Kosaciec (Irys) - uprawa
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kosaciec (Irys) - uprawa
Dostałam wczoraj cebulki irysów i co ja mam z nimi zrobić?
Przecież w ogrodzie one w najlepsze kwitną.
Co radzicie - wsadzić czy do piwnicy i trzymać do jesieni?
Przecież w ogrodzie one w najlepsze kwitną.
Co radzicie - wsadzić czy do piwnicy i trzymać do jesieni?
Aśka
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 lut 2008, o 16:55
Moje irysy
czy kłączowe, czy cebulowe? Nie mam pojęcia. Chociaż.... cebulowe! Tych, które teraz wypościły liście musiałam nie zauważyć. Łagodna zima pozwoliła im jakoś przetrwać. ciekawe czy zakwitną... Jestem zaskoczona, że nie otrzymałam tych odpowiedzi na moją skrzynkę... Muszę to sprawdzić. Dziękuje wszystkim i pozdrawiam
Zupełnie zielona
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mówisz o czymś takim?
Ja tego kupiłam jesienią na osiedlowym ryneczku po 3 zł. Teraz żałuję, że tylko 1 sztukę. Jest trochę pokiereszowany, ale na wiosnę nie zaważyłam i potraktowałam go grabiami.
A co do tych niskich obecnie kwitnących - kupiłam w Kauflandzie paczkę 10 sztuk. Wyglądały na zdrowe. Po tygodniu większość pokryła się pleśnią. Uratowały się dwa. Nie wiem tylko, czy w tym roku zakwitną. Mają być żółto-czerwone.
Ja tego kupiłam jesienią na osiedlowym ryneczku po 3 zł. Teraz żałuję, że tylko 1 sztukę. Jest trochę pokiereszowany, ale na wiosnę nie zaważyłam i potraktowałam go grabiami.
A co do tych niskich obecnie kwitnących - kupiłam w Kauflandzie paczkę 10 sztuk. Wyglądały na zdrowe. Po tygodniu większość pokryła się pleśnią. Uratowały się dwa. Nie wiem tylko, czy w tym roku zakwitną. Mają być żółto-czerwone.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Mirabilis, dziękuję za odpowiedź ... przy okazji sprawdzania, co też za cudo masz, znalazłam bardzo ciekawą stronę o irysach ...
http://www.badbear.com/signa/signa.pl?Search
http://www.badbear.com/signa/signa.pl?Search