Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
- mada83
- 200p
- Od: 3 lut 2012, o 14:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Mariola akcja z niezamkniętym bagażnikiem całkiem zabawna , ale z perspektywy czasu, bo w tamtym momencie to musiałaś być wściekła, prawda?
Udało mi się w większości odchwaścić ogród, wykosić trawę, pomalować płot i zaczęłam robić stół na taras - co prawda z materiałów, które były w zasięgu mojej ręki i nie wyszedł doskonale, ale na pewno będzie lepiej wyglądał niż obecny - stary kuchenny stół przykryty ceratą, postawiony tylko tymczasowo, na chwilę - stał dwa sezony .
Dziś powinny być okna, ale będzie poślizg , jednak w tym tygodniu mają być na 100%. Godzina zero się przesunie - i cały bałagan związany z remontem też - z tym, że ja już nie mogę się doczekać .
Udało mi się w większości odchwaścić ogród, wykosić trawę, pomalować płot i zaczęłam robić stół na taras - co prawda z materiałów, które były w zasięgu mojej ręki i nie wyszedł doskonale, ale na pewno będzie lepiej wyglądał niż obecny - stary kuchenny stół przykryty ceratą, postawiony tylko tymczasowo, na chwilę - stał dwa sezony .
Dziś powinny być okna, ale będzie poślizg , jednak w tym tygodniu mają być na 100%. Godzina zero się przesunie - i cały bałagan związany z remontem też - z tym, że ja już nie mogę się doczekać .
Pozdrawiam Magda
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Madziu, ja już myję okna u siebie od dwóch tygodni, a im bardziej upstrzone przez muchy, tym bardziej mi się nie chce W ogrodzie też zbytniej chęci do pracy nie mam z racji upałów...
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyszłam zobaczyć co tam u Ciebie słychać i doczytałam , ze poślizg z okienkami
Myślę , ze to norma , zawsze u nas wszystko się spóźnia .
Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki
Myślę , ze to norma , zawsze u nas wszystko się spóźnia .
Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki
- mada83
- 200p
Mariola moje okna miałam umyć, ale brakło mi czasu, a teraz to już nie warto bo remont za pasem .
Aga tak te poślizgi u nas to jakaś norma, M od razu mówił, że mam się nie nastawiać bo na pewno nie będą na czas, no i niestety miał rację .
-- 10 lip 2012, o 20:26 --
Kilka fotek z tarasu:
Skrzynia z surfinią i clemkie, nie wiem jakim i niestety w tym roku chyba nie zakwitnie, więc sie nie dowiem
No a tak wyszedł stolik:
Aga tak te poślizgi u nas to jakaś norma, M od razu mówił, że mam się nie nastawiać bo na pewno nie będą na czas, no i niestety miał rację .
-- 10 lip 2012, o 20:26 --
Kilka fotek z tarasu:
Skrzynia z surfinią i clemkie, nie wiem jakim i niestety w tym roku chyba nie zakwitnie, więc sie nie dowiem
No a tak wyszedł stolik:
Pozdrawiam Magda
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Zdolna bestia z Ciebie . Czego sie tkniesz wychodzi świetnie
-
- 100p
- Od: 16 maja 2012, o 22:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładny stolik, zdolna jesteś. Podoba mi się też ta skrzynka z kwiatami. Sama robiłaś? Jeśli tak to wielki szacun , ja się takich robót nie chwytam. Pokazałam mojemu M tę skrzynię i powiedziałam "też taką chcę" na co on odpowiedział "nie mam materiału". Już ja mu materiał znajdę i wtedy zobaczymy
Pozdrawiam Ania
- mada83
- 200p
Żanetko witaj . Byłam w Twoim ogrodzie - śliczny.
Aga dziękuję, zawstydzasz mnie
Ania, za stolik dziękuję, skrzynie też ja robiłam, zostały mi barierki, które miały być na schodach tarasowych, ale nie pasowały i trzeba by je przerobić, stwierdziliśmy, że za dużo z tym roboty będzie, więc ja je porozbierałam, poprzycinałam i poskładałam z nich skrzynię .
Aga dziękuję, zawstydzasz mnie
Ania, za stolik dziękuję, skrzynie też ja robiłam, zostały mi barierki, które miały być na schodach tarasowych, ale nie pasowały i trzeba by je przerobić, stwierdziliśmy, że za dużo z tym roboty będzie, więc ja je porozbierałam, poprzycinałam i poskładałam z nich skrzynię .
Pozdrawiam Magda
-
- 50p
- Od: 16 cze 2012, o 23:47
Pięknie tu u Ciebie ale co się dziwić jak takie dwie "gwiazdeczki" pozują do zdjęć Oczko wyszło super tylko zazdrościć
Zapraszam do mojego ogródka
Pozdrawiam Adrian
Pozdrawiam Adrian
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Ładne masz oczko . Dużo kwitnących roślin .
Widzę , że mieczyki już u ciebie szaleją .
Widzę , że mieczyki już u ciebie szaleją .
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Takie tam i nie takie tam- bardzo ładne
Ja tez mam ochote coś młotkiem postukać, bo normalnie nie wytrzymam...
Ja tez mam ochote coś młotkiem postukać, bo normalnie nie wytrzymam...
- mada83
- 200p
Nareszcie znalazłam czas na forum
Udało nam się pokonać remont i wyskoczyć na kilka dni nad morze. Muszę jeszcze dokończyć sprzątanie i uporać się z trawnikiem i chwaściorami na rabatach ,ale jestem prze szczęśliwa - nareszcie mam połączenie z ogrodem . Mam nadzieje, że jutro skoszę trawkę i obfocę troszkę ogród, mieczyki pięknie kwitną.
Mariola dziękuje i rozumiem doskonale -jak kończę jakiś pomysł to już obmyślam następny plan w głowie .
Aloes Ik witaj, cieszę się, że ci się podoba w moim zakątku, zapraszam częściej i biegnę z z rewizytą.
Mam nadzieję, że uda mi sie nadrobić zaległości w moich ulubionych ogrodach. Miłego wieczoru
Udało nam się pokonać remont i wyskoczyć na kilka dni nad morze. Muszę jeszcze dokończyć sprzątanie i uporać się z trawnikiem i chwaściorami na rabatach ,ale jestem prze szczęśliwa - nareszcie mam połączenie z ogrodem . Mam nadzieje, że jutro skoszę trawkę i obfocę troszkę ogród, mieczyki pięknie kwitną.
Mariola dziękuje i rozumiem doskonale -jak kończę jakiś pomysł to już obmyślam następny plan w głowie .
Aloes Ik witaj, cieszę się, że ci się podoba w moim zakątku, zapraszam częściej i biegnę z z rewizytą.
Mam nadzieję, że uda mi sie nadrobić zaległości w moich ulubionych ogrodach. Miłego wieczoru
Pozdrawiam Magda