Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

:wit
Przeczytałam wszystko ;:215
I powiem Ci, że jestem pod wrażeniem tego, co już osiagnęłaś w ogrodzie. Bardzo szybko działka zmieniła się w ogród ;:180 Barrrdzo ;:63
Bardzo mi się podoba twój optymizm i świeże podejście do urządzania ogrodu.... ;:3

I widzę, ze obie jesteśmy takie Zosie-samosie ;:oj. Ale to daje dużo satysfakcji, prawda?

Róże rozumiem, floksy już mniej, ale je lubię, mam tylko jedną odmianę :oops:

Teraz już będę na bieżąco...dziękuję, że zajrzałaś do mnie, inaczej mńie nie byłoby teraz tutaj.

Ps. W pięknym miejscu mieszkasz....byłam tylko raz w życiu, ale stanowczo za krótko...na szczęście mam bardzo fajne wspomnienie.
Ps 2. Ania, ale się uśmiałam z publicznego spisku. Tez chciałabym dołączyć do szajki :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,pięknie u ciebie,w krótkim czasie zgromadziłaś ogrom roslin.Będę częstym gościem,bo wiekowo mamy podobne ogrody.Ten chwaścior tez mam i walczę z nim.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Anium chwila nieuwagi i już mam 3 strony do nadrobienia. Kobieto, pędzisz z wątkiem jak szalona, no ale skoro takie piękności pokazujesz to mogę CI wybaczyć.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sezon na floksy w pełni ;:138 i wszyscy się nimi chwalą. Dzięki temu przekonałam się, że są jeszcze takie, o których mi się nawet nie śniło. Jednak dziś na targu, przy okazji pomidorków i buncu, kupiłam dwa nowe kolory. Na razie to właściwie pojedyńcze gałązki, ale już w przyszłym roku będzie ich więcej...Już ja się o to postaram.

Obrazek

Obrazek

A w ogrodzie, jak to o tej porze, nowości i niespodzianki:

Obrazek

Dalie zaczynają mieć pąki

Obrazek

Po wczorajszych rozmowach z Małgosią i Agnieszką pobiegłam do moich budlei i okazało się, że jednak Pink Delight odbiła i zakaz będzie kwitła :heja

Obrazek

Mimo ostatnich deszczów Hokus pokus rozwija pąki

Obrazek

Mandewillii też taka pogoda służy. Dziwne, nie?

Obrazek

Kwitnie kosmos-kolejny tradycyjny kwiat wiejskich ogródków. To moja druga próba, bo w zeszłym roku wysiany był niezwykle słaby.

Aniu! Mnie także zachwycają rodzime rośliny. Jest ich takie mnóstwo. Nie jestem fanką egzotycznych i raczej wybieram te, które są w stanie przetrwać w naszym klimacie bez specjalnych zabiegów. A floks jest właśnie taki :D Jak moje się kiedyś rozrosną - służę w stworzeniu Twojej kolekcji.
Grażyno!W pracy słynę z tego, że jestem szybka i rozpoznawalna po krokach (czy bieg to kroki?). Poza tym marzenia trzeba spełniać :uszy
Beatko! Maryniu! Moniko (vertigo)Cóż mogę powiedzieć, czego już nie wiecie. Kocham floksy i tyle ;:167 A nie nie miejsce się musi znaleźć :wink:
Beatko!Moniko-Vertigo! Loki! Kasik! Własne owoce to jest to :D Jak będę miała więcej, zapraszam do częstowania się! Zapomniałabym... Dziś dosadziłam jeszcze jeden krzaczek czerwonego agrestu, specjalnie dla M.
Iwono (heliofitka)! Gdybyś wiedziała, ile u mnie jest kamieni, jak ciężko się kopie i ile się trzeba na pracować, by "wyczyścić" z nich ziemię - nie zazdrościłabyś. Na szczęście już mi się nie śnią po nocach ;:oj
Keetee! Witam Cię u mnie i cieszę się, że Ci się podoba. Marzyłam o własnym domu z ogrodem i się spełniło. Podobno marzenia się spełniają, trzeba tylko bardzo chcieć ;:196 A propos-świetny nick :wink:
Jurku! Czuje w Tobie duszę kolekcjonera i pokrewną duszę :) Dziękuję za linka!
Moniko (Monia68)! Cieszę się, że wstąpiłaś, a jeszcze bardziej - że Ci sie podoba. Zapraszam ponownie :wit
Magdo (lulka)! Nie znam dokładnych nazw odmian moich floksików, ale zamierzam to zmienić. A owoce malinojeżyny mnie akurat smakują, ale to kwestia gustu ;:3
Loki! Wanna to jest to ;:138
Igorze! Loki! Mamy kolejną chętną do grupy - Justyna - justi177 :;230 Niedługo będzie nas więcej niż banków w Ciechocinku!
Justyno (justi177)! Jestem samosią i nienawidzę narzekać. Zresztą optymizm pomaga mi zachować zdrowie psychiczne (taka praca). Znalazłam na forum niezłych kawalarzy i możesz liczyć na więcej śmiechu w naszym towarzystwie! A do Szczyrku wróciłam niemal 2 lata temu i jest mi tu dobrze!
Małgocha! Zapraszam częściej - skoro nasze ogródki są w tym samym wieku, możemy obserwować, jak dorastają :)
Jolu! To, że lubię floksy, to nie tajemnica. Moje przetrwały piewszą zimę i mam nadzieje, że kolejne także przetrwają. A u nas w tym roku było i bardzo zimno i niesamowite ilości śniegu! I mimo wszystko chciałabym te o pstrokatych liściach :wink: Chyba nie uważasz je za błąd :wink:
Marzka! Trzymaj rękę na pulsie. Ja bywam u Ciebie praktycznie codziennie :tan
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, czy już Ci pisałam, że robisz fascynujące zdjęcia? Z ogromną przyjemnością ogląda się każdy, nawet najmniejszy kwiatek, widziany Twoim okiem... gratuluję zmysłu fotograficznego i... wkrótce kwitnącej budlei :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moje znowu zaczynały w tym roku od pnia.
Już mnie to wkurza i chyba z nich zrezygnuję.
To nie miejsce dla nich, to krzewy do cieplejszego klimatu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Witaj Aniu.
Widzę,że choroba na floksy się utrzymuje przy okazji wpędzasz mnie w depresję myślałam,że skończysz na białym a dorobiłaś się białego z rożowym. ;:138 bo jest piękny. :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu masz prześliczne kolorki floksów, a i nowe nabytki są cudne :D Tak jak piszesz na razie pojedyncze patyczki, ale błyskawicznie się rozrosną i już za chwilkę będą tworzyły piękne pachnące kępy :D
Zdjęcia makro piękne ;:138
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu mialam dziś zajrzeć do Ciebie tylko po cichutkiu, ale jak zobaczyłam te cudne nowe floksowe zakupy to nie mogłam tego nie napisać, są śliczne.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Powitało mnie słonko i czyste niebo ;:3 więc jeszcze w piżdżamce poszłam zobaczyć, co tam słychać w moim ogrodzie. A tam...guzikowiec południowy leci w kulki :;230 :;230 :;230

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

I jak?Ładne floksiki.Oczopląsów można dostać.Moje mają trochę za dużo cienia.Pewnie czeka je przeprowadzka.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

A to Ci dopiero guzikowiec jeden! :tan
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu u ciebie słonko?? To podeślij trochę bo u mnie jakaś masakra pogodowa - zimno, szaro i mokro ;:145
Guzikowiec fajny - pierwszy raz widzę ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

O kurczę :!: Ten filetowy jest zabójczy ;:oj Ja też taki chcę :lol: A jak Aniu chcesz rozmnożyć kolekcję floksową?? Bo moje ani rusz nie ruszają się ze swojego miejsca. Myślałam, że mi się na rabacie trochę rozrozną i rozczarowałam się - jest ich tyle ile było rok temu.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Floksy przepiękne , jakie kolory ;:63 ciekawa jestem jak ci się Hokuska rozwinie , moja byla ciemniejsza :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”