Rośliny Mandragory

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rośliny Mandragory

Post »

Mileno tak miło w tym ogrodzie, ciepło i zacisznie ;:173 ;:3
A Liczi jaki zadowolony :D ;:167
Zapraszam Cię na mój balkon, może Ci się spodoba? :wit
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie było mnie kilka dni, które spędzałam na przeuroczym ranczu na Mazurach, w towarzystwie 4 psów, 13 kotów, 13 koni i masą innych mniej udomowionych zwierząt dookoła :) Pierwszy raz w życiu byłam na Mazurach i mimo kiepskiej pogody urlop zaliczam do chyba najbardziej udanych w ostatnich latach. Ale nie będę zanudzać opowieściami z urlopu, bo wątek jest na inny temat, ale na pewno pozwolę sobie za kilka dni wrzucić kilka zdjęć :wink:

Takhisis - ta pomocnica to pomocnik ;) Ale przyzwyczailiśmy się, nie wiem czemu, wszyscy go biorą za "nią" :D Może z powodu długich, blond włosów ;:173 Dziękuję za komplement nt. petunii - kilka dni temu odkryłam fantastyczną odmianę z dużymi, ciemnofioletowymi intensywnie pachnącymi kwiatami. Jak gdzieś taką dostanę, koniecznie sprawię sobie na mój mało obfity w kwiecie balkon :)

Moniko - palczycha po tygodniu nieobecności w domu rozrosła się jeszcze bardziej ;:oj Wypuściła 3 liść, te dwa starsze mam wrażenie, że jeszcze się rozrosły wszerz. Ledwo mogę się obrócić na balkonie... Do Mamy już jej też nie przewiozę, nie wejdzie do osobówki ;:224 Jutro postaram się zrobić zdjęcie.

Kasiu - zza ogrodzenia widok rozpościera się na Beskid Śląski, praktycznie centralnie na Szyndzielnię.

Diamenciku - z ostatnich zdjęć - blondyn - facet, ale przewija się też na fotkach duża, czarna otyła modelka :wink:

Dorotko - dziękuję; widzisz, a mi ciągle sentymentalnie tęskno za lasami kujawsko-pomorskimi :D

Sylwio - dzięki, ten "charcik" to chiński grzywacz powder puff :lol:

Baiano - dziękuję Kochana ;:196

Justynko - oaza spokoju nie zawsze, jak to przeważnie bywa w ogródkach sąsiadujących z dwóch stron z innymi ogródkami, a powyżej z 3 piętrami balkonów :wink:

Olu - od razu do Ciebie pobiegłam :) Balkonik fantastyczny, co zresztą już napisałam ;:196

Dziś nie mam do pokazania wiele, ale nie mogę się oprzeć i muszę pokazać białego skrętnika, który w tym roku mnie szokuje :) Chyba północno-zachodnie (z mocnym akcentem na północne) okno mu służy :D W zasadzie można powiedzieć, że szczyt kwitnienia ma już za sobą...

Obrazek

Do tego rozkwitł skrętnik Samba, Alien kwitnie cały czas, a fioletowe zwykłe skrętniki stoją dalej jak zaklęte i straszą zieleninką :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko jak fajnie że odpoczęłaś i to w towarzystwie zwierzaków - moja ulubiona wizja urlopu ;:215
Skrętnik daje czadu, rewelacja ;:oj ;:oj
Czekam na zdjęcie palczychy ;:65 ;:65
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, specjalnie dla Ciebie fotka palczychy - wczoraj zaczęło w nocy strasznie wiać i wstawiłam ją do mieszkania, bałam się burzy w ciągu dnia, więc dzień też spędziła w mieszkaniu. Na zdjęciu z moim dużym M. :)

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ obficie skrętniczek kwitnie;)
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Piękny skrętnik:) A palczycha rzeczywiście ogromna!
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzeczywiście ogromna ;:215 Musi sporo miejsca zajmować na balkonie ;:108
Ja swoje fuksje też pochowałam przed burzą do domu ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś przetoczyła się burza przez Bielsko, chwilę nawet padał grad, ale chyba nie na moim osiedlu, bo żadnych szkód na balkonie nie było. Zresztą u mnie praktycznie nie ma już co niszczyć :roll: Winobluszcze i rdest auberta są raczej niezniszczalne (powplatane w kratkę i żadna wichura im nie straszna), a wilca, groszek i jakieś próbne astry z wysiewu sama dziś "wyzłomowałam".
Tak u mnie kończy większość roślin wysiewanych - teraz to nawet ja nie mam problemu z rozpoznaniem przędziorka :roll: Tak jest praktycznie co roku :(
To akurat liść astra (a miał być niebieski..):

Obrazek

Obrazek

Przed wyrzuceniem bardzo zaprzędziorkowanego groszku zrobiłam fotkę ku pamięci :wink:

Obrazek

Sundaville otworzyła wreszcie pierwszy kwiat:

Obrazek

Obrazek

Jakby tego wszystkiego było mało, na liściach pelargonii zauważyłam dziwne pęcherze, może to korkowatość, nie mam pojęcia, ale pewnie też niechybnie pójdzie do śmietnika.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko bardzo mi przykro z powodu Twoich kwiatków ;:168 Mnie jak na razie większe plagi nieszczęść omijają (poza wiatrem i połamanymi dwoma pelargoniami). Jeszcze możesz na ryneczku dokupić sobie jakieś sadzoneczki ;:108
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Milenka pocieszę Cię, że moje astry też coś zżera, nie bardzo wiem co im jest. Może Twoje jednak mimo przędziorka zakwitną. A kwiatek sundavilii piękny jest, aż zatęskniłam za swoją, bo też miałam kiedyś, na poprzednim balkonie. Ale popatrzę sobie u Ciebie :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Pryskaj Mangus,Karate i inne opryski ;:163 ;:147
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Sylwio - dzięki, ten "charcik" to chiński grzywacz powder puff
Taki ze mnie znawca :;230 ale i tak piękny ;:196
Skrętnik bardzo obficie kwitnie :shock: ale najbardziej zazdraszam - :D czyli tego, że kwitnie, moja ma trzy lata i bardzo tej zimy zmarniała, nie wiem czy w ogóle zakwitnie ;:223
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika - tak to jest, jak nie urok, to przemarsz wojska ;:65 ;:65 u Ciebie wichury, u mnie przędziorki i taki ten nasz los "ogrodniczek" ;:224 Ale w sumie w tym cały urok - uda się czy się nie uda, porażki hartują, a zwycięstwa w doniczkach cieszą :D

Baiano - chyba już nie zakwitną, bo rano M. wyniósł je do śmietnika ;:224 Na pocieszenie Twojej tęsknoty za sundavillką i pewnie trochę też za krajem, powiem Ci, że od poniedziałku się rozpływam w biurze bez klimy przy ponad 30 st na zewnątrz, dziś w samym biurze już było trochę chłodniej, bo 28 stopni... W takich momentach chętnie bym się do Ciebie przeniosła :) Jak dla mnie - mózg może się zlasować... ;:181

Dorotko - nigdy jeszcze tego nie próbowałam, choć nieraz tu na forum czytałam, że właśnie wszyscy je polecają. Nie wiesz, czy można je kupić gotowe w sprayu czy trzeba sporządzać samemu? Mam jeszcze jeden ocalały groszek, na nim może bym wypróbowała :)

Sylwia - w zasadzie w biegu to on jest jak chart (tak szybki), więc jak dla mnie może być i charcikiem :wink: Choć tak gwoli ścisłości to tylko pies w typie rasy, nie rasowy (nie ma rodowodu), więc zasadniczo to może być i kundelkiem :) Zdradź, jak zimujesz sundaville, jestem bardzo ciekawa - jak dotrwa jesieni, chętnie wypróbuję :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”