ogród Agaty (sure) - cz.4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.4
Za kilka dni róże się rozwiną Mam dwie, które właśnie tak słabo zaczęły, jeszcze nie mają kwiatów-co dzień chodzę i zaglądam, czy już
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie nic nie chce sie rozwijac, slonca potrzebuje. Od dwoch tygodni szaro i buro i leje na okraglo. Nie lubie I cisnienie mi taka pogoda podnosi
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko jarzmianki kupiłaś w jednym kolorze czy różne? Do tej pory widziałam 3, ale takiego jak Twoja chyba jeszcze nie.
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Też głosuję na pysznogłówki- uwielbiam je, łatwo się je dzieli. U mnie z jednej kępki mam już chyba z 10 kępek w róznych miejscach ogrodu. No i ten zapach lisci gdy się koło nich przejdzie - bergamotka jak w herbacie EarlGrey. Jedyny minus że atakuje je mączniak.amba19 pisze:Agato - pysznogłówki są fajne, takie rozczochrane
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Agato daj znać jak będziesz jechała do Twojej szkółki Bardzo mi się zachciało taką jeżówkę jak ma Magda a pewnie w końcu do mnie dotrzesz...
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Marysiu, Alicjo - pysznogłówki tez przypadły mi do gustu. Szkoda tylko, że nie skusiłam się na różową, wcześniej najwyraźniej miałam inną koncepcję. Teraz rabatę pod dębami uzupełniam bylinami głównie kwitnącymi różowo-lilowo, do czasu jak wyrosną krzewy mają konkurować z paprociami i dodawać koloru. Ale czerwony w małych ilościach też jakoś się dopasował...
Izo, ja jeszcze sprawdzę w tej "mojej" szkółce, oni też zamawiają, jak ma dostawca, spytam o wiąz. Wybieram się prawdopodobnie jutro, jeśli mnie jakaś ulewa nie zniechęci. A inne jeżówki też Cię interesują?
Robinio, witaj u mnie
I dzięki za miłe słowa!
Ewka, Jule - ja mam wrażenie, ze te pąki róż próbują już dwa tygodnie. W końcu mogłyby się zdecydować? Pogoda im za bardzo nie służy, jak sądzę... u mnie też zimno, nawet chyba bardziej, na jutro zapowiadają 15 stopni, a dziś "możliwe gwałtowne zjawiska pogodowe"
teraz MR wygląda tak (dla mnie prawie tak samo, jak na wcześniejszej fotce)
Olu, jarzmianki na zdjęciach wyglądały różnie, tylko te z drugiego źródła jeszcze nie kwitną, pewnie siewki. Zresztą ostatnio im się nie przyglądałam,bo ciągle pada,jak wracam. Na szczęście niedługo zaczynam urlop, będę lepiej wiedzieć, co dzieje się w ogrodzie...
A teraz się pochwalę - pierwsza z wysianych przeze mnie roślinek kwitnie, dmuszek:
i pierwsza z posadzonych jeżówek, tylko jeszcze nie wiem, która
dzisiaj zdjęłam z niej wielkiego ślimaka, nie wiedziałam, że też je obżerają?
Izo, ja jeszcze sprawdzę w tej "mojej" szkółce, oni też zamawiają, jak ma dostawca, spytam o wiąz. Wybieram się prawdopodobnie jutro, jeśli mnie jakaś ulewa nie zniechęci. A inne jeżówki też Cię interesują?
Robinio, witaj u mnie
I dzięki za miłe słowa!
Ewka, Jule - ja mam wrażenie, ze te pąki róż próbują już dwa tygodnie. W końcu mogłyby się zdecydować? Pogoda im za bardzo nie służy, jak sądzę... u mnie też zimno, nawet chyba bardziej, na jutro zapowiadają 15 stopni, a dziś "możliwe gwałtowne zjawiska pogodowe"
teraz MR wygląda tak (dla mnie prawie tak samo, jak na wcześniejszej fotce)
Olu, jarzmianki na zdjęciach wyglądały różnie, tylko te z drugiego źródła jeszcze nie kwitną, pewnie siewki. Zresztą ostatnio im się nie przyglądałam,bo ciągle pada,jak wracam. Na szczęście niedługo zaczynam urlop, będę lepiej wiedzieć, co dzieje się w ogrodzie...
A teraz się pochwalę - pierwsza z wysianych przeze mnie roślinek kwitnie, dmuszek:
i pierwsza z posadzonych jeżówek, tylko jeszcze nie wiem, która
dzisiaj zdjęłam z niej wielkiego ślimaka, nie wiedziałam, że też je obżerają?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Z jeżówek mam Hope, Marmalade, pomarańczową zwykłą i białą i białą pełną, Oczywiście najzwyklejszą też Ale więcej jest tych co nie mam W razie czego masz mój nr telefonu?
- Sure
Iza, w razie czego numer mam. Zobaczymy, co mają, chyba Magda pisała, że były bez nazw? Ale zawsze mogę wysłać Ci foto...
Rudzik, dzięki - miło, że Ci się podobają...
Rudzik, dzięki - miło, że Ci się podobają...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
Z gwałtownych zjawisk pogodowych miałam dziś burzę, ale nie zbytnio gwałtowną Nie chcę więcej.
Myślałam, że w wolnym czasie wypielę cały ogród, ale nic z tego-deszcz mi nie daje
Myślałam, że w wolnym czasie wypielę cały ogród, ale nic z tego-deszcz mi nie daje
- Sure
Ja miałam tylko gwałtowne ulewy. Właśnie ostatnia przeszła w zwykły rzęsisty deszcz. Ciemno jest i mokro, a mnie się zapas zdjęć słonecznych skończył, tylko jakieś rozchodniki zostały i lilie te same w nowym ujęciu...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Agatko cudne zdjęcia, artystyczne. Te krople deszczu na kwiatach fenomenalne, u nas nie padało od 2 mcy. Wczoraj niedaleko wybuchły pożary, wszystko suche... Rośliny padają...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak siałaś dmuszka w domu, czy bezpośrednio?
Straszliwie podoba mi się biały przetacznik.
I różowy.
Musze zapolowac.
Widzę, że rózyczki coraz ładniej u Ciebie wyglądają.
Jesteś zadowolona?
Straszliwie podoba mi się biały przetacznik.
I różowy.
Musze zapolowac.
Widzę, że rózyczki coraz ładniej u Ciebie wyglądają.
Jesteś zadowolona?
- ewamaj66
Bardzo ładne lilie Plamy mogą być spowodowane deszczem. Moje wszystkie tak wyglądały w zeszłym roku