Borowka kanadyjska
Borowka kanadyjska
witam,mam pytanie do fachowca...nigdzie nie moge znalezc informacji na temat wydajnosci tego krzewu.Ile gram czy kg zbiera sie z jednego krzaka (np. 3- letniego) 

Oj raczej trudno w ogóle jest odpowiedzieć na Twoje pytanie. Ilość owoców zależy od wielu czynników takich jak temperatura (czy nie zdarzyły się przymrozki), skład gleby, nawadnianie, przycinanie. Im lepiej zaspokoimy potrzeby drzewka tym ono powinno dawać więcej owoców. Nie da się powiedzieć ile gramów zbierze się z danego drzewka gdyż jest to zależne od czynników które wymieniłem (oczywiście jest ich więcej).
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Folbi, jeżeli tak mało wiesz o tej roślinie, to jak sobie wyobrażasz dbanie o całą plantację roślin???
Chcesz za każdym razem, jak pojawią się jakieś kłopoty, zgłaszać problem na forum? Czy uczyć się na własnych błędach? To chyba trochę kosztowny sposób... Wejdź lepiej w kontakt z doświadczonym hodowcami / szkółkarzami, poczytaj mądre książki i zrób plan hodowania borówki. Pod uwagę musisz wziąć glebę, klimat, pracę własną, możliwość zmechanizowania prac, wymagania roślin, możliwe choroby czy szkodniki atakujące plantację, sposoby ochrony, ale też zbyt owoców... Tego żadne forum ci nie poda na tacy
Chcesz za każdym razem, jak pojawią się jakieś kłopoty, zgłaszać problem na forum? Czy uczyć się na własnych błędach? To chyba trochę kosztowny sposób... Wejdź lepiej w kontakt z doświadczonym hodowcami / szkółkarzami, poczytaj mądre książki i zrób plan hodowania borówki. Pod uwagę musisz wziąć glebę, klimat, pracę własną, możliwość zmechanizowania prac, wymagania roślin, możliwe choroby czy szkodniki atakujące plantację, sposoby ochrony, ale też zbyt owoców... Tego żadne forum ci nie poda na tacy

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Dziekuje za porade
bardzo dziekuje za obszerna motywujaca odpowiedz tak jak piszsz Nalewko,informacje mozna zdobyc z roznych zrodel a czlowiek uczy sie cale zycie...tylko myslalam ze forum jest po to zeby zasiegnac porady na dany temat,to wszystko co napisalas juz wiem, chcialam sie tylko zapytac ludzi ktorzy maja wiedze praktyczna...ale jak widze nie chetnie sie nia dziela...będę wiedziala na przyszlosc...jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie.