Tak, mam - dwie odmiany tzn. C055 oraz B037. Każdy z nich rośnie sobie w szklarence po 2 krzaczki. Ładne, mocne, grube. Każdy z nich coś zawiązał. C055 tuż po zawiązaniu owoców widać pionowe paseczki. Powinien być zbliżony do pokazanego na opakowaniu. Zaś B037 powinien być fioletowy. Przeczytałem na jakimś czeskim forum pomidorowym, jak to ktoś sugerował że to chiński klon P20, jednak zdecydowanie muszę zaprzeczyć. P20 - jest okrągły, B037 zaś śliwkowy. Pokrój krzaka - P20 - gruby, mocny, grube liście ale wąski. B037 - gruby, mocny ale rozłożysty.pomidorzanka pisze:Loginal, na forum pokazywałeś fioletowe pomidorki z Chin,jakoś nie mogę znależć informacji czy kupiłeś je sobie, czy tylko pokazałeś jako ciekawostkę ogrodniczą.Próbuję namówić syna żeby mi je ściągnął,zamówił, kupił czy cokolwiek, ale na razie stracona sprawa.
Dodatkowo - C055 - mocno podciągnięte fioletem zarówno szczyt łodygi jak i ogonki liściowe. Albo to cecha odmianowa albo duuużo większe zapotrzebowanie na fosfor niż inne odmiany.