Ogród Linety
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Linety
pięknie, pięknie, miałam w zeszłym roku calle, ale połowa mi nie przetrwała zimy
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Winogronek faktycznie mniamniuśny Kliwia pięknie zakwitła i jak sądzę bez twojej pomocy . Niektórym trzeba pomagać żeby kwiaty wyszły z liści bo inaczej pękają pędy i po kwiatach . Mam nadzieję że moja zakwitnie tak pięknie
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co robi kliwia? . Kliwia przepięknie kwitnie . I tak powinno być .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nadszedł chyba czas szaleństwa kliwii. Piękny kolor tej Twojej. Moja też kwitnie, ale jest jaśniejsza.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..śliczna kliwia a moja chyba obraziła sie na mnie...od dwóch lat nie kwitnie a stoi w tym samym miejscu...
Już prawie północ, ale jeszcze chcę Wam pokazać kilka najnowszych zdjęć.
Najpierw może skarpę, na której właśnie kwitną liliowce. Zostały po porzednich właścicielach działki i rozrosły się niesamowicie w różnych miejscach ogrodu.
Dalej jedna z dwóch róż, które sadziłam wiosną. Miały być dwubarwne, ale trochę inaczej ta dwubarwnośc przedstawiona była na opakowaniu. Jednak i tak jest ciekawa, prawda?
I na trzecim zdjęciu kępa dzwonków karpackich w pełni kwitnienia. To moja prawa rabata, zakładana wiosną, która długo wydawała się pusta. Teraz nie ma tam gdzie szpilki wetknąć.
Uploaded with ImageShack.us
Najpierw może skarpę, na której właśnie kwitną liliowce. Zostały po porzednich właścicielach działki i rozrosły się niesamowicie w różnych miejscach ogrodu.
Dalej jedna z dwóch róż, które sadziłam wiosną. Miały być dwubarwne, ale trochę inaczej ta dwubarwnośc przedstawiona była na opakowaniu. Jednak i tak jest ciekawa, prawda?
I na trzecim zdjęciu kępa dzwonków karpackich w pełni kwitnienia. To moja prawa rabata, zakładana wiosną, która długo wydawała się pusta. Teraz nie ma tam gdzie szpilki wetknąć.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Bardzo fajnie prezentuje się ta skarpa z liliowcami Jak łąka
Róża ma bardzo ładne wybarwienie, widziałam już kilka podobnych na forum i chyba się skuszę na taką na przyszły rok na działkę
A dzwonki - uwielbiam je w każdej postaci i kolorze
Róża ma bardzo ładne wybarwienie, widziałam już kilka podobnych na forum i chyba się skuszę na taką na przyszły rok na działkę
A dzwonki - uwielbiam je w każdej postaci i kolorze
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Dzwonki karpackie to moja miłość są piękne i mają ogromną zaletę że dość szybko się rozrastają. niestety po ostatnim gradzie i ulewach kępy mi się zupełnie porozkładały na boki. Mam nadziję że się jednak pozbierają
Miłego dnia
Miłego dnia
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
A mi się podoba róża.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo oryginalna róża, a dzwoneczki śliczne.
Dziękuję Wam za wszystkie miłe komentarze. Dzisiaj mam chwilę wytchnienia, więc zamieszczam znów kilka zdjęć.
Na początek może juka, która właśnie pięknie kwitnie. Wprawdzie ma trzy łodygi kwiatowe zamiast czterech, jak w zeszłym roku, ale po takiej zimie to i tak nieźle, prawda?
Rozkwitła też pięknie lawenda na obrzeżu rabaty i kwiaty wyglądają przez siatkę. Pachnie nieludzko.
Dalej róża De Lux, według napisu na opakowaniu. To pewnie nazwa odmiany, ale tak do końca nie jestem pewna. Zwłaszcza że na fotografii na opakowaniu miała ona białe płatki z czerwonym obrzeżem, a ta jest po prostu pstrokata. Ale i tak ją lubię.
No i jeszcze coś z roślin jadalnych. Kupiłam niedawno w Tesco pudełko przecenionego podłoża zaszczepionego grzybnią pieczarek, na zasadzie "niech stracę, najwyżej nic nie wyrośnie". Ale wyrosło, i to całkiem, całkiem. Już wczoraj je jadłam, pokrojone na plasterki i upieczone na grillu.
Na początek może juka, która właśnie pięknie kwitnie. Wprawdzie ma trzy łodygi kwiatowe zamiast czterech, jak w zeszłym roku, ale po takiej zimie to i tak nieźle, prawda?
Rozkwitła też pięknie lawenda na obrzeżu rabaty i kwiaty wyglądają przez siatkę. Pachnie nieludzko.
Dalej róża De Lux, według napisu na opakowaniu. To pewnie nazwa odmiany, ale tak do końca nie jestem pewna. Zwłaszcza że na fotografii na opakowaniu miała ona białe płatki z czerwonym obrzeżem, a ta jest po prostu pstrokata. Ale i tak ją lubię.
No i jeszcze coś z roślin jadalnych. Kupiłam niedawno w Tesco pudełko przecenionego podłoża zaszczepionego grzybnią pieczarek, na zasadzie "niech stracę, najwyżej nic nie wyrośnie". Ale wyrosło, i to całkiem, całkiem. Już wczoraj je jadłam, pokrojone na plasterki i upieczone na grillu.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Smacznego. Pomysł z grzybnią super. Choć lubię różne kuchnie, jestem wielką zwolenniczką zasady: "Jedz lokalnie i sezonowo". Oczywiście co się da. Bo herbata u nas nie rośnie.