Pomidorki koktajlowe - 2cz.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 lip 2012, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.
Witam wszystkich, jestem tu nowy, aczkolwiek czytam to forum od ponad dwóch lat. W tym roku za namową koleżanki z pracy wysiałem Vilmę i Olę Polkę. Na Allegro szał robił Blkack Cherry więc też go wysiałem....ale tego ostatniego nigdy więcej:) A to z tego powodu, że nie posiadam ogrodu (Niestety) ale za to spory balkon. Ten Black Cherry sięgał mi prawie sufitu więc go skróciłem i dawałem więcej potasu i fosforu i dopiero wtedy "łaskawie" wypuścił kilka kwiatów. Całość przedstawia się tak jak na filmiku który zrobiłęm, link poniżej: Szczerze, uprawa pomidorów to niesamowita frajda!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=P7b5bzZkwC0
http://www.youtube.com/watch?v=P7b5bzZkwC0
Pozdrawiam Krzysztof- junip.
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Junip rewelacja filmik. Na prawdę ładne i zdrowe masz pomidorki. Super te niziutkie i krępe:). Ozdoba a do tego smaczna:).
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie jedynie Maskotka przezimowała w doniczce. Wszystkie inne mam z kupionej rozsady, i te (Koraliki, czerwone) zostały sadzone do gruntu wcześniej (19. maja) a nie jak Maskotka pod sam koniec maja albo nawet w czerwcu. Maskotka nie ma owoców, i dopiero od dzisiaj kwitnie. Natomiast Koralik ma żółte, aż prawie pomorańczowe owocki, które lada dzień będą dojrzałe.
pozdrawiam, Gunnar
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pokażę Wam zdjęcia truskawkowego od Hekate. Jak dotąd jestem bardzo zadowolony z tej odmiany: świetnie wiąże, nie kaprysi, nie ma niedoborów. Jeśli smak będzie równie dobry co reszta zostanie moim pewniakiem na kolejny sezon
Pozdrawiam, Maciek.
Ja nie myślałam, że Maskotka może mieć aż tak dużo owoców. Podwiązuję już jak mogę. Jestem jak na razie zachwycona. Ale zanim u mnie dojrzeje to jeszcze trza bedzie czekać aż się słoneczko zlituje i zaświeci
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 lip 2012, o 18:56
Witam,
Zaczynam się martwić o moje pomidorki koktajlowe. Połowa lipca a one praktycznie nie kwitną. Czy według Was coś jeszcze z nich będzie? Jak je wspomóc? Tam gdzie się pojawiają pojedyncze kwiatki pstrykam, żeby ułatwić im zapylenie. Niestety na większości krzaczków nie ma jeszcze ani jednego kwiatka.... Czy ktoś z Was też ma w tym roku taki problem?
W zesłżym roku kwitły na potęgę a w tym jakoś marnie. Jak na razie tylko ostro pną się w górę...
Zaczynam się martwić o moje pomidorki koktajlowe. Połowa lipca a one praktycznie nie kwitną. Czy według Was coś jeszcze z nich będzie? Jak je wspomóc? Tam gdzie się pojawiają pojedyncze kwiatki pstrykam, żeby ułatwić im zapylenie. Niestety na większości krzaczków nie ma jeszcze ani jednego kwiatka.... Czy ktoś z Was też ma w tym roku taki problem?
W zesłżym roku kwitły na potęgę a w tym jakoś marnie. Jak na razie tylko ostro pną się w górę...
-
- 50p
- Od: 27 maja 2011, o 11:21
U mnie back cherry ma już prawie 2,5 metra... Zaczyna mnie przerażac ten busz na balkonie ;-)
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
Moje koktajlowe - wszystkie sadzone w donicach - na razie obficie kwitną.
Na owoce czekam z niecierpliwością
Na owoce czekam z niecierpliwością
Pozdrawiam Kaśka
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
U mnie też słabo kwitną.Nie wiem czy to wina że mają mało słońca. Balkon mam od zachodu, słońce pojawia się gdzieś ok 14. Co prawda mam 3 pojedyncze małe owoce, ale jakoś nie jestem pełna optymizmu żeby było lepiej. Sadzonki kupione na rynku przez moją mamę i nawet nie wiem jaka odmiana:(
W przyszłym roku kupuję sama nasionka i sama wysiewam:)
W przyszłym roku kupuję sama nasionka i sama wysiewam:)
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Na balkonie i w donicach świetnie powinna sprawdzić się Maskotka. Jest to najmniejszy krzaczek u mnie, zawiązał dużo owoców, już zakończył wzrost i kwitnienie. Smak też jest całkiem przyzwoity - taki normalny pomidor
Pozdrawiam, Maciek.
-
- 200p
- Od: 6 maja 2011, o 08:55
Po lewej megagroniasty obok black cherry.
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Truskawkowy właśnie widzę, że ma twardszą, mocno woskowaną skórkę, ale i tak nie mogę się doczekać smaku dojrzałego pomidora