"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Aguś Artemis piękny
Piękne zbliżenie lawendy
Jak powiedziałam M, że nasz aparat ma za mało pikseli to zaczął się brechtać I na razie nie mam co liczyć na nowy I jak tu robić fajniejsze zdjęcia bez sprzętu
Piękne zbliżenie lawendy
Jak powiedziałam M, że nasz aparat ma za mało pikseli to zaczął się brechtać I na razie nie mam co liczyć na nowy I jak tu robić fajniejsze zdjęcia bez sprzętu
Julieta stół był robiony na zamówienie. Osobno blat i kucie. Mam bardzo zdolnego stolarza i kowala. Robią dosłownie wszystko.
Co do usuwania kwiatostanów to najpierw obcinam same kwiaty (jeżeli są inne pąki) a potem wyżej nad mocnym oczkiem całą przekwitniętą kiść.
Aness chyba nie można jej nie lubić.......cudowna róża.
Witaj u mnie Krysiu Nie mam nic przeciwko robienia tapet ;) Jest mi bardzo miło.
Maddy te piksele A tak poważnie to mój aparat ma z 5 lub 6 lat i tych pikseli ma też mało
Mam już dooooooooość deszczu i ulew. Co mi po tym morzu Róże mokną cały czas i wcale nie mogę się nimi nacieszyć.
Zakwitła Kronprinsesse Mary jedyna z trzech, która mi się przyjęła
China jest niezawodna. Kwitnie bez przerwy
Młodziutka i silna Artemis
Pięknotka nn z lidla.
Pierwszy kwiat Claire Austin. Piękny! Niestety zakwitł tak ciasno, że nie mogłam go porządnie sfotografować. W dodatku główka jest pochylona na bok. Na pewno niedługo się poprawię.
Pierwszy kwiat Ambridge Rose
i Evelyn.... no kocham angielki
Niezawodna Pomponella, ale ją tylko lubię.
Edenkę też tylko lubię, ale za to bardzo.
Aphrodite jest śliczna
Sebastian z niespodzianką
Heritage kwitnie bez przerwy, chociaż słabiej.
Crocus
Wypuściła od korzenia kilka nowych pędów. Jest bardzo gęsta. Poza tym robimy płot. Cieszę się, bo mam już dość sprzątania po wiejskich psach. Teren jest pochyły, więc widok i tak będzie bez zmian. Sam płot przez jakiś czas nie będzie ładnie wyglądał, ale wczoraj kupiłam sporo roślinek do obsadzenia. Założymy też matę wiklinową. Nikt mnie nie będzie podglądał w tym kącie
Pierwszy już 3 dniowy kwiat angielki Brother Cadfadel
Co do usuwania kwiatostanów to najpierw obcinam same kwiaty (jeżeli są inne pąki) a potem wyżej nad mocnym oczkiem całą przekwitniętą kiść.
Aness chyba nie można jej nie lubić.......cudowna róża.
Witaj u mnie Krysiu Nie mam nic przeciwko robienia tapet ;) Jest mi bardzo miło.
Maddy te piksele A tak poważnie to mój aparat ma z 5 lub 6 lat i tych pikseli ma też mało
Mam już dooooooooość deszczu i ulew. Co mi po tym morzu Róże mokną cały czas i wcale nie mogę się nimi nacieszyć.
Zakwitła Kronprinsesse Mary jedyna z trzech, która mi się przyjęła
China jest niezawodna. Kwitnie bez przerwy
Młodziutka i silna Artemis
Pięknotka nn z lidla.
Pierwszy kwiat Claire Austin. Piękny! Niestety zakwitł tak ciasno, że nie mogłam go porządnie sfotografować. W dodatku główka jest pochylona na bok. Na pewno niedługo się poprawię.
Pierwszy kwiat Ambridge Rose
i Evelyn.... no kocham angielki
Niezawodna Pomponella, ale ją tylko lubię.
Edenkę też tylko lubię, ale za to bardzo.
Aphrodite jest śliczna
Sebastian z niespodzianką
Heritage kwitnie bez przerwy, chociaż słabiej.
Crocus
Wypuściła od korzenia kilka nowych pędów. Jest bardzo gęsta. Poza tym robimy płot. Cieszę się, bo mam już dość sprzątania po wiejskich psach. Teren jest pochyły, więc widok i tak będzie bez zmian. Sam płot przez jakiś czas nie będzie ładnie wyglądał, ale wczoraj kupiłam sporo roślinek do obsadzenia. Założymy też matę wiklinową. Nikt mnie nie będzie podglądał w tym kącie
Pierwszy już 3 dniowy kwiat angielki Brother Cadfadel
- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne zdjęcia
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Słów mi brakło
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Aguś nie tylko Ty masz dość deszczu A dziś powiedzieli, że kolejny tydzień też taki będzie I jeszcze te trąby powietrzne
Różyczki jak zwykle zachwycają
Claire Austin jest po prostu CUDNA Ciekawe czy moja pokusi się o kwitnienie, skoro dopiero puściła listki
Różyczki jak zwykle zachwycają
Claire Austin jest po prostu CUDNA Ciekawe czy moja pokusi się o kwitnienie, skoro dopiero puściła listki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Róże już same w sobie są cudne, ale na twoich zdjęciach mają drugi wymiar, ładniejszy niż w realu. Mglisty. Jak ty dziewczyno robisz tę mgłę. Ja w życiu takich zdjęć nie zrobię, choćbym wykręcała aparatem na wszystkie strony. Ty masz chyba jakiś sprzęt najwyższej możliwej klasy. Albo stosujesz tajemniczą sztuczkę.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Wandziu myślę, że Agnieszka nie stosuje żadnych tajemnych sztuczek..... Po prostu ma wiedzę, umiejętności, intuicję i niesamowity talent. Mnie za każdym razem tutaj brak słów żeby opisać piękno zdjęć.....
