Moje ogródkowe zmagania cz.2
- kureczka81
- 100p
- Od: 19 mar 2012, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2
hortensja Bobo różyca pienna super. Magda, a czemu ochlastałaś tak pęcherznicę Diabolo?
" Chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż sobie ogród ! "
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasiu no robię..może w końcu nacieszę się siedzeniem i drzemaniem w ogródku, bo cały czas coś robię, a tak będę miała już spokojną głowę i wiem, że za dużo kupić nie mogę, bo roślinki/cebulki/nasionka pozamawiane. Znając życie, to pod koniec lata już by mi się nie chciało planować itp. Wyrysuję sobie wszystko wcześniej i tyle. Tym bardziej, że mój urlop dopiero będzie w sierpniu-dokładnie jeszcze nie wiem kiedy, bo mnie biuro jedno wyrolowało na zaliczkę do Maroka (to długa historia)
Marzenko szkoda, że z orlikami się nie dogadałyśmy-no trudno Jeszcze pewnie będzie okazja na wymianki
Kureczko będę ją prowadzić na pniu, zobaczymy co wyjdzie Zaczęła mi tłamsić roślinki po bokach A taka była maniunia, ledwo ją było widać na początku wiosny Rok temu w ogóle nie przyrosła
Zauważyłam, że na hibiskusie pojawiają się malutkie pączki-mam nadzieję, że pięknie zakwitnie, to samo z pięciornikiem, który odbił od zera i zrobił się niezłym krzaczyskiem.
Marzenko szkoda, że z orlikami się nie dogadałyśmy-no trudno Jeszcze pewnie będzie okazja na wymianki
Kureczko będę ją prowadzić na pniu, zobaczymy co wyjdzie Zaczęła mi tłamsić roślinki po bokach A taka była maniunia, ledwo ją było widać na początku wiosny Rok temu w ogóle nie przyrosła
Zauważyłam, że na hibiskusie pojawiają się malutkie pączki-mam nadzieję, że pięknie zakwitnie, to samo z pięciornikiem, który odbił od zera i zrobił się niezłym krzaczyskiem.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już robisz zakupy jesienne? zazdroszczę Ci. Ja się jeszcze nie otrząsnęłam po wydatkach wiosennych
Ale czosnki też będę chciała kupić, mam nadzieję że ta zima będzie normalniejsza i mi nie wymarzną
Ale czosnki też będę chciała kupić, mam nadzieję że ta zima będzie normalniejsza i mi nie wymarzną
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Madziu widzę, że szalejesz z zakupami Dobrze jest zaplanować, bo potem się nie pamięta co gdzie się posadziło
Rabatka zostałam pięknie uzupełniona Mam pytanko odnośnie tej wierzby piennej. Mój M dostał taką w prezencie i nie wiem jak ją przycinać i kiedy by była taka gęsta ?
Rabatka zostałam pięknie uzupełniona Mam pytanko odnośnie tej wierzby piennej. Mój M dostał taką w prezencie i nie wiem jak ją przycinać i kiedy by była taka gęsta ?
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, ale szalejesz z tymi zakupami i nowymi planami ogrodowymi Już sobie wyobrażam jak będzie super wyglądało, gdy te wszystkie różności znajdą się w ogrodzie i zakwitną
Widzę, że na liście masz orliki i bodziszka, więc jeśli masz ochotę to mogę ci dziabnąć swoich bodziszków (biały i różowy), a także biało różowego i różowego pełnego orlika
Widzę, że na liście masz orliki i bodziszka, więc jeśli masz ochotę to mogę ci dziabnąć swoich bodziszków (biały i różowy), a także biało różowego i różowego pełnego orlika
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- lulka
Jolu mi wyszły tylko 2 czosnki po zimie, spróbuję jeszcze raz, łącznie z tymi późniejszymi
Madziu w zeszłym roku wsadziłam do ziemi patyczek wierzby, oskubałam wszystkie boczne pędy, zostawiłam tylko te na samej górze i czekałam aż urośnie. Pod koniec sezonu już była młodziutkim drzewkiem. Za roku już będzie wyglądała jak moja Na początku wygląda bardzo łyso, ale warto chwilkę zaczekać, one rosną błyskawicznie. Można też zapleść 2 czy 3 gałązki od dołu, oskubać boczne pędy i zostawić tylko gałązki na górze, fajnie też wygląda taka pleciona. Pokaż jak już oskubiesz
Widziałaś moją Diablo jaki łysol?
Małgosiu no ja bardzo chętnie
Słonecznik pięknie kwitnie, a ja nie mam czasu na nic, nawet nie mam kiedy zdjęć zrobić
Madziu w zeszłym roku wsadziłam do ziemi patyczek wierzby, oskubałam wszystkie boczne pędy, zostawiłam tylko te na samej górze i czekałam aż urośnie. Pod koniec sezonu już była młodziutkim drzewkiem. Za roku już będzie wyglądała jak moja Na początku wygląda bardzo łyso, ale warto chwilkę zaczekać, one rosną błyskawicznie. Można też zapleść 2 czy 3 gałązki od dołu, oskubać boczne pędy i zostawić tylko gałązki na górze, fajnie też wygląda taka pleciona. Pokaż jak już oskubiesz
Widziałaś moją Diablo jaki łysol?
Małgosiu no ja bardzo chętnie
Słonecznik pięknie kwitnie, a ja nie mam czasu na nic, nawet nie mam kiedy zdjęć zrobić
- Nutka81
- 1000p
Madziu, więc jak wolisz...albo zapraszam na kawkę(preferowane ), albo dawaj na PW adres
Z tym, że gdybyś wpadła do mnie, to dostałabyś większe sadzonki...a więc wybieraj...
Z tym, że gdybyś wpadła do mnie, to dostałabyś większe sadzonki...a więc wybieraj...
- lulka
Małgoś, to jest pytanie retoryczne
- Nutka81
- 1000p
Po części może i tak...ale jak się dobrze zastanowisz to sądzę, że nasunie ci się na myśl prawidłowa odpowiedz
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Madziu,bo nam tymi zakupami lato odstraszysz .Ja póki co zrobiłam listę co kupię na jesienne nasadzenia,ale muszę ją o połowę przynajmniej skrócić ,bo wyszło ponad tysiąc zł
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- lulka
O mamuniu, jaka śliczna ta kocilla W oczach ma psotę - uwielbiam ten koci wiek ;-)
Madziu, nie narzekaj - lipiec nie był finalnie taki zły, zwłaszcza mazowieckie rozpieszczało... wszystko pięknie Ci kwitnie, a szczególnie powojniki, które u mnie na przykład nędzne...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Madziu, nie narzekaj - lipiec nie był finalnie taki zły, zwłaszcza mazowieckie rozpieszczało... wszystko pięknie Ci kwitnie, a szczególnie powojniki, które u mnie na przykład nędzne...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Nocne maewry z aparatem fotograficznym!!! A kicia przesłodka