Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Jadziu róża Schwarze Madonna jest tak piękna, że trudno oczy od niej oderwać, krople deszczu jeszcze bardziej podkreślają jej urodę. Twoja imieniczka również zachwyca , jest cudowna. Zdjęcia super! 

- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
byłam w ogródku u naszej forumki jak dobrze pamiętam Ignis lub Kani a tam kwitnie jeszcze piwonia, u mnie jak zwróciłaś uwagę sasanka itp. nawet miło niech sobie kwitną tylko aby im nie przewróciło się w głowie i o czasie zapomniały zakwitnąć.oliwka pisze:Zawilec gajowy?![]()
Nie jest trochę spóźnialski?
Schwarze Madonna przepiękna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
OLU goryczka tybetańska nie jest biała tylko kremowa .Goryczka chińska Sino-ornata jest taka biało-seledynowa ,ale ona jest chyba trudna w uprawie.Miałam taka białą i niestety mi nie przezimowała, a może żle o nią zadbałam
ALU Maritima mam dopiero u siebie chyba z miesiąc .Kupiłam już fajnie rozbudowany krzaczek ,ale jak na razie ma wiotkie pędy i cieniutkie szypułki i dlatego ma zwisające kwiatki .Mam nadzieję ,ze jak sie porządnie ukorzeni to będzie inaczej .Ma zbyt ciężkie kwiatki dla takich cieniutkich szypułek .Goryczkę mam już 3 sezon u siebie
MAJKA wiesz ,że mam fizia
na punkcie takich róż i mogłabym je focić non stop .Ciekawe jak sie zwie .Dzisiaj oglądałam pąki sipowej Silesii .Ona ma pąki podobne do Barcarole takie jakby spłaszczone od góry a ta czarna miała normalne pąki .Czyżby następna
.No i znowu mam dylemat
IRENKO tylko pączek jest od Schwarze Madonny a kwiat jest tej czarnej z handlu NN jak na razie
ANIU to jedna z piękniejszych czarnych róż .Różne anomalie sie dzieją a kwiatków nigdy za dużo

ALU Maritima mam dopiero u siebie chyba z miesiąc .Kupiłam już fajnie rozbudowany krzaczek ,ale jak na razie ma wiotkie pędy i cieniutkie szypułki i dlatego ma zwisające kwiatki .Mam nadzieję ,ze jak sie porządnie ukorzeni to będzie inaczej .Ma zbyt ciężkie kwiatki dla takich cieniutkich szypułek .Goryczkę mam już 3 sezon u siebie
MAJKA wiesz ,że mam fizia

IRENKO tylko pączek jest od Schwarze Madonny a kwiat jest tej czarnej z handlu NN jak na razie

ANIU to jedna z piękniejszych czarnych róż .Różne anomalie sie dzieją a kwiatków nigdy za dużo

Jadziu moja Myriam ma nowe dwa pędy a na nich pączki kwiatowe, znów mnie będzie zachwycać swoim urokiem i zapachem. Mam nadzieję że deszcz jej nie zniszczy. Widzę że kupiłaś sobie swoją imienniczkę jest bardzo ładna ale chyba ma drobne kwiatki tak mi się wydaje ze zdjęcia.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu , jak coś trudne w uprawie to ja na pewno zmarnuję.
Nie chcą też u mnie rosnąć skalnice , specjalnie dla nich zrobiłam skalniak
a one po kwitnieniu , jedna po drugiej ( łącznie 5 różnych sztuk) zamierają.
Nie chcą też u mnie rosnąć skalnice , specjalnie dla nich zrobiłam skalniak
a one po kwitnieniu , jedna po drugiej ( łącznie 5 różnych sztuk) zamierają.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu czytam,że u Ciebie niektóre pomidory dopiero zakwitają..
U mnie podobnie na 3 krzczkach i zastanawiam się czy nie skasować bo niby kiedy one dojżeją ?
Chyba,że na zbiór zielonych do sałatki.
Fotki w otoczce z białej mgły śliczne - uwielbiam zabawę z ramkami i czasami ze zdjęć wnuków robie super widokówki.
Aha... ta fotka poniżej to Zawilec wielkokwiatowy (Anemone sylvestris ) a nie gajowy.
Mam spora kępę u siebie i powtórka kwitnienia jest najczęściej pod koniec sierpnia choc duzo słabsza niż wiosenna.
U Ciebie teraz czyli " anamalii ciąg dalszy "

U mnie podobnie na 3 krzczkach i zastanawiam się czy nie skasować bo niby kiedy one dojżeją ?
Chyba,że na zbiór zielonych do sałatki.
Fotki w otoczce z białej mgły śliczne - uwielbiam zabawę z ramkami i czasami ze zdjęć wnuków robie super widokówki.
Aha... ta fotka poniżej to Zawilec wielkokwiatowy (Anemone sylvestris ) a nie gajowy.
Mam spora kępę u siebie i powtórka kwitnienia jest najczęściej pod koniec sierpnia choc duzo słabsza niż wiosenna.
U Ciebie teraz czyli " anamalii ciąg dalszy "

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ciemnoczerwone róże są najpiękniejsze
obie mamy na ich punkcie fizia, jak już skończę z Souvenirami to znowu jakąś sobie zafunduję. 

