Różany ogród w lesie - Rozanka cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród w lesie - Rozanka cz.2

Post »

Ewa, ale fajny ten wiatrak ;:oj wpisuje się w klimat :uszy a jak tuje? Dają radę? ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Marzka, Twoj domek dla synusia śliczny. Takie samemu zrobione najbardziej cieszą i nie muszą być najpiękniejsze. Nie narzekaj na swoje budowle. :D Ja bym bardzo chciała mieć takie ruinki u siebie. Cały czas myślę o kuchni letniej i zrobiłabym taką sobie, jakbym miała coś takiego jak Ty i większą działkę lub chociaż inny układ na niej. Sama wiesz, że czasem mały lifting czyni cuda. :D
Powoli zrobisz sobie tak jak będziesz chciała. Ja też zaczynałam od sterty gałęzi i ton darni, szyszek i igliwia. Niestety, jak się nie ma kasy to trzeba samemu zapierniczać, ale to najbardziej cieszy, jak zaczyna rosnąć w oczach. ;:oj

Ewuś/Gajowa, to bardzo dobra wiadomość. ;:138 Ja też swoje zraszam i deszcz na nie pada codziennie. To zraszanie jakoś intuicyjnie mi wpadło do głowy. Nawet się bałam, że dostaną grzyba od nadmiaru wody. :D Jałowce są chyba nawet trudniejsze do utrzymania po takiej akcji. Gratuluję i Dzięki za radę. ;:215

Kasiu, coś się zmieniło i jest nowy punkt widokowy na działce. Teraz mi się podoba. Szczególnie, że się kręci i widać kiedy zaczyna wiać. Wtedy się wieje do domu. :;230 Tuje na razie w dobrej kondycji, oby nie zapeszyć. ;:204

Zobaczcie jaki orzeł mi wylądował. Zdjęcie z mistrzostw, ale bardzo mi się podoba. :wink:
Obrazek

Moje róże miniatury.
Obrazek

Papageno
Obrazek

Ritausma
Obrazek

Augusta Louisa
Obrazek

Bonica
Obrazek

Golden Celebration
Obrazek Obrazek

Graham Thomas
Obrazek

John Davies, jak na pnącą terminatorkę to jest mikra. :(
Obrazek

Lavaglut, śliczny kolor.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Orzeł :;230 Natomiast wiatrak mi się podoba, właśnie z powodu koloru ;:108
Zakwitł mi błękitny powojnik, który miał być Purpurea Plena Elegans. Pytam o nazwy podobnych-na pewno nie mam Hanny, bo ma całkiem duże kwiaty, może mam Blue Angel? Jak duże są kwiaty? Zaczynają jako dzwoneczki?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś widziałam Twój powojnik. Nie za bardzo podobny do mojego. Mój nie robi dzwonków. Zobacz ten Clematis crispa , botaniczny lub Clematis Grupa Integrifolia 'Hendersonii', bylinowy u Marczyńskich. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewuniu, Golden Celebration z blekitnymi dzwonkami wyglada jak marzenie ;:170 A orzeł wypasiony, na miarę naszych piłkarskich możliwości :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Ewcia, jako mistrzyni monochromatycznych rabat :wink: , zerknij na połączenie lelijki Little Kiss z różą Ghislaine de Feligonde

ObrazekObrazek

No może nie całkiem monochromatycznie :lol: , ale chyba znalazłam miejsce dla tych lilii :uszy
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu relacja z przesadzanie tui niesamowita :shock: ależ kolosy, niezłe zadanie było przed Wami. I jak one to zniosły, wszystko ok???
Ewuś te Twoje lilie....marzenie dosłownie, takie cudne odmiany :D
Błękitny Anioł piękny, u mnie nie przetrwały zimy, ale chyba posadzę jeszcze raz....on jest po prostu wspaniały :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ruiny są fajne, chcę je zachować choć w kawałku, tak dla potomności. W końcu mieszkam na miejscu po przodkach i chcę też następnym pokoleniom coś zostawić w spadku. Po 2-dniowym leniu, wczoraj trochę popracowałam i nawet mam zdjęcia :wit
Chyba zbiorę wszystkie róże na jedną rabatę i będzie ładnie, bo teraz mam porozsadzane i biegam je doglądać, tylko te hohołki na ganku trochę będą mnie denerwować ;:65
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, Goldenka jest wyjątkowo piękna, bardzo ją lubię. Szkoda, że u mnie nie może rozwinąć skrzydeł i ma jekieś 3 marne gałązki. Jeżeli będziesz potrzebaować złoto-żółtej róży to polecam. :D

Katju, super będzie to połączenie. Jak jeszcze lilia dostanie więcej slońca, to lekko się rozjaśni i będzie rewelacyjnie pasować.

Agness, tuje zniosły o dziwo bardzo dobrze i stoją. Na razie nie widać oznak schnięcia, zresztą pada codziennie, podlewam i zraszam. Wody mają pod dostatkiem, na resztę trzeba poczekać.
Lilie otwierają się codziennie i codziennie niespodzianki. Są takie długo wyczekiwane, ale jednak niespodzianek czyli takich, ktorych nie kupowałam jeszcze więcej. Z każdej się cieszę i oznaczam, żebym pamiętała co to za jedna przy przesadzaniu. U Ciebie też cudownie kwitną, jest co oglądać. ;:138
Powojniki przykryte 20cm warstwą igliwia przetrwały zimę dość dobrze. Błękitny Anioł jest świetny, bo mało wymagający i ładnie, bujnie kwitnie. Kup go koniecznie. ;:63

Marzenko, ja tez wczoraj latałam i pieliłam, bo nareszcie nie padało. Zajrze do Ciebie wieczorkiem, bo teraz muszę lecieć.
Riunki są super, zastanow sie nad taką kuchnią letnią z paleniskiem i miejscem na kawę. Bardzo fajna rzecz.I masz synusia cięgle na oku jak jesteś na dworze i jakoś tak przyjemniej niż w murach. Jedzenie zawsze lepiej smakuje. :D
Róże w jednym miejscu to dobry pomysł, nie trzeba latać przy okrywaniu i kopcowaniu. Do tego kilka bylinek i masz zawsze ładnie. ;:63
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

pomieszam róże z liliami jak Ty i dosadzę lawendę. są tu też 3 tuje kuleczki, nie powinno być strasznie, ale wciąż mam puste placki :(
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Ewuniu, cudnie u Ciebie. Akcja "Tuja" perfekcyjnie wykonana. Wiatraczek super. Lilie, lawenda i róże - to chyba najładniejsze połączenie. Szczególnie lilia i róża - obydwie piękne ;:180 .
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Galadriela
500p
500p
Od: 22 wrz 2009, o 13:58

Post »

A mnie bardzo podoba się zestawienie lawendowego dzwonka brzoskwiniolistnego z herbacianą różą i lilią... Ciekawe w jakim kolorze jest lilia :roll: :D ;:215 .
Pozdrawiam Anna Galadriela
Lilie Galadrieli
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie bardzo mi pasuje ten mój nn do obrazka, powinnam przysiąść i poszukać, ale nie dziś :roll: Może jesienią.
Też biegam co dzień do lilii, które kupiłam wiosną-otworzyła się jeszcze jedna :D Niesamowity kolor.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”