasu im poświęcimy oglądając je
Stokrotko_polna lip to ja wokół posesji mam kilka a zapach,żeby to nie był tak zapylony teren można by było zerwać na herbatkę zimową
Pratellino dziękuję za wizytę
Stokrotko_polna lip to ja wokół posesji mam kilka a zapach,żeby to nie był tak zapylony teren można by było zerwać na herbatkę zimową
Pratellino dziękuję za wizytę
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- mar33
Temperatura spadła o 1 stopień duchota niesamowita i w oddali słychać burzę zrobiło się na dworze ciemno od północnego zachodu ale zdążyłam zrobić trochę fotek
oto mój największy pomocnik jutro ma 18 miesięcy
druga z kolei i najmłodsza wnuczka to syna i córki dzieci a oni są bliźniakami sorry trochę moich kwiatuszków tych najbliższych
teraz moje drugie kwiatki
NN NN NN NN pajączek NN NN Bonica 82 kołotocznik trojeść czyściec "Humelo" Słoneczniczek szorstki dojrzewają nasionka moszenki mikołajek alpejski tawułki rosną owoce kiwi fuksja miniaturka funki "Sum end Substance"
Zanim skończyłam zdjęcia wstawiać leje jak z cebra na podwórku jezioro
oto mój największy pomocnik jutro ma 18 miesięcy
druga z kolei i najmłodsza wnuczka to syna i córki dzieci a oni są bliźniakami sorry trochę moich kwiatuszków tych najbliższych
teraz moje drugie kwiatki
NN NN NN NN pajączek NN NN Bonica 82 kołotocznik trojeść czyściec "Humelo" Słoneczniczek szorstki dojrzewają nasionka moszenki mikołajek alpejski tawułki rosną owoce kiwi fuksja miniaturka funki "Sum end Substance"
Zanim skończyłam zdjęcia wstawiać leje jak z cebra na podwórku jezioro
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Pokazałaś dzisiaj swoje najpiękniejsze i najukochańsze kwiatuszki
A teraz wracając do zwykłych, a raczej niezwykłych Twoich kwiatów .
Liliowce cudne. Bardzo podoba mi się ten kremowy nn. Kołotocznik, tego osobnika nie znam i pierwszy raz go widzę. Cudny mikołajek alpejski, miałam go dawno temu, ale chyba u mnie mu się nie spodobało, bo gościł zaledwie 4 lata. Moja ukochana tojeść bulwiasta, którą zniszczyła mi woda. I piszesz jeszcze, że masz miniaturowe funkie, no tym to mnie już dobiłaś. Masz takie cudne rośliny w swoim ogrodzie, że słów brakuje .
Pozdrawiam
A teraz wracając do zwykłych, a raczej niezwykłych Twoich kwiatów .
Liliowce cudne. Bardzo podoba mi się ten kremowy nn. Kołotocznik, tego osobnika nie znam i pierwszy raz go widzę. Cudny mikołajek alpejski, miałam go dawno temu, ale chyba u mnie mu się nie spodobało, bo gościł zaledwie 4 lata. Moja ukochana tojeść bulwiasta, którą zniszczyła mi woda. I piszesz jeszcze, że masz miniaturowe funkie, no tym to mnie już dobiłaś. Masz takie cudne rośliny w swoim ogrodzie, że słów brakuje .
Pozdrawiam
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Mario
taka jestem leniwa i nie zaglądam często na forum ale teraz przespacerowałam po całym Twoim wątku i znalazłam stronę o Moszynce
chętnie przyjmę nasionka, może coś mi z tego wyjdzie i nieśmiało /jak by można było /prosiłabym nasionka tej pięknej ostróżki
biało -niebieskiej ,tak jakby pstrej . Obrazy są, piękne też, kiedyś wyszywałam ale wtedy trzeba było liczyć oczka na kanwie
nieraz osoby tylko z daleka były podobne do postaci pierwotnej .Marysiu tyle masz roślin i wszystkie piękne ,wnusie jak przepiękne kwiatuszki -Maria
taka jestem leniwa i nie zaglądam często na forum ale teraz przespacerowałam po całym Twoim wątku i znalazłam stronę o Moszynce
chętnie przyjmę nasionka, może coś mi z tego wyjdzie i nieśmiało /jak by można było /prosiłabym nasionka tej pięknej ostróżki
biało -niebieskiej ,tak jakby pstrej . Obrazy są, piękne też, kiedyś wyszywałam ale wtedy trzeba było liczyć oczka na kanwie
nieraz osoby tylko z daleka były podobne do postaci pierwotnej .Marysiu tyle masz roślin i wszystkie piękne ,wnusie jak przepiękne kwiatuszki -Maria
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Mario, śliczne dziewczynki.
Oczu nie mogłam od nich oderwać, ja mam dwóch wnuczków.
Widzę, że pięciornik nepalski dobrze Ci przezimował, mój niestety wymarzł, a szkoda mi gdyż M z ugoru uciekiniera do ogrodu z powrotem przyniósł.
Mikołajek Alpejski także nie chce u mnie rosnąć, za kwaśna ziemia myślę.
Oczu nie mogłam od nich oderwać, ja mam dwóch wnuczków.
Widzę, że pięciornik nepalski dobrze Ci przezimował, mój niestety wymarzł, a szkoda mi gdyż M z ugoru uciekiniera do ogrodu z powrotem przyniósł.
Mikołajek Alpejski także nie chce u mnie rosnąć, za kwaśna ziemia myślę.