Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wow ale on cudowny!!! bardzo lubie takie białe, wielkokwiatowe Phalaenopsisy. widziałam takie w zeszłym roku na wystawie, też były cudne. ale niestety tu gdzie mieszkam nie idzie kupić w sklepach ciekawych storczyków, a przynajmniej ja nigdy nie trafiłam (chce sobie kupić takiego, co ma liście w kropki i jeszcze jakieś inne, bo uwielbiam Phalaenopsisy)
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dzięki, dziewczyny za słowa uznania dla giganta
Nie jestem specjalną fanką białych ( już widzę jak będę zakrzyczana...), ale ten zrobił na mnie piorunujące wrażenie i po prostu....musiał być mój
A najlepsze było to, że parę dni wcześniej w obi też widziałam takie giganty ( tylko łodyżki wyższe, no i dwupędowe ) , ale ich cena była 4 x wyższa!
Lano - wiem, że do wystawy miał być szlaban na zakupy, ale jakoś mi nie wychodzi
Wczoraj obiecałam mojemu M, że te półtora tygodnia to nawet się nie zbliżę do żadnego sklepu, jeśli miałabym chociaż cień podejrzeń, że mogą tam sprzedawać storczyki
Ale za to na wystawie sobie odbiję
Nie jestem specjalną fanką białych ( już widzę jak będę zakrzyczana...), ale ten zrobił na mnie piorunujące wrażenie i po prostu....musiał być mój
A najlepsze było to, że parę dni wcześniej w obi też widziałam takie giganty ( tylko łodyżki wyższe, no i dwupędowe ) , ale ich cena była 4 x wyższa!
Lano - wiem, że do wystawy miał być szlaban na zakupy, ale jakoś mi nie wychodzi
Wczoraj obiecałam mojemu M, że te półtora tygodnia to nawet się nie zbliżę do żadnego sklepu, jeśli miałabym chociaż cień podejrzeń, że mogą tam sprzedawać storczyki
Ale za to na wystawie sobie odbiję
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Magdo ale niesamowity ten gigant
nie dziwię się że nie mogłaś się oprzeć, jest po prostu wspaniały, spełnienie storczykowych marzeń
ja właśnie poluję na takiego wielkokwiatowego, ale póki co same drogie widziałam a tu takie cudo za niecałe 23 zł pozazdrościć
nie dziwię się że nie mogłaś się oprzeć, jest po prostu wspaniały, spełnienie storczykowych marzeń
ja właśnie poluję na takiego wielkokwiatowego, ale póki co same drogie widziałam a tu takie cudo za niecałe 23 zł pozazdrościć
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu to o tych zakazach to tak z żatem było Dobrze wiem jak to się kończy, no po prostu nie można się oprzeć, jak takie cudo stoi przed nami - rozumiem w pełni ! Chociaż widziałam film o storczykarzach z Ameryki, jedna z hobbystek potrafiła nie płacić rachunków, byleby móc kupić jakis upragniony okaz. Orchidee potrafią zamącić nam w głowie, a takie niby malutkie, niepozorne, zielone roślinki !