Ogród Linety
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Linety
Róża wygląda na Hokus Pokus... Chodziłam koło niej jak kot koło smacznego kąska i ... nie mogłam sobie odmówić Mam także jukkę. Zasadziłam ją w tym roku, ale nie kwitnie. Myślisz, że w przyszłym roku mogę liczyć na tak piękne kwiatostany, jak u Twojej???
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Linetko
doczekałam się wreszcie jukki. Warto było czekać. No ale ten kwiat na wodzie jednak najcudniejszy. Powiedz ile czasu utrzymuje się taki kwiatuszek?
doczekałam się wreszcie jukki. Warto było czekać. No ale ten kwiat na wodzie jednak najcudniejszy. Powiedz ile czasu utrzymuje się taki kwiatuszek?
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
A zobaczcie, obok kwiatu na wodzie jest nartnik.
No, najgorsze za mną, teraz będę mogła znów częściej zaglądać na forum i buszować po Waszych ogrodach.
Niestety, pogoda bardzo się popsuła, ciągle leje i nie ma nawet jak zrobić nowych zdjęć. Ale przynajmniej zamieszczam zdjęcie kalli sprzed tygodnia mniej więcej. Zakwitła mi na tarasie w doniczce.
Uploaded with ImageShack.us
Dziękuję Wam bardzo za wizyty i wszystkie miłe komentarze. Lilia wodna, ta różowa, jest nadal i ma obok koleżankę, drugi kwiat na tej samej roślinie, tyle że teraz nie rozkładają płatków, bo jest pochmurno. W jakiś słoneczny dzień postaram się zrobić im zdjęcie.
Poza tym wszystko w moim ogrodzie wybujało niesamowicie. Krzaki pomidorów sięgają mi po pas, dobrze, że na razie są zdrowe i nie widać na nich żadnego śladu zarazy ziemniaczanej. Przez te deszcze może wydarzyć się to i owo, ale na razie jest w porządku. Kwiaty też rosną jak szalone i zagłuszają się nawzajem. Zwłaszcza datury, te z nasionek, których zresztą wcale nie siałam, musiały być w kupionej ziemi, rozpanoszyły mi się zajmując połowę tej większej rabaty. Z drugiej strony, kwitną teraz oszałamiająco, więc ich nie usuwam, niech kwitną.
Niestety, pogoda bardzo się popsuła, ciągle leje i nie ma nawet jak zrobić nowych zdjęć. Ale przynajmniej zamieszczam zdjęcie kalli sprzed tygodnia mniej więcej. Zakwitła mi na tarasie w doniczce.
Uploaded with ImageShack.us
Dziękuję Wam bardzo za wizyty i wszystkie miłe komentarze. Lilia wodna, ta różowa, jest nadal i ma obok koleżankę, drugi kwiat na tej samej roślinie, tyle że teraz nie rozkładają płatków, bo jest pochmurno. W jakiś słoneczny dzień postaram się zrobić im zdjęcie.
Poza tym wszystko w moim ogrodzie wybujało niesamowicie. Krzaki pomidorów sięgają mi po pas, dobrze, że na razie są zdrowe i nie widać na nich żadnego śladu zarazy ziemniaczanej. Przez te deszcze może wydarzyć się to i owo, ale na razie jest w porządku. Kwiaty też rosną jak szalone i zagłuszają się nawzajem. Zwłaszcza datury, te z nasionek, których zresztą wcale nie siałam, musiały być w kupionej ziemi, rozpanoszyły mi się zajmując połowę tej większej rabaty. Z drugiej strony, kwitną teraz oszałamiająco, więc ich nie usuwam, niech kwitną.
Kalla piękna. Ma fajowy kolor
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Też bym chciała taką yukę Moja rośnie już kilka lat i bez kwiatów, Nawet ją już wywaliłam ale mi odbiła od korzenia i nadal zajmuje cenne miejsce
Pieczary polecam w całości , podgrzać na główce, odwrócić i nałożyć przyprawione masło - pycha.
Pieczary polecam w całości , podgrzać na główce, odwrócić i nałożyć przyprawione masło - pycha.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kalla od dawna mnie kusi, tylko nie wiem, czy jest trudna w uprawie
Dawno nie zaglądałam, a tu tak ładnie U mnie juka już przekwitła, teraz rządzi lawenda.
Bardzo mi się podobają twoje lilie, a ta wodna to już w ogóle cudna.
Gdzie kupiłaś tą ziemię z podłożem pieczarkowym? Może i ja bym spróbowała...
Calle trzeba na zimę wykopywać, prawda?
Bardzo mi się podobają twoje lilie, a ta wodna to już w ogóle cudna.
Gdzie kupiłaś tą ziemię z podłożem pieczarkowym? Może i ja bym spróbowała...
Calle trzeba na zimę wykopywać, prawda?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nie wiem jak inni ogrodnicy,ale ja uważam że jest w uprawie tak samo prosta jak dalie,mieczyki itp,tyle że ją wykopuję z gruntu na zimę i przechowuję w piwnicysweety pisze:Kalla od dawna mnie kusi, tylko nie wiem, czy jest trudna w uprawie
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Potwierdzam wykopać na zimę trzeba
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Co roku sobie obiecuję, że ograniczę ilość roślin do wykopywania na zimę, a potem coraz to nowe kupuję
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..tak trzeba wykopać kalle miałam piękne sadzonki...przepadły, były nie wykopane rodzina mnie nie posłuchała....