Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Jadziu róża Schwarze Madonna jest tak piękna, że trudno oczy od niej oderwać, krople deszczu jeszcze bardziej podkreślają jej urodę. Twoja imieniczka również zachwyca , jest cudowna. Zdjęcia super! ;:138
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oliwka pisze:Zawilec gajowy? :shock:
Nie jest trochę spóźnialski? :lol:
byłam w ogródku u naszej forumki jak dobrze pamiętam Ignis lub Kani a tam kwitnie jeszcze piwonia, u mnie jak zwróciłaś uwagę sasanka itp. nawet miło niech sobie kwitną tylko aby im nie przewróciło się w głowie i o czasie zapomniały zakwitnąć.

Schwarze Madonna przepiękna
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OLU goryczka tybetańska nie jest biała tylko kremowa .Goryczka chińska Sino-ornata jest taka biało-seledynowa ,ale ona jest chyba trudna w uprawie.Miałam taka białą i niestety mi nie przezimowała, a może żle o nią zadbałam ;:224
ALU Maritima mam dopiero u siebie chyba z miesiąc .Kupiłam już fajnie rozbudowany krzaczek ,ale jak na razie ma wiotkie pędy i cieniutkie szypułki i dlatego ma zwisające kwiatki .Mam nadzieję ,ze jak sie porządnie ukorzeni to będzie inaczej .Ma zbyt ciężkie kwiatki dla takich cieniutkich szypułek .Goryczkę mam już 3 sezon u siebie
MAJKA wiesz ,że mam fizia :;230 na punkcie takich róż i mogłabym je focić non stop .Ciekawe jak sie zwie .Dzisiaj oglądałam pąki sipowej Silesii .Ona ma pąki podobne do Barcarole takie jakby spłaszczone od góry a ta czarna miała normalne pąki .Czyżby następna ;:oj.No i znowu mam dylemat ;:124
IRENKO tylko pączek jest od Schwarze Madonny a kwiat jest tej czarnej z handlu NN jak na razie :wink:
ANIU to jedna z piękniejszych czarnych róż .Różne anomalie sie dzieją a kwiatków nigdy za dużo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu moja Myriam ma nowe dwa pędy a na nich pączki kwiatowe, znów mnie będzie zachwycać swoim urokiem i zapachem. Mam nadzieję że deszcz jej nie zniszczy. Widzę że kupiłaś sobie swoją imienniczkę jest bardzo ładna ale chyba ma drobne kwiatki tak mi się wydaje ze zdjęcia.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Danusiu , jak coś trudne w uprawie to ja na pewno zmarnuję.
Nie chcą też u mnie rosnąć skalnice , specjalnie dla nich zrobiłam skalniak
a one po kwitnieniu , jedna po drugiej ( łącznie 5 różnych sztuk) zamierają.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jadziu, a gdzie się podziewasz?? Jutro skoro świt jadę na Sierpc. Wracam w środę :wink: , a może wtorek? :;230 Zobacz u mnie Glorię-cudo!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu czytam,że u Ciebie niektóre pomidory dopiero zakwitają..
U mnie podobnie na 3 krzczkach i zastanawiam się czy nie skasować bo niby kiedy one dojżeją ?
Chyba,że na zbiór zielonych do sałatki.
Fotki w otoczce z białej mgły śliczne - uwielbiam zabawę z ramkami i czasami ze zdjęć wnuków robie super widokówki.
Aha... ta fotka poniżej to Zawilec wielkokwiatowy (Anemone sylvestris ) a nie gajowy.
Mam spora kępę u siebie i powtórka kwitnienia jest najczęściej pod koniec sierpnia choc duzo słabsza niż wiosenna.
U Ciebie teraz czyli " anamalii ciąg dalszy "

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ciemnoczerwone róże są najpiękniejsze ;:167 obie mamy na ich punkcie fizia, jak już skończę z Souvenirami to znowu jakąś sobie zafunduję. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA masz rację ,ze czerwień jest najpiękniejsza .Szkoda ,ze mam tyle dubelków ,ale chcę je posadzić razem .
KRYSIU ;:196 a ja myślałam ,że on się nazywa gajowy . ;:180 za zwrócenie uwagi niedouczonej ogrodniczce .Miejmy nadzieję ,ze jesień będzie taka jak w ubiegłym roku to i pomidorki zdążą dojrzeć .Też uwielbiam obrabianie fotek .Zawilca już sobie podpisałam ,żeby znów nie zrobić gafy :oops:Mnie zakwitnał tylko 1 kwiatek bo większość opuściła mój ogródek Posadziłam je w inne miejsce
TOSIA widziałam Twoją Glorię .Ma takie same kwiaty jak jej niższa siostra .Nie siedż za długo w tym Sierpcu ,bo ogródek czeka :wink:
OLU moja jedna skalnica chyba padła po kwitnieniu .No cóż już nie kupię takich roślin .Wolę goryczki sobie w to miejsce posadzić chociaż na skalniaku już nie ma miejsca .Cały zagospodarowany ;:224
DANUSIU moja Myriam też zabiera sie do tworzenia nowych przyrostów .Imienniczka ma kwiatki 5 cm ,ale ślicznie wyglądają tak jak na fotce .
Dzisiaj zakwitła mi piękna lelujka tylko nie wiem jak sie zwie ;:174 Ciekawe jak długo będe musiała czekać zanim zarośnie mi ta ściana hortensją i bluszczem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jadziu,u ciebie nie tylko róże wspaniałe,dałaś dzisiaj po oczach pięknymi liliami.Ta biała z fioletową obwódką i biała nakrapiana piękna jest.Ciekawe czy lilie lepiejsadzic wiosną czy jesienią?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu ta w kropki i u mnie zakwitła-to Extravaganza(podobna to Muscadet).
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Olu ja też mam problem z niektórymi roślinami.nie wszystkie rośliny nas lubią więc nie warto zawracać sobie głowy.

Jadziu widziałam taką samą lilię w kropki u Anki i o ile się nie mylę była nazwana, zobacz u niej.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeżu ale ta Kristal perle jest piękna. Raptem mnie nie było tydzień, a tu tyle nowych rozkwitnięć ;:oj
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWCIA gdzie się podziewałaś jak Cię z nami nie było .Niestety róże kwitną jedna za drugą chyba sama wiesz ,bo jak przyjeżdżasz do siebie to albo kwitną ,albo już przekwitły
DANUSIU masz rację i Ania również ta lilia to EKSTRAWAGANZA ,bo Muscadet ma mniej kropek .Niestety też ją miałam i moze dopiero zakwitnie .Nie wiem co sie dzieję ,ale chyba będe musiała ,albo przesadzić ,albo dać w inne ręce mojego powojnika Purpurea Plena .Miał 3 kwitnące łodyżki ,a teraz ma tylko 1 ,bo 2 całkiem zaschły ;:174 Czy to uwiąd :?: :?: :?:
ANUŚ ;:196 ;:180 za rozszyfrowanie lelujki .Przy okazji podpisałam i tę drugą z lilową obwódką to HOTLINE.Fajnie ją dopasowałam z floksami :heja
MAŁGOSIU azjatyckie lepiej sadzić jesienią ,ale orientalne w zimnych rejonach lepiej wiosną .W tym roku mnóstwo Orientalnych mi pomarzło, a azjatki są wytrzymałe .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie róże zrobiły sobie przerwę tylko gdzie nie gdzie jakaś kwitnie a twoje niezmordowane.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”