Pomidory Open Air i inne stare odmiany
Pomidory Open Air i inne stare odmiany
Zarejestrowałem się na to forum, ponieważ bardzo liczę na Państwa pomoc. Wraz z mamą szukamy nasion pomidora Open Air? Ma może ktoś nasiona lub wie gdzie można je zdobyć?
Re: Witam wszystkich,
Czy nie pomyliłeś czasem z marką butów?
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Artur
Open Air - bardzo wczesny, duży, płaski żebrowany, mięsisty, dojrzewa nierównomiernie, do najwcześniejszej uprawy gruntowej przy palikach
Niestety, nie słyszałam by ktoś z forumowiczów miał tą odmianę.
Open Air - bardzo wczesny, duży, płaski żebrowany, mięsisty, dojrzewa nierównomiernie, do najwcześniejszej uprawy gruntowej przy palikach
Niestety, nie słyszałam by ktoś z forumowiczów miał tą odmianę.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Hehehe na pewno nie pomyliłem;-)
Odmiany wysoko rosnąca
Krakus - średnio późna, wymaga podpór, do uprawy pod osłonami i w polu, owoce średnio duże, dobrze wypełnione, kuliste lub lekko spłaszczone, gładkie, ciemnoczerwone, bez zielonej piętki, mięsiste, wyborne na domowe przetwory oraz na sałatki
Mama mówi, że w latach 70 go uprawiali, był bardzo delikatny i dlatego nieopłacalny w dzisiejszych czasach. Dzisiaj pomidorem z supermarketu można zabić;p
-- 12 lip 2012, o 17:28 --
Brzoskwinka uprzedziłaś mnie;p
Odmiany wysoko rosnąca
Krakus - średnio późna, wymaga podpór, do uprawy pod osłonami i w polu, owoce średnio duże, dobrze wypełnione, kuliste lub lekko spłaszczone, gładkie, ciemnoczerwone, bez zielonej piętki, mięsiste, wyborne na domowe przetwory oraz na sałatki
Mama mówi, że w latach 70 go uprawiali, był bardzo delikatny i dlatego nieopłacalny w dzisiejszych czasach. Dzisiaj pomidorem z supermarketu można zabić;p
-- 12 lip 2012, o 17:28 --
Brzoskwinka uprzedziłaś mnie;p
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może wiosną na alll...oo dostaniesz.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Mam taka ogromna nadzieje. Bo dzsiiaj moja mama mowila o nich z taka fascynacja, ze chcialbym jej taki prezent zrobic;-)
- boja53
- 100p
- Od: 28 maja 2012, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=742
znalazłam coś,może się przyda
znalazłam coś,może się przyda
" To możliwość spełniania marzeń sprawia,że życie jest takie fascynujące"
Paulo Coelho
Paulo Coelho
Dzięki boja;-) Niestety dowiedziałem się, że to odmiana stara;-) Podobno nawet zielonkawe były slodkie i soczyste, a śmietana od nich robila się, aż czerwona;-)
- boja53
- 100p
No tak,tylko pomarzyć
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Open Air to stara odmiana pomidora jest on opisany w dziadka książce ogrodniczej z roku 1957. W dzisiejszych czasach w żadnym sklepie ogrodniczym ani w necie nie widziałem tej odmiany.Pewnie gdzieś może on jest dostępny ale będzie ciężko go znaleźć
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Tego sie obawiałem. A wiecie może gdzie mogę próbować znaleźć taką odmianę?
- boja53
- 100p
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Pomidor Open Air
Chyba nikt nie ma konkretnej wiedzy. A najlepiej jak Brzoskwinka zasugerowała szukać w (internetowych) aukcjach.wertical pisze:A wiecie może gdzie mogę próbować znaleźć taką odmianę?
pozdrawiam, Gunnar