Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Jadziu różyczki cudnie Ci kwitną, wciąż kolorowe pachnące bukiety....ślicznie. Mam nadzieję, ze moje różane resztki wzmocnią się przez sezon i przyszłym roku i ja pocieszę się kwitami.....bo w tym roku mój ogród jest prawie,, bezróżany,,
Jadziu takich cudnych lilii jeszcze nie widziałam, ta pierwsza nakrapiana i następna z różowym obramowaniem są przepiękne, róże również ładnie się prezentują, w ogóle nie są zniszczone przez deszcz, u mnie co zakwitnie to po dwóch dniach trzeba ścinać.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Różane fotki raczej archiwalne chociaż nie powiem kwitną niektóre a reszta zabiera sie do kwitnienia .Burgund obsypany pąkami i jak teraz zakwitnie to będzie bajka .Drugie kwitnienie ma już Emilia Maria .Teraz jej kwiaty są przecudnie pachnące i całkiem inne niz z 1 kwitnienia .To jesienne nasadzenie ,ale jestem nią zachwycona

IRENKO ta Hotline ma lila obwódkę jak te floksy i masz rację to nowa lilia tak samo jak Extravaganza ,która jest podobna do Muscadet .Jakoś nie specjalnie deszcz zniszczył mi róże .Troche odmłodziłam Princa de Monaco ,ale on cały czas na okrągło kwitnie
tak jak w ubiegłym roku .Widzę ,ze najlepiej posadzić 2 krzaczki razem ,wtedy kwitnienie jest non stop
AGUSIU teraz masz piękny liliowy i pachnacy ogród .Nie potrzeba nawet róż ,jak kwitną lilie i floksy .One dają czadu, a do tego Maciejka i masz lepsze zapachy niż w paryskiej perfumerii
GOSIU nie mów głośno bo sie zbieszą
Zaczęły kwitnąć lobelie czerwona i różowa .Mam tylko nadzieję ,że przetrwają zimę a także moja Eskimoska i Blue Parfum ,która nie umie pozbierać sie po zimie

IRENKO ta Hotline ma lila obwódkę jak te floksy i masz rację to nowa lilia tak samo jak Extravaganza ,która jest podobna do Muscadet .Jakoś nie specjalnie deszcz zniszczył mi róże .Troche odmłodziłam Princa de Monaco ,ale on cały czas na okrągło kwitnie

AGUSIU teraz masz piękny liliowy i pachnacy ogród .Nie potrzeba nawet róż ,jak kwitną lilie i floksy .One dają czadu, a do tego Maciejka i masz lepsze zapachy niż w paryskiej perfumerii
GOSIU nie mów głośno bo sie zbieszą

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostatni tydzień miałam urwanie głowy w pracy - półroczne sprawozdanie na nowych drukach, nadzorowanie nad remontem w Mieszkaniu Chronionym i tysiąc innych spraw. Dwa popołudnia spędziłam u doktorów, a dwa z rodzinka i tak minął tydzień. Mam nadzieję, że w tym znajdę czas żeby do ciebie przyjechać i pooglądać te piękności w naturze. Ta piękna różyczka to awatarkowa??
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
no dobra wszystko piękne ale co to za nasturcja bombowa 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie , pięknie, róże przeurocze szkoda ze ja kupowałam jak leci byle mi się kolor podobał, teraz wiem że są odmiany, ja to mam raczej taki misz-masz.
Mam nadzieje że że w środe wybiore się z koleżanką na targ do Chorzowa.
Mam nadzieje że że w środe wybiore się z koleżanką na targ do Chorzowa.

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Przepiękne te kwiaty pokazujesz. Cudo. 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Lelujki piękne! Szczególnie ta przy doktorku. I jak dobrana kolorystycznie!
Nie wiem, czy mi się zdaje, czy Blue River i Blue Parfum są w niemal identycznym kolorze? Bardzo przypominają Silver Star. No a Schwarze Madonna, przynajmniej w pąku, ma kolor boski!
Jak rozkwitnie, to zjaśnieje, czy nie?

Nie wiem, czy mi się zdaje, czy Blue River i Blue Parfum są w niemal identycznym kolorze? Bardzo przypominają Silver Star. No a Schwarze Madonna, przynajmniej w pąku, ma kolor boski!

