Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
mm-complex dziękuję za Twoje miłe wypowiedzi. Danusiu wierzbę przystrzygłam i jestem zadowolona. Wcześniej był zielony niziutki krzaczek, bez uroku teraz ma ciekawy kształt, główne pędy są pokręcone i sprawdziłam nie dopadł jej jeszcze grzyb.
Jule Jula proszę bardzo - fotki płożącej wierzby specjalnie dla Ciebie z różnych stron:
Pozdrowionka
Jule Jula proszę bardzo - fotki płożącej wierzby specjalnie dla Ciebie z różnych stron:
Pozdrowionka
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyglada niesamowicie troche futurystycznie, przy kamieniach miodzio.
Mnie ogolnie o wierzbe nie chodzilo, bo takich nie mam ale jak zobaczylam, to wpadlo mi na mysl, ze mam irgi Major (niskie) przy tarasie. na razie wycinam im najgrubsze pedy, zeby zostaly mniejsze ale jak juz sie nie da, to takie strzyzenie moze byc dla mnie rozwiazaniem
Mnie ogolnie o wierzbe nie chodzilo, bo takich nie mam ale jak zobaczylam, to wpadlo mi na mysl, ze mam irgi Major (niskie) przy tarasie. na razie wycinam im najgrubsze pedy, zeby zostaly mniejsze ale jak juz sie nie da, to takie strzyzenie moze byc dla mnie rozwiazaniem
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, jesteś mistrzynią nożyc i sekatora, czy Ty czasem nie minęłaś się z powołaniem i nie powinnaś fryzjerem zostać? Patrząc na fryzury krzaczków u Ciebie, to na głowach tworzyłabyś cuda.
- jola1010
wow Jula A ja myślałam ,że chciałaś zobaczyć wierzbę , chyba dlatego , że była właśnie na tapecie? Sory Upss to miały być wszystkie płożące... one też są cięte na bonsaiki?
Ale na pocieszenie mam dla Ciebie irgę... też ją tnę ale mocno ją w tym roku zmroziło i jeszcze się nie zregenerowała. Ale jej długie pędy zostały:
Sosenki4 ...Tak to jest jak kupuje się wszystko co popadnie, a później sadzi się gdzie popadnie ...no i przychodzi czas, że trzeba coś z nimi zrobić, by roślinki wyglądały atrakcyjnie i nie właziły jedne na drugie Fryzjerką nie jestem ale własną czuprynkę też już od jakiegoś już czasu sama strzygę
Pozdrawiam Jola
Ale na pocieszenie mam dla Ciebie irgę... też ją tnę ale mocno ją w tym roku zmroziło i jeszcze się nie zregenerowała. Ale jej długie pędy zostały:
Sosenki4 ...Tak to jest jak kupuje się wszystko co popadnie, a później sadzi się gdzie popadnie ...no i przychodzi czas, że trzeba coś z nimi zrobić, by roślinki wyglądały atrakcyjnie i nie właziły jedne na drugie Fryzjerką nie jestem ale własną czuprynkę też już od jakiegoś już czasu sama strzygę
Pozdrawiam Jola
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Jolu, świetny miałaś pomysł na tą wierzbę. Niby taka pospolita, a u ciebie wygląda jak najdroższy rarytas. To salix repens, tak?
- jola1010
igielka78 Witaj ...nie znam nazwy wierzby płożącej ale sprawdziłam w necie i to chyba Salix arbuscula ale nie wiem
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jolu, przepiękne foty..jak ja lubie te Twoje żwirowe alejki, formowane iglaczki, kamienne stoki, płożące roślinki...i dziergane ozdoby na mostku...eh...rozmarzyłam się Super wyglądają te pomarańczowe lilie przy altanie z dzwonkami u ich stóp
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Sekatoręki, fajna ta wierzba, którą pokazywałaś Jule. Nie wiedziałam że też tak można Bardzo efektownie wyszło.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,jak zwykle piekne widoki u ciebie.Moja najwieksza irga padła,a dwie płożące jakoś odżyły,ale nie mogą dość ciągle do siebie.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Wierzba czy irga nie ma znaczenia, raczej o zastosowanie chodzi i uzyskany efekt
U mnie irgi nie przemarzaja, nawet liscie na zime zostaja, do tego rosnal jak wsciekle i musze trzymac je w ryzach.
U mnie irgi nie przemarzaja, nawet liscie na zime zostaja, do tego rosnal jak wsciekle i musze trzymac je w ryzach.
- jola1010
Witam wieczorkiem...
robaczek_Poznan Kasiu lilie zachwycają wielkością ...przy nich rosną wieloletnie bratki- są cudne , bo kwitną całe lato. Fotka mało wyraźna
April Joluś u mnie nic się nie utrzyma bez cięcia...muszę jakoś utrzymać to wszystko...
malgocha1960 Gosiu mam tylko jedną irgę , która częściowo przemarzła... ale daje radę... będzie z niej ładniusi bonsaik
Jule Jula takich ... "zastosowań" w moim ogrodzie wiele ...ale nie miałam wyboru ... Dużo roślin sama ukorzeniłam, później je sadziłam bez ładu i składu a dzisiaj z sentymentu do nich nie chcąc ich wyrzucić muszę kształtować i przycinać , by to wszystko miało jakiś sens
Pozdrawiam Jola.
robaczek_Poznan Kasiu lilie zachwycają wielkością ...przy nich rosną wieloletnie bratki- są cudne , bo kwitną całe lato. Fotka mało wyraźna
April Joluś u mnie nic się nie utrzyma bez cięcia...muszę jakoś utrzymać to wszystko...
... a to dobreApril pisze:Witaj Sekatoręki...
malgocha1960 Gosiu mam tylko jedną irgę , która częściowo przemarzła... ale daje radę... będzie z niej ładniusi bonsaik
Jule Jula takich ... "zastosowań" w moim ogrodzie wiele ...ale nie miałam wyboru ... Dużo roślin sama ukorzeniłam, później je sadziłam bez ładu i składu a dzisiaj z sentymentu do nich nie chcąc ich wyrzucić muszę kształtować i przycinać , by to wszystko miało jakiś sens
Pozdrawiam Jola.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Zdjęcia sprzed domu jak z jurnala tylko usiąść i rozkoszować się widokami. Bajka
- jola1010
szyszunia dziękuję to bardzo miłe.
Dzisiaj planeta pali okrutnie , a ja zabrałam się za wsadzanie moich sadzonek z jednorocznych ... nie wiem jak one to zniosą ale już dłużej nie mogą czekać... mam nadzieję ,że dadzą radę i zakwitną bujnie
Pozdrawiam Jola
Dzisiaj planeta pali okrutnie , a ja zabrałam się za wsadzanie moich sadzonek z jednorocznych ... nie wiem jak one to zniosą ale już dłużej nie mogą czekać... mam nadzieję ,że dadzą radę i zakwitną bujnie
Pozdrawiam Jola