Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Jolu, schodki które robicie już owiewają tajemniczością...a to najważniejsze
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,dzięki za zdjęcia i podniesienie mnie na duchu.Jak patrzę na te porównywalne zdjęcia to wiem,że dobrze zrobiłam,ale wiadomo,że na efekt bedę musiała trochę poczekać.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, obejrzałam dokładnie wszystkie zakąteczki. Zostawiam tylko ślad, że byłam. Zresztą zawsze jestem wraz z każdą nową porcją zdjęć. Siedzę sobie i relaksuję się przy widokach z twojego ogrodu
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ewa_tuli Ewuś cieszę się , że się podobają moje schodki... Jutro dalej będę działała
malgocha1960 Gosiu - proszę bardzo. Cieszę się, że pomogłam Ci odzyskać w niego wiarę Zobaczysz , że będzie pięknym świerczkiem Mam kilka takich fotek , na których widzę jak z byle jakiego chochoła wyrasta ciekawy okaz.
wanda7 Wandziu - ogromna radość Ciebie gościć Też bardzo lubię do Ciebie zaglądać ale jednak nie zawsze się wpisuję. Rozumiem to... zapraszam
malgocha1960 Gosiu - proszę bardzo. Cieszę się, że pomogłam Ci odzyskać w niego wiarę Zobaczysz , że będzie pięknym świerczkiem Mam kilka takich fotek , na których widzę jak z byle jakiego chochoła wyrasta ciekawy okaz.
wanda7 Wandziu - ogromna radość Ciebie gościć Też bardzo lubię do Ciebie zaglądać ale jednak nie zawsze się wpisuję. Rozumiem to... zapraszam
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
...jak nie będzie lało...ja też mam robótkę i nie wiem jak będzie
- jola1010
ewa_tuli Mam nadzieję , że nie będzie lało... i uda nam się zrealizować jutrzejsze plany...
Dzisiaj ogarnęła mnie okropna nuda... błąkałam się po ogrodzie w promieniach zachodzącego słońca. Ciepły wieczór i to magiczne światło kiedy słońce chowa się za lasem skłoniło mnie do zrobienia kilku ujęć mojego ukwieconego tarasu:
Pozdrowionka.
Dzisiaj ogarnęła mnie okropna nuda... błąkałam się po ogrodzie w promieniach zachodzącego słońca. Ciepły wieczór i to magiczne światło kiedy słońce chowa się za lasem skłoniło mnie do zrobienia kilku ujęć mojego ukwieconego tarasu:
Pozdrowionka.
Jolu a te podkłady są takie typowe jak sprzedają prosto z rozebranych torów czy jakoś przygotowane - uzdatniane ( chodzi mi o tą substancję którą były kiedyś nasączone)jola1010 pisze:kozino schodki są z podkładów kolejowych - to kolejny element w moim ogrodzie, z którego jestem bardzo zadowolona. Są ciężkie , masywne i trwałe. A w połączeniu ze żwirem i kamieniami tworzą ciekawą aranżację Mam tylko 9 stopni i to pewnie za mało , by zakończyć tajemniczą ścieżkę... trzeba uzbierać na następną dostawę. Przecież skarpa też czeka na przerobienie
Pozdrowionka
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jolu a powiedz mi kiedy można ciąć iglaki?
- jola1010
witam porannie po burzowej nocy... choć trzaskało piorunami i waliło deszczem to w ogrodzie pod hostami i większymi krzakami dalej susza...Ale dobre i to
kozino To są zwykłe podkłady kolejowe z rozbiórki zakupione na all. Właśnie dlatego ,że są mocno zaimpregnowane wytrzymują długie lata. Zakupiony podkład tylko przycinamy na wymiar i układamy na miejsce. W początkowej fazie po cięciu przez kilka dni śmierdzi ale później jest już ok.
aage Ja iglaki tnę od wiosny do jesieni... zawsze kiedy dopadnie mnie taka potrzeba Nie stosuję żadnej zasady...
Pozdrawiam Jola
kozino To są zwykłe podkłady kolejowe z rozbiórki zakupione na all. Właśnie dlatego ,że są mocno zaimpregnowane wytrzymują długie lata. Zakupiony podkład tylko przycinamy na wymiar i układamy na miejsce. W początkowej fazie po cięciu przez kilka dni śmierdzi ale później jest już ok.
aage Ja iglaki tnę od wiosny do jesieni... zawsze kiedy dopadnie mnie taka potrzeba Nie stosuję żadnej zasady...
Pozdrawiam Jola
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
U nas też w nocy grzmiało i lało . A ja wieczorem podlewanie urządziłam, bo w sobotę też miało padać i nic nie spadło z nieba. Było juz tak sucho, że wszystko ugotowane stało w słońcu, najgorzej forsycja wyglądała ze zwieszonymi liśćmi.
Jolu, Twój taras mnie zachwyca , jest śliczny. Białe kwiaty w kwietnikach rewelacyjnie wyglądają. Moje pelargonie jeszcze muszą zmężnieć, żeby zakwitnąć. Posadziłam w donicach i czekam.
Zapraszam do basenu w wolnej chwili
Jolu, Twój taras mnie zachwyca , jest śliczny. Białe kwiaty w kwietnikach rewelacyjnie wyglądają. Moje pelargonie jeszcze muszą zmężnieć, żeby zakwitnąć. Posadziłam w donicach i czekam.
Zapraszam do basenu w wolnej chwili
- jola1010
Sosenki4 Wiesz , że po całym dniu ciężkiej pracy w moich "kamieniołomach" bardzo chętnie skorzystałabym z Twojego basenu
Lubię doniczkowe, a surfinie szczególnie mnie w tym roku zachwycają i te biało-limonkowe na tarasie ale te pełne fioletowe przed domem również
Pozdrawiam Jola
Lubię doniczkowe, a surfinie szczególnie mnie w tym roku zachwycają i te biało-limonkowe na tarasie ale te pełne fioletowe przed domem również
Pozdrawiam Jola
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Jolu u mnie są fotki sadzonek z tej szkółki
Widoczki u ciebie jak zwykle
Widoczki u ciebie jak zwykle
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Co jak co, ale żurawkom, a zwłaszcza hostom się u Ciebie podoba.. Są gigantyczne!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia