Papryka do gruntu. Część 2
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 2
Suppa widać objawy suchej zgnilizny, podlej kredą i opryskaj saletrą wapniową.
Ja tam widzę zdrowe i czerwieniące się papryki Na swoje jeszcze poczekam co najmniej tydzień. Myślę czy nie ogłowić, ale teraz zbiór wiśni i trochę mało czasu.
Moja papryka co prawda w foliaku traci już zawiązane malutkie owoce to znaczy taki mały owocek żółknie i opada ,krzaki wyglądają dobrze co z nią nie tak ,mam tak po raz pierwszy.
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- wampir_wawelski
- 200p
- Od: 31 gru 2008, o 14:11
Witam,
pierwszy rok i pierwsza przygoda z uprawą papryki, moje pytania w związku z tym są na chwilą obecną dwa:
1. Mam jakąś odmianę z bazaru, owoce duże i zielone, jak rozpoznać, że są gotowe? zakładając, że to papryka zielona....
2. Na niektórych krzakach, te zielone owoce mają czarne przebarwienia, czy się tym martwić?
Pozdrawiam
pierwszy rok i pierwsza przygoda z uprawą papryki, moje pytania w związku z tym są na chwilą obecną dwa:
1. Mam jakąś odmianę z bazaru, owoce duże i zielone, jak rozpoznać, że są gotowe? zakładając, że to papryka zielona....
2. Na niektórych krzakach, te zielone owoce mają czarne przebarwienia, czy się tym martwić?
Pozdrawiam
Zielona wątpie że będzie zielona, najczęściej to niedojrzała czerwona. Te czarne przebarwienia to nic, powoli zaczyna dojrzewać.
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
Brzoskwinka śliczna ta fioletowa Oda. A jaki ma smak?
A niżej to wielka niespodzianka. Całe szczęście, że najpierw spróbowałam zanim dałam dziecku. Otóż Grecka miała być słodka a jest OSTRA!!!! Myśłałam, że mnie wypali.
A niżej to wielka niespodzianka. Całe szczęście, że najpierw spróbowałam zanim dałam dziecku. Otóż Grecka miała być słodka a jest OSTRA!!!! Myśłałam, że mnie wypali.
Pozdrawiam
Asia
Asia
-
- 100p
- Od: 9 cze 2012, o 08:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja mam teraz dylemat, bo papryka to jakaś wielobarwna mieszanka. Jak stwierdzić, że zielona papryka to niedojrzała czerwona a nie że dojrzała zielona?Adrian89 pisze:Zielona wątpie że będzie zielona, najczęściej to niedojrzała czerwona. Te czarne przebarwienia to nic, powoli zaczyna dojrzewać.
Mam nadzieję ze nie zamieszałem
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
dorkosa druga wygląda na pomidorówkę, u mnie się już czerwieni
Pozdrawiam
Asia
Asia
Nie ma czegoś takiego jak papryka zielona, każda papryka wybarwi się na jakiś kolor mając odpowiednie warunki i czas. Po uzyskaniu typowych kształtów i rozmiarów mija około 2-3 tygodnie zanim owoce papryki zaczynają się przebarwiać. Radzę uzbroić się w cierpliwość, podlać nawozem zawierającym dużo potasu i czekać, czekać i jeszcze raz czekać...
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Przykro mi, ale nie zgodzę się z Tobą drogi Pawle. W ubiegłym roku miałam pyszną zieloną paprykę, która w stanie dojrzałości osiąga ciemnozielony kolor i jest przepysznie słodka.Możesz ją trzymać na krzaku aż zwiędnie, a i tak pozostanie zielona. Odmiany zielone są u nas rzadkością, ale są.. , a od niedojrzałych zielonych papryk odróżnia je właśnie smak.paawel21 pisze:Nie ma czegoś takiego jak papryka zielona, każda papryka wybarwi się na jakiś kolor mając odpowiednie warunki i czas. Po uzyskaniu typowych kształtów i rozmiarów mija około 2-3 tygodnie zanim owoce papryki zaczynają się przebarwiać. Radzę uzbroić się w cierpliwość, podlać nawozem zawierającym dużo potasu i czekać, czekać i jeszcze raz czekać...
W swojej ofercie jeden z internetowych sklepów również posiada zieloną odmianę, możesz poczytać o niej tutaj.
- http://www.worldsementi.pl/product_info ... cts_id=105
pozdrawiam, Anita