- JAKUCH
MAJKA masz rację ,ze czerwień jest najpiękniejsza .Szkoda ,ze mam tyle dubelków ,ale chcę je posadzić razem .
KRYSIU
a ja myślałam ,że on się nazywa gajowy .
za zwrócenie uwagi niedouczonej ogrodniczce .Miejmy nadzieję ,ze jesień będzie taka jak w ubiegłym roku to i pomidorki zdążą dojrzeć .Też uwielbiam obrabianie fotek .Zawilca już sobie podpisałam ,żeby znów nie zrobić gafy :oops:Mnie zakwitnał tylko 1 kwiatek bo większość opuściła mój ogródek Posadziłam je w inne miejsce
TOSIA widziałam Twoją Glorię .Ma takie same kwiaty jak jej niższa siostra .Nie siedż za długo w tym Sierpcu ,bo ogródek czeka
OLU moja jedna skalnica chyba padła po kwitnieniu .No cóż już nie kupię takich roślin .Wolę goryczki sobie w to miejsce posadzić chociaż na skalniaku już nie ma miejsca .Cały zagospodarowany
DANUSIU moja Myriam też zabiera sie do tworzenia nowych przyrostów .Imienniczka ma kwiatki 5 cm ,ale ślicznie wyglądają tak jak na fotce .
Dzisiaj zakwitła mi piękna lelujka tylko nie wiem jak sie zwie
Ciekawe jak długo będe musiała czekać zanim zarośnie mi ta ściana hortensją i bluszczem

KRYSIU

TOSIA widziałam Twoją Glorię .Ma takie same kwiaty jak jej niższa siostra .Nie siedż za długo w tym Sierpcu ,bo ogródek czeka

OLU moja jedna skalnica chyba padła po kwitnieniu .No cóż już nie kupię takich roślin .Wolę goryczki sobie w to miejsce posadzić chociaż na skalniaku już nie ma miejsca .Cały zagospodarowany

DANUSIU moja Myriam też zabiera sie do tworzenia nowych przyrostów .Imienniczka ma kwiatki 5 cm ,ale ślicznie wyglądają tak jak na fotce .
Dzisiaj zakwitła mi piękna lelujka tylko nie wiem jak sie zwie

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,u ciebie nie tylko róże wspaniałe,dałaś dzisiaj po oczach pięknymi liliami.Ta biała z fioletową obwódką i biała nakrapiana piękna jest.Ciekawe czy lilie lepiejsadzic wiosną czy jesienią?
Jadziu ta w kropki i u mnie zakwitła-to Extravaganza(podobna to Muscadet).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Olu ja też mam problem z niektórymi roślinami.nie wszystkie rośliny nas lubią więc nie warto zawracać sobie głowy.
Jadziu widziałam taką samą lilię w kropki u Anki i o ile się nie mylę była nazwana, zobacz u niej.
Jadziu widziałam taką samą lilię w kropki u Anki i o ile się nie mylę była nazwana, zobacz u niej.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżu ale ta Kristal perle jest piękna. Raptem mnie nie było tydzień, a tu tyle nowych rozkwitnięć 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH
IWCIA gdzie się podziewałaś jak Cię z nami nie było .Niestety róże kwitną jedna za drugą chyba sama wiesz ,bo jak przyjeżdżasz do siebie to albo kwitną ,albo już przekwitły
DANUSIU masz rację i Ania również ta lilia to EKSTRAWAGANZA ,bo Muscadet ma mniej kropek .Niestety też ją miałam i moze dopiero zakwitnie .Nie wiem co sie dzieję ,ale chyba będe musiała ,albo przesadzić ,albo dać w inne ręce mojego powojnika Purpurea Plena .Miał 3 kwitnące łodyżki ,a teraz ma tylko 1 ,bo 2 całkiem zaschły
Czy to uwiąd
ANUŚ
za rozszyfrowanie lelujki .Przy okazji podpisałam i tę drugą z lilową obwódką to HOTLINE.Fajnie ją dopasowałam z floksami
MAŁGOSIU azjatyckie lepiej sadzić jesienią ,ale orientalne w zimnych rejonach lepiej wiosną .W tym roku mnóstwo Orientalnych mi pomarzło, a azjatki są wytrzymałe .

DANUSIU masz rację i Ania również ta lilia to EKSTRAWAGANZA ,bo Muscadet ma mniej kropek .Niestety też ją miałam i moze dopiero zakwitnie .Nie wiem co sie dzieję ,ale chyba będe musiała ,albo przesadzić ,albo dać w inne ręce mojego powojnika Purpurea Plena .Miał 3 kwitnące łodyżki ,a teraz ma tylko 1 ,bo 2 całkiem zaschły

ANUŚ

MAŁGOSIU azjatyckie lepiej sadzić jesienią ,ale orientalne w zimnych rejonach lepiej wiosną .W tym roku mnóstwo Orientalnych mi pomarzło, a azjatki są wytrzymałe .

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie róże zrobiły sobie przerwę tylko gdzie nie gdzie jakaś kwitnie a twoje niezmordowane.