Jak rozkwitnie, to zjaśnieje, czy nie?
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Jadziu Twoje różyczki cudownie kwitną, moje są już po pierwszym kwitnieniu
ale mają już pączki więc drugie kwitnienie niedługo, natomiast lilie i liliowce
teraz wiodą prym
ale mają już pączki więc drugie kwitnienie niedługo, natomiast lilie i liliowce
teraz wiodą prym

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,czy to ciemnobordowe to też floks?
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Małgosiu, w/g mnie to przepiękna lobelia.
Tak, Jadziu?
Tak, Jadziu?
- JAKUCH
IZULKO
masz rację to lobelia ,a może raczej Stroiczka szkarłatna Oile chodzi o różyczki Blue River i Blue Parfum one nie sa takie same .Blue River ma takie jaśniejsze cienie na płatkach całkiem i inną budowę kwiatu, a Blue Parfum jest bardziej podobna do generała z pieknie ukształtowanymi płatkami, a może nawet podobna do Silver Star.Zaraz pokażę Ci kwiat Schwarze Madonny środek ma jaśniejszy tak jak Barcarole Fotka weszła nie tam gdzie miała .Dzisiaj zrobie im portrety to porównasz
MAŁGOSIU już Izka Ci odpowiedziała ,więc nie muszę sie powtarzać .Mam ją dopiero 1 rok i ciekawe czy mi przezimuje
DANUSIU liliowce powoli kończą swoje kwitnienie ,pozostało jeszcze parę lilii które są w pąkach .Teraz 1 skrzypce będą wiodły róże .Jestem niezmiernie zadowolona z Emilii Marii czyli La Rose de Molinard kupionej u Starkla.Nie dosyć ,że zdrowa ,pachnąca ,to także pięknie sie rozkrzewiła i prawie cały czas kwitnie ..Wczoraj obserwowałam jeden jej kwiat z daleka i myślałam ,że to kwiat Eden Rose taka filiżaneczka .Godna polecenia

EWCIU zaraz spadam do ogródka bo szkoda dnia
IRENKO mam nadzieję ,że teraz dojdzie do spotkania ,bo ja na pewno będę tylko nie wiem czy Tosia zdąży dojechać z urlopu .Obiecała ,że przyjedzie U mnie tez jest miszmasz ,wiec sie nie przejmuj
ANIU nasionka tej nasturcji kupiłam w tym roku tylko szkoda ,że trzeba ją prowadzić na sznurku ,żeby szła tam gdzie chcę
IWCIA no to w wolnym czasie zapraszam do siebie .Ta różyczka jest podobna do mojej avatarkowej ,ale to nie ona

MAŁGOSIU już Izka Ci odpowiedziała ,więc nie muszę sie powtarzać .Mam ją dopiero 1 rok i ciekawe czy mi przezimuje
DANUSIU liliowce powoli kończą swoje kwitnienie ,pozostało jeszcze parę lilii które są w pąkach .Teraz 1 skrzypce będą wiodły róże .Jestem niezmiernie zadowolona z Emilii Marii czyli La Rose de Molinard kupionej u Starkla.Nie dosyć ,że zdrowa ,pachnąca ,to także pięknie sie rozkrzewiła i prawie cały czas kwitnie ..Wczoraj obserwowałam jeden jej kwiat z daleka i myślałam ,że to kwiat Eden Rose taka filiżaneczka .Godna polecenia

EWCIU zaraz spadam do ogródka bo szkoda dnia

IRENKO mam nadzieję ,że teraz dojdzie do spotkania ,bo ja na pewno będę tylko nie wiem czy Tosia zdąży dojechać z urlopu .Obiecała ,że przyjedzie U mnie tez jest miszmasz ,wiec sie nie przejmuj
ANIU nasionka tej nasturcji kupiłam w tym roku tylko szkoda ,że trzeba ją prowadzić na sznurku ,żeby szła tam gdzie chcę
IWCIA no to w wolnym czasie zapraszam do siebie .Ta różyczka jest podobna do mojej avatarkowej ,ale to nie ona

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A czemu miałoby być coś nie tak.
Śliczna czarnulka jest i tyle.
Sipówki podobno mniejsze, ale żywotniejsze.
Śliczna czarnulka jest i tyle.
Sipówki podobno mniejsze, ale żywotniejsze.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki