Wystawy storczyków -w 2008r

Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa :P

Podobanie to rzecz bardzo względna.
każdy ma inne spojrzenie, wiec nie usiłuj narzucać własnych osądów.
To co Tobie podobało *się , lub nie *pozostanie zupełnie obojętne ,
natomiast ocena wystawy to już jest inny kaliber .

Szkoda kwitować wyłącznie wystawy w stylu znanym - przytoczę Twoje słowa na innym forum
"że nie zwracasz uwagi na przekwitłe .... ,po mojej uwadze ,ze botaniczne też były.

Tupetu Ci nie brakuje . Ale wiedzy również , w stopniu umożliwiający właściwą ocenę.
Spojrzenie przez pryzmat Vand i Phalaeopsis zapewniam , że jest krzywym obrazem.
Nie znasz innych wystaw, porównywanie oczekiwań i Twojej wyobraźni , nikomu nie jest potrzebne.

Nikt nie musi być zwolennikiem okazów botanicznych . Nie są cudowne w całości /jako rośliny/ często przyszłe piękności sa leżące pokotem w skrzynkach bez doniczek,obeschnięte itp...I to nie są zaniedbania ,to trzeba znać.Kochać botanicznych też nie trzeba.

Ale wystawy są dla nich robione ;:215 - inne tylko towarzyszą.Taka jest idea popularyzacji orchidei .

Te w Twoim zainteresowaniu łącznie z Vandami , sa w stałej sprzedaży w marketach.Obawiam sie ,ze na wystawie będziesz rozczarowana małą ilością takowych.

Piszesz o rozczarowaniu - łomatko, :lol: zabraknie nam wyobraźni , aby skojarzyć oczekiwanie 14-15 latka z ofertą, gdy się tak niewiele rozróżnia.
Taka prawda i dlatego, nie jest uprawnione takie wychodzenie przed szereg dorosłych tylko dla własnego poklasku.

A ponadto ,przy wystawie jest praca fizyczna klubowiczów , od której sie migasz.
Mieszkasz w Sosnowcu, przychodzisz na spotkania klubowe , więc.....
To byłaby frajda pochwalić się "ja to zrobiłam" to jest moja aranżacja- to moje pokazowe rośliny.
I tutaj nie jest ważny wiek,wiele młodych się angażuje , bo chce. Ty jesteś zawsze kibicem.
Na razie nic z Twojego wkładu nie ma ,

Myślę,że opinia na cała Polskę musi być wyważona na forum. Bez skrajności.

Ciebie nie stać jeszcze na obiektywizm , więc z góry powstrzymuję Twoje zapędy .

Oczywiście zdjęcia, to inna sprawa- możesz zamieścić w swoim wątku
...jako swoje autorskie spojrzenie na wystawę.

.Jovanka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jovanka pisze:Storczykowa :P

Podobanie to rzecz bardzo względna.
każdy ma inne spojrzenie, wiec nie usiłuj narzucać własnych osądów.
To co Tobie podobało *się , lub nie *pozostanie zupełnie obojętne ,
natomiast ocena wystawy to już jest inny kaliber .

Szkoda kwitować wyłącznie wystawy w stylu znanym - przytoczę Twoje słowa na innym forum
"że nie zwracasz uwagi na przekwitłe .... ,po mojej uwadze ,ze botaniczne też były.

Tupetu Ci nie brakuje .Ale wiedzy również , w stopniu umożliwiający właściwą ocenę.
Spojrzenie przez pryzmat Vand i Phalaeopsis zapewniam ,ze jest krzywym obrazem.
Nie znasz innych wystaw, porównywanie oczekiwań i Twojej wyobrażni , nikomu nie jest potrzebne.

Nikt nie musi być zwolennikiem okazów botanicznych . Nie sa cudowne w całości /jako roślny/ często przyszłe piekności sa leżące pokotem w skrzynkach bez doniczek,obeschnięte itp...I to nie są zaniedbania ,to trzeba znać.Kochać botanicznych też nie trzeba.

Ale wystawy są dla nich robione ;:215 - inne tylko towarzyszą.Taka jest idea popularyzacji orchidei .

Te w Twoim zainteresowaniu łącznie z Vandami , sa w stałej sprzedaży w marketach.Obawiam się ,ze na wystawie będziesz rozczarowana małą ilością takowych.

Piszesz o rozczarowaniu - łomatko, :lol: zabraknie nam wyobrażni , aby skojarzyć oczekiwanie 14-15 latka z ofertą, gdy się tak niewiele rozróżnia.
Taka prawda i dlatego, nie jest uprawnione takie wychodzeie przed szereg dorosłych tylko dla własnego poklasku.

A ponadto ,przy wystawie jest praca fizyczna klubowiczów , od której się migasz.
Mieszkasz w Sosnowcu, przychodzisz na spotkania klubowe , więc.....
To byłaby frajda pochwalić się "ja to zrobiłam" to jest moja aranżacja- to moje pokazowe rośliny.
I tutaj nie jest ważny wiek,wiele młodych się angażuje , bo chce. Ty jesteś zawsze kibicem.
na razie nic z Twojego wkładu nie ma ,

Myślę,że opinia na cała Polskę musi być wyważona na forum. Bez skrajności.

Ciebie nie stać jeszcze na obiektywizm , więc z góry powstrzymuję Twoje zapędy .

Oczywiście zdjęcia, to inna sprawa- mozesz zamieścić w swoim wątku
...jako swoje autorskie spojrzenie na wystawę.

.Jovanka
nie mieszkam w Sownowcu, tylko w Będzinie i muszę dojeżdżać. a chętnie pomagałabym w organizacji wystaw, niestety tata by mnie nie zawiózł. a co do storczyków, to ja nie zbieram gatunkowych, bo są za trudne w uprawie. Wolę hybrydy. a Vand jeszcze nigdy nie widziałam w innym miejscu niż wystawa. Muszę w końcu mieć tą wymarzoną Vandę. a rok temu było ich mnóstwo (23 marca). Mam nadzieję, że teraz będzie choć kilka, a wśród nich niebieska w kratkę - i mam nadzieję, że tym razem ona będzie moja.
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

I już wystawa przygotowana :D :D

z tej uciechy i zamieszania nie wzięłam aparatu aby dać sygnalne fotki - buuuuuuuuu.
Pobieżnie widziałam, są perełki :P , będzie 7 stoisk ze sprzedażą.
Oczywiście królują Phalaenopsis, Dendrobium,Paphiopedilum.
Vandy i hybrydy - ładnie się prezentują ,szczególnie,ze ekspozycja na drzewach jest całkiem naturalna.Wybór przedni :P ceny. hmmmmmmmmmm...ciekawe :D .
Podejrzewam ,że dla poszukujących będzie to nie lada dylemat.

Zapraszam ,również w swoim imieniu
-osobiście będę jutro na otwarciu /ok.2 godzin/ oraz w sobotę przez cały dzień.
Niedzielę rezerwuję na umówione spotkania.
Gdzie mnie znależć?
proszę pytać....> hasło :P JOANNA :P

Do miłego zobaczenia i poznania
JOVANKA
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Osobno zamieszczam informację o imprezie w KUTNIE
wklejam info ,które ukazało sie na stronach storczykowych.

Może chętni będą ?
warto zobaczyć !

Kutnowski Dom Kultury zaprasza serdecznie na wystawę storczyków i zdjęć storczyków, a także kiermasz roślin i akcesoriów w dniach:

19.04 12.00 - 20.00 (wystawa i kiermasz)
20.04 12.00 - 18.00 (wystawa i kiermasz)

wystawa roślin potrwa do 22.04, zdjęć do 30.04.

