Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Jolu, laska z Ciebie ;:173 , musiałam się skupiać na roślinkach, bo głównie Ciebie podziwiałam ;:138 . Martany, tak? bo tak się te wielkie lilie nazywają? Giganty Ci porosły, normalnie Park Jurajski , tylko, żeby Ci dinozaury nie chciały się wprowadzić ;:185 . U mnie jaszczurki żyją a w tamtym roku nawet zaskrońca widziałam. najpierw się go wystraszyłam, bo myślałam że to żmija, ale doczytałam i wiem, ze miałam niegroźnego gościa, ufff...wiesz mnie to pal diabli, ale o dziecko się bałam.
Sesja udana ;:215
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu super wyglądasz, miło cię poznać ;:168
Roślinki ogromniaste ;:oj Piszesz, że 20 lat zajeło ci stwożenie takiego pięknego miejsca, zazdroszcze ci, mój ogród dopiero w powijakach, gdzie tam jeszcze do efektu końcowego, jeżeli w ogóle takowy jest możliwy :lol:
Pięknie u ciebie ;:167
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu,trudno określić co ładniejsze,rośliny czy ich właścicielka:)Napiszę krótko jedno i drugie na wielkie 5!
Hosty Jolu masz PRZEPIĘKNE ja jestem zachwycony ;:215
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Joluś jaka piękna właścicielka roślinek ;:138 cudnie wyglądasz i twoje ogromy również
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Jolu miło Cię poznać :)

No masz trochę olbrzymich roślin. Jest co podziwiać :heja
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hosty giganty co Ty robisz,ze sa takie wielkie .
Ps.laska z Ciebie
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jolu, miło cię było zobaczyć :)
Rośliny masz rzeczywiście olbrzymie, ja niestety nie mam miejsca na takie wielkie okazy i żałuję, bo wrażenie robią niesamowite. Lilie nie łamią się pod ciężarem kwiatów?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

agatka123 , szyszunia , aagaaz ;:196 jesteście kochane... ja głównie chciałam pokazać wysokość moich roślinek... a moja osoba to tylko dodatek... :;230 tzn. oglądając Wasze spotkania w realu mam wrażenie ,że Was znam osobiście ...jakoś tak czułam , że i ja powinnam pokazać swoje oblicze...Wam dziękuję za wszystkie ciepłe słowa pod moim adresem ;:180

Giecikowa...zapraszam ... prowadząc swój wątek jetem jeszcze bardziej zmotywowana do upiększania swojego ogrodu. Jak spróbujesz... zobaczysz , że to działa...

Sosenki4...nie wiem jak się nazywają moje lilie :oops: a w moich tajemniczych zakątkach też buszują różne gady... ;:oj

reniuniek ;:196 ...ok. 20 lat udaję ogrodnika , ale pierwsze kroki w ogrodzie były ciężkie...ogród przechodził wiele zmian i wciąż go udoskonalamy... i wciąż końca nie widać... ;:oj

jacekopole71 wow takie komplementy od faceta ;:oj dziękuję i ja i moje roślinki ;:180

doromichu moje gigantki same tak rosną. Mają już sporo lat i chyba są z rodziny olbrzymek, bo ja nie stosuję żadnych czary- mary...

megi1402 ;:180 a ja na początku przygody z ogrodem kupowałam rośliny skalne, które są mikrusie i nie nadają się do wielkiego ogrodu. Teraz stawiam na rośliny większe i takie ,które ładnie się prezentują z daleka. Maluchy u mnie giną ;:108 A lilie o dziwo chyba twardzielki jakieś, bo wytrzymały nawet wczorajsze i dzisiejsze nawałnice...

Ogród pełen wody , z oczek przelewa się woda górą...tylko patrzyłam czy ryby nie pływają po grządkach... schody do ogródka warzywnego rozmyte i wpłynęły na warzywa... warzywnik pływa a w nim kora i żwir... strumyk od skarpy płynie przez cały dzień ;:oj Szczęście tylko takie , że woda czyściutka bez mułu i brudu... ale tam nie ma się co przejmować ...ludzie tracą cały dobytek... a to tylko roślinki.
Jeszcze jedna ciężka noc przed nami ;:223 oby nie było gorzej ;:202

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Jola ile masz wzrostu?Ty jesteś taka drobinka chyba bo nie wierze że sa tak wysokie lilie czy chosty:P
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

drewutnia ...mam 158 cm w kapeluszu :;230 ... a roślinki wciąż rosną ... ak zakwitną lilie zrobię kolejne fotki... Normalnie zrobiona fota nie oddaje rozmiaru wielkości roślin...jak ją z czymś lub z kimś porównamy to dopiero widać ;:108
Jak zakwitną lilie to zrobię jeszcze fotkę porównawczą. A tak nawiasem mówiąc to od 2-3 tyg. mamy kurki .. i będą własne jajka i będzie własny kurzak...z ;:oj zamierzam swoje ulubienice nawozić kurzakiem... to dopiero może być pokaz dorodnych roślinek. Pomidory, ogórki i truskawki już dostały kurzakowej gnojówki i widać gołym okiem jak ich kolor i wielkość się zmienia ;:oj

A to nasze malutkie stadko kurek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczywiście kurki nie biegają swobodnie po ogrodzie ... mają wydzielony swój wybieg i trawkę do dziubania...

Pozdrawiam Jola
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Joluś, ale niespodziankę nam zrobiłaś swoimi zdjęciami! Oglądałam tylko Ciebie - innych obiektów nie obdarzyłam zainteresowaniem ;-)) Wyglądasz na tle swojego ukochanego ogrodu po prostu fantastycznie ;:196
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Jolu
zgadzam się z Agnieszką, jesteś najurodziwszym okazem na zdjęciach. Miło było Cię zobaczyć. Piszesz że ok. 20 lat urządzasz ogród? To kiedy zaczęłaś, po komunii?

Kurki super, ale nie pozwól im na buszowanie w roślinkach, bo i własnych jajek Ci się kochana odechce.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu dawno nie zaglądałam do Waszych tajemniczych zakątków i napatrzyłam się na Twoje gigantyczne roślinki z Twoją osobą jako wzorzec, ślicznie wyglądasz wśród swoich ulubienic. ;:215
Kurki fantastyczne. ;:215
Przykro mi z powodu tych nawałnic, oj będzie bardzo dużo roboty ze sprzątaniem. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”