Kamelie i inne
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie dziś koleżanka z pracy obdarowała mnie sadzonką :P sama miała 3 lata i jej nie kwitł , aż go przestraszyła że ostatni raz go przesadza jak w tym roku nie zakwitnie to wyleci na śmieci a teraz nie może się go nachwalić :P do tego stopnia że podzieliła się ze mną sadzonką mamy która jeszcze nie kwitnie :P
Więc i ja będę cierpliwie czekała na jego piękne kwiatki :P
Więc i ja będę cierpliwie czekała na jego piękne kwiatki :P
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
Bardzo się cieszę, że roślinki się u mnie dobrze rozwijają i kwitną, tylko trochę się boję, co będzie, jak jeszcze podrosną; mieszkanie niestety nie chce się rozciągnąć, a ja przez moją miłość do roślin (zwłaszcza epiphyllum) nie mogę się powstrzymać przed zakupem nowych odmian Chyba trzeba będzie pomyśleć o nowym lokum :P
Witam; Beatko - dzięki za miłe słowa :P Agnieszko,zupełnie się z Tobą zgadzam - bugenwilla faktycznie jest ciekawą rośliną; ślicznie wygląda zwłaszcza wtedy, kiedy pojawią się różowe listki. Moja już wszystkie zrzuciła, podrosła ok. 5cm i znów zaczyna się różowić - ciekawe ile razy w ciągu roku powtarza ten proces
Wreszcie rozkwitł mój rhipsalidopsis (posądzany wcześniej o bycie grudnikiem ); kwiatuszki pojawiły się też na roślinie, którą kupiłam jako rododendrona, ale prawdę mówiąc co raz mniej wygląda mi to na rododendrona
Wreszcie rozkwitł mój rhipsalidopsis (posądzany wcześniej o bycie grudnikiem ); kwiatuszki pojawiły się też na roślinie, którą kupiłam jako rododendrona, ale prawdę mówiąc co raz mniej wygląda mi to na rododendrona