Generalnie lubię floksy. Przypominają mi moje dzieciństwo i moją ukochaną Babcię

Mój dom stoi na części jej posagowego pola. Kto by jednak pomyślał, że z torebki nasion za 1,20 zł wyrośnie coś tak fajnego, co jeszcze się wszystkim podoba...
Wiewióreczko! Magdziu!Marzko!Wysiałam je prosto do gruntu (mam jeszcze jedną kępkę,ale ta udała się wyjatkowo) i tyle w tej sprawie zrobiłam... Potem zapomniałam, gdzie i co posiałam, bo siewy obejmowały jeszcze: słonecznika, smagliczkę pomorską i rudbekię. Wszytko wzeszło. Jestem farciarą...Postaram się zebrać nasiona,ale na razie nie wiem "jak to się je", ale spokojnie - doczytam, dokształcę się i może mi sie uda
Dziś u nas pada i jest chłodnawo, więc wybrałam się do Casto-my po korę (może tania nie jest, ale mam taką ulubioną, która tylko tam jest). Z wielką przyjemnością po raz wtóry odkryłam, że mają tam bardzo ładne roślinki. Ceny są różne, ale np. zakup funkii za 5,91 zł w innych sklepach ogrodniczych nie ma co liczyć, a przynajmniej mnie się nie udało. Kupiłam tam już ostatnim razem ze 3 odmiany funkii (łącznie 6), no i kokoryczkę, którą wypatrzyłam na forum. Dziś natomiast były dorodne i zdrowe floksy, w tym biały! I bardzo ładne odmiany rudbekii. Panowałam nad sobą i kupiłam "tylko" pysznogłówkę, która zachwyciła mnie u innych forumowiczów i 2 małe, okrywowe różyczki w kolorze białym.

Stały tak samotnie, że nie mogłam ich tam zostawić... Wylądują na nowej rabatce, gdzie miejsca jest jeszcze duuużo
Dołączą do innych, które już pokazywałam. Nie pochwaliłam się jeszcze:

Fresią

Hokus Pokus

różą Fryderyk Chopin
Wszystkie juz kwitły, ale znowu zaczynają powtarzać kwitnienie-na razie w pączkach.
Mam jeszcze cztery bezimienne różę pnące. Szczególnym powodzeniem przechodniów cieszy się herbaciana

Pieknie pachnie i ma niezliczone kwiaty. W pierwszym rzucie kwitnienia miała ich niemal 100.
Zapomniałabym o kupionej dziś pysznogłówce:
Maryniu! Raczej jeszcze bardzo długo nie zakasuję "roślinnych potentatów forumowych", ale mój ogród nie ma jeszcze 2 lat

, więc może, może... Ale roślin mam już faktycznie baaardzo dużo
Ciąd dalszy niewątpliwie nastąpi