Wilec purpurowy ( Ipomoea purpurea )
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wilec purpurowy ( Ipomoea purpurea )
@ Konwalia ? Cudne. Właśnie za to kocham wilce.
@ Kasia ? Ja też wilce zawsze sieję minimum trzy razy. Zawsze coś po drodze jest nie tak, zawsze musi przyjść jakieś ochłodzenie i pięknie i zdrowo rosnące siewki gniją na pniu... Właściwie to powinienem się już był dawno nauczyć, że sianie wilców przed drugą połową maja nie ma wielkiego sensu... Ale tak bardzo chciałbym mieć kwiatki wcześniej, że jakoś nigdy nie mogę się powstrzymać i zaczekać do tej daty. Co do przesadzania wilców ? odradzam, one mają raczej delikatny system korzeniowy i przesadzanie znoszą źle... Z drugiej strony jak będą zagłuszone, to będą słabiej kwitły...
Pozdrawiam!
LOKI
@ Kasia ? Ja też wilce zawsze sieję minimum trzy razy. Zawsze coś po drodze jest nie tak, zawsze musi przyjść jakieś ochłodzenie i pięknie i zdrowo rosnące siewki gniją na pniu... Właściwie to powinienem się już był dawno nauczyć, że sianie wilców przed drugą połową maja nie ma wielkiego sensu... Ale tak bardzo chciałbym mieć kwiatki wcześniej, że jakoś nigdy nie mogę się powstrzymać i zaczekać do tej daty. Co do przesadzania wilców ? odradzam, one mają raczej delikatny system korzeniowy i przesadzanie znoszą źle... Z drugiej strony jak będą zagłuszone, to będą słabiej kwitły...
Pozdrawiam!
LOKI
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witajcie,
u mnie w tym roku wilce wyjatkowo wcześnie - od dwóch dni mam piękny kwiatuszek na razie jeden, więc zaraz pojawi się reszta. Zmobilizuję się, by zrobić zdjęcie i wkleić zanim zwiędnie.
u mnie w tym roku wilce wyjatkowo wcześnie - od dwóch dni mam piękny kwiatuszek na razie jeden, więc zaraz pojawi się reszta. Zmobilizuję się, by zrobić zdjęcie i wkleić zanim zwiędnie.
- Locutus
- Kontakt:
No i co tam z fotkami, Magdallena? U mnie też powoli sezon kwitnienia się rozpoczyna:
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Jaki śliczny taki bialutkiLocutus pisze:A ja doczekałem się pierwszego:
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
@ Dorotak ? ano śliczny.
A poniżej kolejny niebieski :
Pozdrawiam !
LOKI
A poniżej kolejny niebieski :
Pozdrawiam !
LOKI
-
- 10p - Początkujący
- Od: 27 mar 2012, o 21:17
nareszcie są...moje wilce w końcu ruszyły i ku mojej wielkiej dumie i radości dziś pojawił się pierwszy kwiatek
A ma ktoś z was morning glory z akcji ode mnie? Ciekawi mnie jak rosną. U mnie już kwiatki od dwóch tygodni he he.
- tropic
- 10p - Początkujący
- Od: 2 gru 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
konwalia12 fajne foto wyszło tego pierwszego. ..i kolejnych też.
binia balbinia cieszę się, że w końcu Twoje wilce ruszyły, ładnie to wygląda.
Co do moich, w skrócie. Jak były wielkości tych, co wklejałem stronę wcześniej, to wystawiłem za okno. Niestety przyszło ochłodzenie 9st., zastopowały i zaczęły marnieć. ..i z powrotem z nimi do mieszkania. Generalnie miałem je wyrzucić i dać sobie spokój. Jednak odżyły i znów je wystawiłem za okno i dalej już sobie poradziły.
Szkoda, że nie chcą iść w dół po szczebelkach, tylko w górę i w sumie się płożą. Ale jest ok.
Jak zakwitną, to wstawię foto. Pozdrawiam.
binia balbinia cieszę się, że w końcu Twoje wilce ruszyły, ładnie to wygląda.
Co do moich, w skrócie. Jak były wielkości tych, co wklejałem stronę wcześniej, to wystawiłem za okno. Niestety przyszło ochłodzenie 9st., zastopowały i zaczęły marnieć. ..i z powrotem z nimi do mieszkania. Generalnie miałem je wyrzucić i dać sobie spokój. Jednak odżyły i znów je wystawiłem za okno i dalej już sobie poradziły.
Szkoda, że nie chcą iść w dół po szczebelkach, tylko w górę i w sumie się płożą. Ale jest ok.
Jak zakwitną, to wstawię foto. Pozdrawiam.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Jak zakwitną Tropic to będzie cudny widok
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia, kwiatek przekwitł. Rosnie sobie szybko ale nie widzę u niego kolejnych pąków. Jak się pojawią, na pewno się pochwalę.
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia, kwiatek przekwitł. Rosnie sobie szybko ale nie widzę u niego kolejnych pąków. Jak się pojawią, na pewno się pochwalę.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 27 mar 2012, o 21:17
Tropic-świetne te twoje wilce...gratuluję
Moje niestety są tylko fioletowe-choć były niby pół na pół z białymi...ale nic to...rosną jak szalone i to jest najważniejsze...
Moje niestety są tylko fioletowe-choć były niby pół na pół z białymi...ale nic to...rosną jak szalone i to jest najważniejsze...
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Moje tegoroczne wilce .. wkrótce wrzucę zdjęcie całych roślin.
a ten cichaczem wspiął się po canie (pacioreczniku).. i z daleka wyglada trochę tak jakbym miał fioletową canę
a ten cichaczem wspiął się po canie (pacioreczniku).. i z daleka wyglada trochę tak jakbym miał fioletową canę
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- Locutus
- Kontakt:
@ Tropic ? No wilec jest rośliną pnącą, a nie zwisającą, więc w dół po szczebelkach nie pójdzie? ;-) A co do tego, że niska temperatura bardzo źle wpływa na wilce ? wielokrotnie się o tym przekonałem na własnej skórze.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI