Jaki to rodzaj klonu?
samosiejki klonu
Witam,nie wiem czy to dobre miejsce ale zapytam tu. Sadzilem las pod doplate i w rowkach przygotowanych na sadzonki zasiało mi sie kilka a moze i kilkadziesiat tysiecy malych kloonikow. nie wiem dokladnie ile ale naprawde spora ilosc. Co ja moge z tym teraz zrobic? czy szkólki odkupia to odemnie? Moze jakis inny pomysl macie?
Jaki to rodzaj klonu?
Witam, zasiało mi sie to samo, sa tego tysiace. Jaki to jest rodzaj klonu bo sam nie mam wiedzy zeby to rozpoznac:) Na niektórych sadzonkachsa takie liscie razem z liścmi przypominajacymi lipy. Dlaczego?
http://imageshack.us/photo/my-images/163/img1252si.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/163/img1252si.jpg/
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jaki to rodzaj klonu?
Wydaje się, że klon polny, chociaż musiałbyś pokazać drugą stronę liścia.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
Klon polny a co do podobieństwa ? do lipy to on ma takie ,,noski '' w którym są nasiona.Nosek mający skrzydełka pozwala na dalekie loty za pomocą matki natury z siłą wiatru.Proste i genialne.Jak masz gdzie sadź jeden za drugim ,bo to piękne drzewa ja mam ich kilka .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
http://imageshack.us/photo/my-images/16/img1253sm.jpg/
Chodzi o to ze jak jest sadzonka to sa na niej takie liscie ktore wkleilem oraz liscie przypominajace lisc lipy. wszystko w jednej sadzonce
Chodzi o to ze jak jest sadzonka to sa na niej takie liscie ktore wkleilem oraz liscie przypominajace lisc lipy. wszystko w jednej sadzonce
-
- 200p
- Kontakt:
Myślałem, że to mógłby być klon srebrzysty, ale teraz mogę dojść do wniosku iż to jest paklon Tobie pewnie chodzi o liścienie, pierwsze liście roślin. Nie wiem jak to jest z klonem polnym, ale bodajże klon zwyczajne ma takie liście lipopodobne.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
a jak wy to poznajecie/?
-
- 200p
- Kontakt:
Na wikipedii masz zdjęcia - porównuj według tego, trzeba też samemu chodzić po lesie i identyfikować, ja jak chodzę żadne drzewo mi nie umknie
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
To jest klon pospolity. Acer platanoides.
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
Re: samosiejki klonu
szymon87 pisze:Witam,nie wiem czy to dobre miejsce ale zapytam tu. Sadzilem las pod doplate i w rowkach przygotowanych na sadzonki zasiało mi sie kilka a moze i kilkadziesiat tysiecy malych kloonikow. nie wiem dokladnie ile ale naprawde spora ilosc. Co ja moge z tym teraz zrobic? czy szkólki odkupia to odemnie? Moze jakis inny pomysl macie?
A nie możesz porozsadzać i zostawić aby rosły?
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
Ja też myślę a nawet mam pewność, pospolity. Polny ma tępo zakończone klapy. A co z tym zrobić? na jesień zapytaj paru szkółkarzy może ktoś to weźmie, przeszkód nie widzę