Turbinicarpus kinkerianus z wystawy , drugi kwiatek jest miłą niespodzianką. Matucana z Obi. Często gadałam do niej i pytałam czy w ogóle zakwitnieaga_d pisze:Witam.Masz bardzo ładne roślinki.Szczególnie podoba mi się Matucana-koniecznie pokaż jak zakwitnie.Co to za turbiniak?Mam takiego samego kupionego na wystawie,chyba od tego samego hodowcy-nawet jest w takiej samej doniczce.Pozdrawiam.Agnieszka.
Liście i ciernie - emerald
- emerald
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Liście i ciernie
Pozdrawiam, Zuza
- chaveiro
- Od: 26 sie 2011, o 17:08
Zuza mała literówka Turbinicarpus klinkerianus, bardzo fajny
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 maja 2012, o 20:41
Dzięki za odpowiedź
Rozmawiaj z nią częściej to może szybciej zakwitnie.Czekam z niecierpliwością na fotkę kwitnącej Matucany.
Muszę się chyba wybrać do Obi.Mój turbiniaczek też ma mały pączek a niedawno przekwitł.To super roślinki kwitną kilka razy.
Pozdrawiam
Rozmawiaj z nią częściej to może szybciej zakwitnie.Czekam z niecierpliwością na fotkę kwitnącej Matucany.
Muszę się chyba wybrać do Obi.Mój turbiniaczek też ma mały pączek a niedawno przekwitł.To super roślinki kwitną kilka razy.
Pozdrawiam
- emerald
Echinopsis hybryda , niestety chyba się pomyliłam, spodziewałam się trochę innego koloru (pomarańczowo-różowego) ale też ładny
i Turbinicarpus
i Turbinicarpus
Pozdrawiam, Zuza
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Zuza,ale ta hybryda dała ci bardzo piękny kwiatek,chętnie go przygarnę jak go ty nie chcesz, jak ci kolorek
nie odpowiada,bo dla mnie jest super
poz.Leszek
poz.Leszek
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- emerald
Po prostu nastawiłam się na inny. Jak już nie będzie miejsca na roślinki i będę chciała się czegoś pozbyć, to pomyślę o Tobieleszek2 pisze:Zuza,ale ta hybryda dała ci bardzo piękny kwiatek,chętnie go przygarnę jak go ty nie chcesz, jak ci kolorek
poz.Leszek
Pozdrawiam, Zuza
- chromat
- 1000p
- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo fajna kolekcja, zróżnicowana nic tylko czekać co z "niej" wyrośnie
Ten rojnik co masz, to taki kupowałem pod nazwą Sempervivum 'Beta' to jakiś cultivar arachnoideum
Ten rojnik co masz, to taki kupowałem pod nazwą Sempervivum 'Beta' to jakiś cultivar arachnoideum
Pozdrawiam Krzysiek
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeglądnęłam Twój wątek. Zachwyciły mnie kwitnienia, a szczególnie mała i niepozorna roślina - Mammillaria duwei.
Chyba muszę ja mieć.
Chyba muszę ja mieć.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
specjalnie hybrydy echinopsisów mnie nie interesują ale one zawsze mają kwiaty białe albo z lekkim różem , a czerwone to coś mi sie zdaje, że to zawsze chodliwy towar jest
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jeszcze mało hybryd widziałeś Akurat biało kwitnących hybryd jest najmniej - pojedyncze (wśród zarejestrowanych) u Chamaecereus, Trichocereus i Echinopsis).
Chodliwe są produkty znanych hybrydyzerów jak Schick, MEX, BEX oraz te o wyjątkowych kwiatach.
Chodliwe są produkty znanych hybrydyzerów jak Schick, MEX, BEX oraz te o wyjątkowych kwiatach.
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Chyba źle sie wyraziłem, zawsze najczęsciej spotykane były echinopsisy z kwiatem białym bądź biały z lekkim różem i takie królowały w domach, a każdy czerwony to już był rodzynek.Dla rasowych hybrydyzerów obecnie to byc może faktycznie teraz to czerwone i wszelkie różowe itp to chleb powszedni , może dlatego tych białych jest najmniej wśród rejestrowanych hybryd.Mówię tylko o kolorach kwiatów echinopsisów.
- emerald
Kwiat tej hybrydy jest dosyć mały w porównaniu z Echinopsis subdenudata.
Nowe aloesiki zakupione na forum od użytkownika Anetta Kupiłam również listek fiołka Tropic Heat i dostałam sporo gratisów
Nowe aloesiki zakupione na forum od użytkownika Anetta Kupiłam również listek fiołka Tropic Heat i dostałam sporo gratisów
Pozdrawiam, Zuza