Jaki to rodzaj klonu?

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
szymon87
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 lip 2012, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

samosiejki klonu

Post »

Witam,nie wiem czy to dobre miejsce ale zapytam tu. Sadzilem las pod doplate i w rowkach przygotowanych na sadzonki zasiało mi sie kilka a moze i kilkadziesiat tysiecy malych kloonikow. nie wiem dokladnie ile ale naprawde spora ilosc. Co ja moge z tym teraz zrobic? czy szkólki odkupia to odemnie? Moze jakis inny pomysl macie?
szymon87
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Jaki to rodzaj klonu?

Post »

Witam, zasiało mi sie to samo, sa tego tysiace. Jaki to jest rodzaj klonu bo sam nie mam wiedzy zeby to rozpoznac:) Na niektórych sadzonkachsa takie liscie razem z liścmi przypominajacymi lipy. Dlaczego?
http://imageshack.us/photo/my-images/163/img1252si.jpg/
benzulli
200p
200p
Od: 30 kwie 2011, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jaki to rodzaj klonu?

Post »

Wydaje się, że klon polny, chociaż musiałbyś pokazać drugą stronę liścia.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Klon polny a co do podobieństwa ? do lipy to on ma takie ,,noski '' w którym są nasiona.Nosek mający skrzydełka pozwala na dalekie loty za pomocą matki natury z siłą wiatru.Proste i genialne.Jak masz gdzie sadź jeden za drugim ,bo to piękne drzewa ja mam ich kilka .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
szymon87
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

http://imageshack.us/photo/my-images/16/img1253sm.jpg/

Chodzi o to ze jak jest sadzonka to sa na niej takie liscie ktore wkleilem oraz liscie przypominajace lisc lipy. wszystko w jednej sadzonce
benzulli
200p
200p
Kontakt:

Post »

Myślałem, że to mógłby być klon srebrzysty, ale teraz mogę dojść do wniosku iż to jest paklon :) Tobie pewnie chodzi o liścienie, pierwsze liście roślin. Nie wiem jak to jest z klonem polnym, ale bodajże klon zwyczajne ma takie liście lipopodobne.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
szymon87
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

a jak wy to poznajecie/?
benzulli
200p
200p
Kontakt:

Post »

Na wikipedii masz zdjęcia - porównuj według tego, trzeba też samemu chodzić po lesie i identyfikować, ja jak chodzę żadne drzewo mi nie umknie ;:224
Awatar użytkownika
damek1718
1000p
1000p
Od: 20 mar 2012, o 12:53

Post »

To jest klon pospolity. Acer platanoides.
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
Awatar użytkownika
damek1718
1000p
1000p
Od: 20 mar 2012, o 12:53

Re: samosiejki klonu

Post »

szymon87 pisze:Witam,nie wiem czy to dobre miejsce ale zapytam tu. Sadzilem las pod doplate i w rowkach przygotowanych na sadzonki zasiało mi sie kilka a moze i kilkadziesiat tysiecy malych kloonikow. nie wiem dokladnie ile ale naprawde spora ilosc. Co ja moge z tym teraz zrobic? czy szkólki odkupia to odemnie? Moze jakis inny pomysl macie?

A nie możesz porozsadzać i zostawić aby rosły?
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
Tomek_MM
500p
500p
Od: 6 mar 2009, o 13:18

Post »

Ja też myślę a nawet mam pewność, pospolity. Polny ma tępo zakończone klapy. A co z tym zrobić? na jesień zapytaj paru szkółkarzy może ktoś to weźmie, przeszkód nie widzę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”