miejsce: Kutnowski Dom Kultury, ul. Żółkiewskiego 4, 99-302 Kutno.
wystawcy: Orchidmania.pl, zdjęcia p. T.Kusibaba
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

byłam dzisiaj na wystawie. jak przyjechałam, niewiele było Vand, a każda bardzo droga :( kupiłam 6 Phalaenopsisów.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jovanko, Poznań w tym roku cieniutko :( :( :( , cooo :?:
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bobi :D

z Poznaniem to wiem,ze *coś* jest na rzeczy w okresie jesiennym.
Ale ...do organizacji takiej ,nawet najmniejszej imprezy potrzebna jest pomoc i współpraca
osób chętnych.
Tam w Poznaniu jest kilka osób zaangażowanych- chętnie podam Ci na pw namiary do ewentualnego bezpośredniego kontaktu.

pozdrawiam JOVANKA
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ale, ale

w tym tygodniu mamy KRAKÓW i wystawę storczykową ;:23

połączoną, jak zwykle z Targami wiosennymi ,ogrodniczymi.
Radzę zerknąć do kalendarium
miejsce wystawy :
Kraków ul.Klimeckiego teren CHEMOBUDOWY.

Wzorując sie na latach ubiegłych podpowiadam,ze siaty, worki i kontenerki stamtąd :D wywozi sie pełne!!! różności wiele, ogrodowe królują ,storczyki sa cukiereczkiem.

Ja niestety, nie pojadę :( ,

Wielka szkoda , zwłaszcza kontaktów ze znajomymi z Polski.Zawsze na to czekam :P

Gdy potrzebne kierowanie jak dojechać - podam .

pozdrawiam J :P VANKA
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:D :D :D

Jednak będę w Krakowie :P w sobotę przez 2-3 godziny/pewnie od 11-tej/
Miło będzie = okazja poznania osobistego ,nawet przelotem :P
To tak gdyby ktoś od nas tam zawiatał również.

Jak się poszukać? pytać..pytać... o JOANNĘ z Sosnowca :P
kogo? storczykarzy :P naszych - na stoiskach sprzedaży.
organizatora krakowskiego.

Szkoda,ze na rozmowy dłuższe nie bedę miała czasu , ale samo poznanie daje wiele.

Do miłego zobaczenia
JOVANKA
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

I znów podpowiadam ;:111

co - gdzie - kiedy w najbliższym czasie:

9 - 11 maja 2008 - Szczecin. Zamek Książąt Pomorskich. Godziny otwarcia: codziennie od 10.00 do 18.00.

10 - 11 maja 2008 - Poznań. Palmiarnia Poznańska. Godziny otwarcia Palmiarni: sobota 9.00 - 17.00 (kasa do 16.00), niedziela 9.00-18.00 (kasa do 17.00).

16 - 18 maja 2008 - Wrocław. Ogród Botaniczny.

Kto ma blisko i po drodze pewnie warto zajrzeć,nacieszyć oczy, pozbyć się złociaków :P
oraz narobić sobie chętki na nowe nabytki.

pozdrawiam J ;:23 OVANKA
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Do Wrocławia wybieram się , a jakże ! Uzbrojona po zęby.... w aparat fotograficzny. W roli fotografa mój mąż, bo ja boję się, że mogę mieć lekki obłęd w oczach ;:13
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

A ja tak marzyłam o tym, aby wybrac się na wystawę. Niestety ... w czasie jej trwania będę siedziała w szkole. A po cichutku liczyłam na to, że poznam Jagódkę - Miluck a tu lipa :? Do tego jeszcze czytam, że w tym samym czasie i w Poznaniu wystawa jest ... ;:160 - tam też mogłabym się udać .. bo w końcu i do Szczecina i do wspomnianego Poznania mam tę samą odległość. A tak ... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż się krzyczeć chce... ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie!
Odwiedziłam dzisiaj Wystawę Storczyków ,która odbyła się w Szczecińskim Zamku Książąt Pomorskich.
Chciałam podzielić się malutką namiastką tej Wystawy i pokazać kilka zdjęć.
Zainteresowanie było bardzo duże , ciekawi ludzie i okazy .
Bardzo przypadło mi do serca Cypripedium, występujące w naturze, w Polsce.
Zuzulec Bardzo żałuję ,że nie mogłyśmy się spotkać ,ale jak to mówią " Co się odwlecze to nie uciecze". Wszystko przed nami.
Pozdrawiam
Jagoda :P Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”