Chwasty w trawniku - jaki zastosować skuteczny środek niszczący
CHWASTNICA JEDNOSTRONNA jest chwastem jednoliściennym! Polecam moje metody walki z tym chwastem. Jak ktoś ma inne metody walki z tym chwastem... których nie próbowałem (obojętnie sprawdzone czy nie..) , będę wdzięczny!
Kolega Tamark! i Marcinekbubelek!
też wydają się nie rozróżniać jednoliściennych od dwuliściennych...
CHWASTNICA JEDNOSTRONNA jest jednoliściennym chwastem.
Kolega Tamark! i Marcinekbubelek!
też wydają się nie rozróżniać jednoliściennych od dwuliściennych...
CHWASTNICA JEDNOSTRONNA jest jednoliściennym chwastem.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 lip 2007, o 15:29
- Kontakt:
Zachwaszczony trawnik
Jestem początkującą ogrodniczką i dopiero raczkuje. Chciałabym poradę w kwestii zachwaszczonego trawnika, w którym miejscami trawa jeszcze nie wzeszła lae jest on juz po pierwszym koszeniu. Czy mogę teraz zrobić oprysk Starane czy jeszcze poczekać. A jeśli tak to jek długo (trawnik ma 4 tygodnie)?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Marcelina
Dziękuje za radę. Mam nowy problem kiedy mam zacząć kosić po oprysku żeby nie było zbyt wcześnie. Dodaję, że mam zamiar zrobić oprysk jutro (pogoda sprzyjająca ma być a poza tym chwaściki już troszeczkę odrosły).zbyszR pisze:alternatywą może być też preparat Bofix, a jeżeli masz starane i wahasz się czy nie za mocny to zastosuj słabszą z zalecanych dawek.
Marcelina
Witam
Trawke posiałem 3 tygodnie temu, na terenie uprzednio potraktowanym Roundupem. Starałem się jak najdokładniej wybrać pozostałosci po starym mocno zachwaszczonym trawniku. Trawka już ładnie wschodzi, ale wraz z nią pojawiły się.. jakieś roslinki liściaste (na całej powierzchnii trawnika). Oto fotki:
zdjęcia niedostępne
I teraz moje pytanie:
Czy są to chwasty, i mam je potraktować Mniszkiem (jak pisałem wyżej są one na całej powierzchni trawnika)?
Czy może wybrałem taką dziwną mieszanke traw (jest to trawa Wembley kupiona w Auchan - cena ok. 14 zł za kg.)?
Bardzo prosiłbym o rady.
z góry Dzięki!
Trawke posiałem 3 tygodnie temu, na terenie uprzednio potraktowanym Roundupem. Starałem się jak najdokładniej wybrać pozostałosci po starym mocno zachwaszczonym trawniku. Trawka już ładnie wschodzi, ale wraz z nią pojawiły się.. jakieś roslinki liściaste (na całej powierzchnii trawnika). Oto fotki:
zdjęcia niedostępne
I teraz moje pytanie:
Czy są to chwasty, i mam je potraktować Mniszkiem (jak pisałem wyżej są one na całej powierzchni trawnika)?
Czy może wybrałem taką dziwną mieszanke traw (jest to trawa Wembley kupiona w Auchan - cena ok. 14 zł za kg.)?
Bardzo prosiłbym o rady.
z góry Dzięki!