Pomidory - choroby i szkodniki - cz.6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidory - choroby i szkodniki - cz.6
Aniu dziękuję Ci. Tak też zrobiłam ,poobrywałam zmienione liście. U nas ciągle pada,wilgotno jest na maxa. Mam nadzieję ,że to nie zaszkodzi jeszcze bardziej mojej uprawie
Witam.
Kozulo dziękuję bardzo za odpowiedż. Pomidory podlewam 2 razy w tygodniu po ok. 2l wody pod krzak. Ziemia wokół krzaków jest zawsze wilgotna.
Martwi mnie to, że u pomidorów Pedro (uprawiam pierwszy raz tą odmianę ) wierzchołki robią się coraz to drobniejsze (najmłodsze listki robią się igiełkowate i ustawiają się pionowo do góry). Czy ta odmiana tak ma ?. Zawiązuje się 6 ,7 grono w gronie jest 8-10 a nawet i więcej owoców.Może ktoś je uprawia i podzieli się swoimi obserwacjami i doświadczeniem.
Pozdrawiam.
Kozulo dziękuję bardzo za odpowiedż. Pomidory podlewam 2 razy w tygodniu po ok. 2l wody pod krzak. Ziemia wokół krzaków jest zawsze wilgotna.
Martwi mnie to, że u pomidorów Pedro (uprawiam pierwszy raz tą odmianę ) wierzchołki robią się coraz to drobniejsze (najmłodsze listki robią się igiełkowate i ustawiają się pionowo do góry). Czy ta odmiana tak ma ?. Zawiązuje się 6 ,7 grono w gronie jest 8-10 a nawet i więcej owoców.Może ktoś je uprawia i podzieli się swoimi obserwacjami i doświadczeniem.
Pozdrawiam.
Jerzy
- ilowil
- 10p - Początkujący
- Od: 2 lip 2012, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
Kuzula, dziękuję bardzo za pomoc
Dzisiaj zauważyłam, że jest u mnie aktywny komunikat o zarazie ziemniaka. Czy ktoś może mi powiedzieć jak mam postępować by ocalić pomidorki? Albo gdzie znajdę jakieś informacje na ten temat?
Kuzula, dziękuję bardzo za pomoc
Dzisiaj zauważyłam, że jest u mnie aktywny komunikat o zarazie ziemniaka. Czy ktoś może mi powiedzieć jak mam postępować by ocalić pomidorki? Albo gdzie znajdę jakieś informacje na ten temat?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 cze 2012, o 21:48
Bardzo dziękuję Kozulo i pozdrawiam
Marmollada.
Marmollada.
- wampir_wawelski
- 200p
- Od: 31 gru 2008, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,
czy Revus poradzi sobie z zarazą ziemniaczaną na pomidorach? znacie może jakieś inne jeszcze środki?
Pozdrawiam
czy Revus poradzi sobie z zarazą ziemniaczaną na pomidorach? znacie może jakieś inne jeszcze środki?
Pozdrawiam
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Wampirku-ostatnio w kółko przewija się temat środków na zarazę. Zatem proponuję kawkę, ciasteczko lub co wolisz i miłej lektury życzę
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
-
- 50p
- Od: 4 cze 2011, o 21:13
Kozulo i forumowicz dziekuje bardzo za pomoc
Jade szukac jakis preparatow.
Jade szukac jakis preparatow.
Pozdrawiam Monika
------------------------------
Przepraszam ale nie mam polskich znakow.
------------------------------
Przepraszam ale nie mam polskich znakow.
-
- 100p
- Od: 9 cze 2012, o 08:46
Witam,
to co prawda nie jest choroba, ale pomidor tak jakoś dziwnie rośnie. Z łodyg liściowych wypuszcza nowe pędy z wierzchołkiem wzrostu, takie jak na poniższym zdjęciu. Czy to jest jakiś problem, czy też to taka po prostu odmiana (od razu mówię że nie wiem co to jest).
Pozdrawiam
to co prawda nie jest choroba, ale pomidor tak jakoś dziwnie rośnie. Z łodyg liściowych wypuszcza nowe pędy z wierzchołkiem wzrostu, takie jak na poniższym zdjęciu. Czy to jest jakiś problem, czy też to taka po prostu odmiana (od razu mówię że nie wiem co to jest).
Pozdrawiam
Marcin
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
A to nie jest wilk?
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2012, o 20:55
każdy pomidor tak rośnie :P
-
- 100p
- Od: 9 cze 2012, o 08:46
Ja przez "wilka" rozumiem coś co wyrasta z miejsca złączenia łodygi głównej z liściem
To wyrasta tak mniej więcej w połowie łodygi liściowej. Tak jakby liść nagle stwierdził, że też chce mieć pomidory.
Pozdrawiam
To wyrasta tak mniej więcej w połowie łodygi liściowej. Tak jakby liść nagle stwierdził, że też chce mieć pomidory.
Pozdrawiam
Marcin
Mildex forumowicz polecał, dużo osób na forum go chwali, sama zakupiłamwampir_wawelski pisze:Witam,
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Edyta
Edyta
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
mkwapisz to się dogadaliśmy
Też takiego cudaka miałam w zeszłym roku (nie pamietam odmiany, ale jakaś koktajlówka)....wywaliłam go, bo cały był jakiś dziwny i powykręcany jak mutant.
Też takiego cudaka miałam w zeszłym roku (nie pamietam odmiany, ale jakaś koktajlówka)....wywaliłam go, bo cały był jakiś dziwny i powykręcany jak mutant.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata