Eden Rose
- Alutka102
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Eden-róża, która powinna być w każdym ogrodzie:)
Tak wygląda mój Eden Rose 85 po porannej ulewie
Jestem z niego bardzo zadowolona. Nie straszny mu ani deszcz, ani słońce
Jestem z niego bardzo zadowolona. Nie straszny mu ani deszcz, ani słońce
-
- 100p
- Od: 17 lip 2012, o 17:56
witam,jestem nowa
podglądałam już jakiś czas to forum i czytałam,czytałam.
Świetne informacje i zdjęcia-super,że jesteście,a róże,cóż
wprost boskie takie delikatne zwiewne-przepiękne.
Muszę poszukać tej odmiany do swojego mini ogródka
pozdrawiam,beata
podglądałam już jakiś czas to forum i czytałam,czytałam.
Świetne informacje i zdjęcia-super,że jesteście,a róże,cóż
wprost boskie takie delikatne zwiewne-przepiękne.
Muszę poszukać tej odmiany do swojego mini ogródka
pozdrawiam,beata
pozdrawiam,Beata
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, ależ dałaś po oczach tym Edenem . Bardzo obficie, przepięknie Ci kwitnie.
Czy ja pisałam wcześniej, że nie lubię Eden Rose? To nie wiedziałam co za głupoty plotę . Mój Eden Rose 85 przez dwa sezony rzeczywiście wypuszczał pojedyncze kwiaty wątpliwej urody. Myślałam nawet, że to nie ta odmiana. W tym roku pokazał jednak nareszcie swoją prawdziwą urodę . Nie dość, że dobrze przezimował, to jeszcze tak łanie zakwitł. Z tej radości kupiłam drugi krzaczek .
Czy ja pisałam wcześniej, że nie lubię Eden Rose? To nie wiedziałam co za głupoty plotę . Mój Eden Rose 85 przez dwa sezony rzeczywiście wypuszczał pojedyncze kwiaty wątpliwej urody. Myślałam nawet, że to nie ta odmiana. W tym roku pokazał jednak nareszcie swoją prawdziwą urodę . Nie dość, że dobrze przezimował, to jeszcze tak łanie zakwitł. Z tej radości kupiłam drugi krzaczek .
No nic. Dzięki za lawinę odpowiedzi, na szczęście jakoś udało mi się gdzie indziej czegoś dowiedzieć na temat przycinania tej róży. Swoją drogą to ciekawe...taki całkowity brak reakcji.
- kania
Agatach, i jak jest z tym cięciem? Może kiedyś przydarzy mi się taki problem, bo jak na razie u mnie systematycznie róże przemarzają i cieszę się każdym przyrostem latem.
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
Pozdrawiam- Liliana
Tnie się jak pnącą - tylko boczne pędy między 3 a piątym oczkiem.kania pisze:Agatach, i jak jest z tym cięciem? Może kiedyś przydarzy mi się taki problem, bo jak na razie u mnie systematycznie róże przemarzają i cieszę się każdym przyrostem latem.
- kania
Dzięki . U mnie ta róża jest jeszcze tak niewielka, że traktuję ją po prostu, jak rabatową. Czy u Ciebie Agatach, ona wygląda już jak pnąca? Jaki ma pokrój? U mnie są to trzy pędy sięgające do kolan.
Moja była posadzona w tym roku, co prawda spory krzew, ale jednak młodziak. Ma tak ok. 1m i cztery pędy. Ale kto wie, może w przyszłym roku wystartuje? W każdym razie będę ciąć tylko boczne i mam nadzieję dochowac się sporego krzaka:)
- kania
Agatach, to masz już ładny krzaczek! Pokazuj koniecznie swojego Edena, niech cieszy również i nasze oczy .
Moje zdjęcie zapewne przyprawi niektóre miłośniczki tej odmiany o ból zębów ale cóż...Eden potrafi mieć również mniej bajkowe oblicze . Nie prezentuje się jeszcze u mnie zbyt ładnie, to raczej taka pokraka ale miał w tym roku po raz pierwszy przepiękne kwiaty. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć. W tej chwili ma zwieszony smętnie jeden kwiat ale są jeszcze pączki. To jego trzeci sezon u mnie ale musiał się trochę pozbierać po przesadzeniu jesienią. Dobrze przezimował ale wiosną coś mu mocno posiekało liście. Nie obrywałam ich, nie wiem czy dobrze zrobiłam ? Teraz najdłuższy pęd ma 80 cm. Mam nadzieję, że w przyszłym roku krzew nabierze lepszego pokroju.
Moje zdjęcie zapewne przyprawi niektóre miłośniczki tej odmiany o ból zębów ale cóż...Eden potrafi mieć również mniej bajkowe oblicze . Nie prezentuje się jeszcze u mnie zbyt ładnie, to raczej taka pokraka ale miał w tym roku po raz pierwszy przepiękne kwiaty. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć. W tej chwili ma zwieszony smętnie jeden kwiat ale są jeszcze pączki. To jego trzeci sezon u mnie ale musiał się trochę pozbierać po przesadzeniu jesienią. Dobrze przezimował ale wiosną coś mu mocno posiekało liście. Nie obrywałam ich, nie wiem czy dobrze zrobiłam ? Teraz najdłuższy pęd ma 80 cm. Mam nadzieję, że w przyszłym roku krzew nabierze lepszego pokroju.
Ja bym chętnie pokazała, ale mimo licznych prób nie udaje mi się wgrać zdjęć na tym forum. Widocznie coś u mnie nie działa, co powinno:) A Twój Eden ładnie idzie w górę, pewnie w przyszłym roku będzie już z niego kawał chłopa:)
- kania
Oj, to szkoda, że zdjęcia nie chcą się wstawić. Ja korzystam ze strony Imageshack. Bardzo łatwo obsługuje się wstawianie zdjęć z tej strony.
Mam nadzieję, że moja róża się wzmocni, tym bardziej, że w tym roku naprawdę ją polubiłam.
Mam nadzieję, że moja róża się wzmocni, tym bardziej, że w tym roku naprawdę ją polubiłam.
-
- ---
- Od: 21 lip 2012, o 21:35
czy ta róża nie jest taka jak moja? nr 3 tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=420
może ktoś jest w stanie rozpoznać?