Agnieszko myślę, że płot jest rozwiązaniem poniekąd u nas koniecznym. Na pewno zapewni ci większy spokój....
Chociaż wiesz, jak byłam w Szwecji to bardzo zdziwiło mnie to, że w ogóle nie mają płotów. Wcale a wcale, ani jednego Tylko mówię o północy Szwecji, ma południu już się ogrodzenia spotyka ....
Agnieszko myślę, że płot jest rozwiązaniem poniekąd u nas koniecznym. Na pewno zapewni ci większy spokój....
Chociaż wiesz, jak byłam w Szwecji to bardzo zdziwiło mnie to, że w ogóle nie mają płotów. Wcale a wcale, ani jednego Tylko mówię o północy Szwecji, ma południu już się ogrodzenia spotyka ....
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, uciekł mi gdzies Twój watek i musiałam szukać. O zachwytach nad różami nie będę się rozpisywać, bo wiesz, że robisz wspaniałe fotki swoim ślicznotom. Mam za to pytanie - jak sprawuje się Kronprincesse Mary? I czy masz może różę Gentle Hermione? Właśnie kupiłam wraz z Crocus Rose i dopiero po zakpie zastanawiam się, czy to był dobry wybór .
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Nie wiem, jak to sie stało, że dopiero teraz trafiłam do Twoje wątku
Robisz oszałamiające zdjęcia - mają niesamowity klimat, tchną taką niewinnością i są takie ...romantyczne
Różane obiekty zdjęć - śliczne i masz ich tak wiele...
Niezwykle podoba mi się połączenie żółtej róży (Fresia?) z lawendą
Robisz oszałamiające zdjęcia - mają niesamowity klimat, tchną taką niewinnością i są takie ...romantyczne
Różane obiekty zdjęć - śliczne i masz ich tak wiele...
Niezwykle podoba mi się połączenie żółtej róży (Fresia?) z lawendą
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Zaglądam regularnie, teraz się wpisuję.
Jestem pełna podziwu dla ogrodu, który tworzysz i sposobu w jaki go pokazujesz
Fotki zachwycające .
Jestem pełna podziwu dla ogrodu, który tworzysz i sposobu w jaki go pokazujesz
Fotki zachwycające .
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- carissima
- 50p
- Od: 17 mar 2012, o 00:39
Jak ja dawno tu nie byłam no i oniemiałam....Czy u Was w ogóle nie padał deszcz? U mnie wszystkie tegoroczne róże oklapnięte, opadnięte, schorowane.....
Przynajmniej u Ciebie się naoglądam...
Pozdrawiam serdecznie
Przynajmniej u Ciebie się naoglądam...
Pozdrawiam serdecznie
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Obejrzałam, poczytałam! Jestem pod wrażeniem! Umiesz pokazać swoje kwiaty i widać, że jesteś z nich dumna! Dbasz o szczegóły, chodzisz wokół krzaków i każdego z osobna hołubisz Ogladanie twoich róż doskonale nastraja i zachęca do dbania o nasze.
Zainspirowałaś mnie. Pomimo, ze Małgosia Deirde namawia mnie do róż i daje mi cenne wskazówki, nie była mnie w stanie namówić do kupna wielu odmian. A jak zobaczyłam je u Ciebie .... w dzbanie, stwierdziłam, ze też chcę mieć te odmiany, zeby sobie tak do dzbana włożyć
Aaaa! I nie myśl sobie, że nie wiem jak takie zdjęcia się czaruje Więc wcale mnie nie wzięłaś na jakość zdjęć, po prostu wyczułam atmosferę
Zainspirowałaś mnie. Pomimo, ze Małgosia Deirde namawia mnie do róż i daje mi cenne wskazówki, nie była mnie w stanie namówić do kupna wielu odmian. A jak zobaczyłam je u Ciebie .... w dzbanie, stwierdziłam, ze też chcę mieć te odmiany, zeby sobie tak do dzbana włożyć
Aaaa! I nie myśl sobie, że nie wiem jak takie zdjęcia się czaruje Więc wcale mnie nie wzięłaś na jakość zdjęć, po prostu wyczułam atmosferę
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Aga2
- 200p
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
Która róża Artemis czy Pastella dłużej trzyma piekniejszy kwiat
budowa krzewów jaka
która lepiej zimuje?
budowa krzewów jaka