Jagody i kilka innych pytan.

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Szymon007
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 maja 2008, o 12:14

Jagody i kilka innych pytan.

Post »

Witam
Jestem nowy na tym forum i po przeczytaniu czesci postow widze ze jest tu calkiem milo :)
I chcialbym sie spytaco kilka rzeczy.Mam zamiar zasadzic jagody na dzialce i nie wiem dokladnie w jakim miescu posadzic [naslonecznione], jakiej ziemi dac? Widzialem tez u was w ogrodach wiele zwierzat tylko ze to przy lakach i lasach, a ja mam dzialke w miescie i chcialbym jakos sciagnac kilka zwierzat np. jaszczurki. I nie wiem jak sie do tego zabrac. Czasem zawita jez, widzialem wiewiorke z 3 lata temu. Napiszecie mi jak zrobic im miejsca tak by im sie dobrze mieszkalo i czy sa szanse by przywedrowaly? Jakie rosliny zasadzic dla nich? Jakies lesne?
Pozdrawiam Szymon
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Szymonie :)

Może chcesz się ładnie przywitać w wątku powitalnym? Zapraszam tu: Witam całą brać (i siostry) ogrodniczą [TU WITAMY SIĘ] cz.6

A wracając do tematu, nie napisałeś jakie to jagody chcesz posadzić u siebie, kamczackie? Nie piszesz też o tym, jaką masz glebę. Podaj więcej szczegółów, proszę.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Szymon007
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 maja 2008, o 12:14

Post »

Sa to jagody lesne, a ziemia jest piaszczysta.
A i czytalem gdzies ze dla jezy i zwinek mozna zrobic lokum, zeby zamieszkaly.
Mozecie napisac jak lub podac jakies link?
olesia32
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 kwie 2013, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagody i kilka innych pytan.

Post »

Witam
Bardzo proszę o podpowiedź jak założyć plantację jagód leśnych w lesie? Mam 1,5 ha lasu ( sosna, dąb, brzoza) i ani jednej jagody w nim, choć wiem, że dwa kilometry dalej są w lasach jagody. Czy wysypać po prostu owoce jagód? Czy przesadzić krzaczki? Dziękuję z góry za podpowiedzi:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”