Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Wandeczko ;:196 , dzięki. Tak zrobię ;:108 , Zaraz biegnę podziwiać do Ciebie :heja
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Piękne powojniki !
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mrinwestor - witam i dziękuję za uznanie dla powojników. Zobaczymy jaka jestem troskliwa i co z nich uda mi się przezimować :?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale nakupiłaś powojników ;:oj Muszę zajrzeć do jakiegoś ogrodniczego może też już coś ciekawego wyprzedają, bo limit kasy na ogród w tym roku już wyczerpałam ;:223 i nowe zakupy raczej nie przejdą ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, ja generalnie wszystko na wyprzedażach kupuję, na nowe oferty nie patrzę, żeby nie boleć czego nie mogę mieć. A tak za cenę jednej nowości mam 3 inne, co na moich włościach jest chyba lepszym rozwiązaniem, bo muszę raczej na ilość iść, żeby coś było widać. Zresztą Ty też masz spory teren do obsadzenia.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, skąd ja znam takie zakupy :;230 - zawsze się ogrodnik napatoczy na drogę :;230
President'a mam, jest tegoroczny i kwitnie już drugi raz. Hagley też w mojej jeszcze marnej kolekcji jest, ale cierpi bidak na uwiąd. Jak chcesz piękne żurakwi, to mogę na pw wysłać ci stronę sklepu internetowego jednej z Forumek, ma spory wybór i śliczne sadzonki. Ceny konkurencyjne.
Jeszcze raz dziękuję za przesyłkę ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, na swoje powojniki to będę czekać rok na kwitnięcie, w tym roku się nie wygrzebią. Byleby tylko zime przetrwały. Trzeba je jakoś zabezpieczac na zimę?
znam ten sklep, mnie troche taniej udało się kupić, no i na przesyłce zaoszczędziłam, bo i tak tam byłam. Te moje całkiem spore, duże donice i roślinki zdrowe. Wybór niczego sobie, miałam 4 w koszyczku zapakowane, ale musiałam je z ciężkim sercem odłożyć, bo rozsądek się odezwał ;:223
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hehe... Kompulsywne zakupy ogrodnicze... Chyba każdy z nas doskonale zna tę przypadłość...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki, ja u Ciebie, a Ty u mnie :wit
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje zimują bez problemów , ale Górny Śląsk ma łagodny klimat , pomijając ostatnią zimę.
Ja mam 8 szt w zeszłym roku miałam 9.
Niestety zimy nie przeżył dosyć już zadomowiony Fujimusume, a był moim ulubieńcem ze względu na przeraźliwie niebieściutki kolor.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mrinwestor, a może uchylisz rąbka tajemnicy i podasz swoje imię? Jakoś tak dziwny masz nick i trudny do zapamiętania. muszę kopiować i wklejać pisząc odpowiedź.
Mnie na powojniki namawiała od wiosny mama niani mojego synka, ale jakoś bałam się ich, uważając je za trudne w pielęgnacji. Jednak jak patrzę na ogrody, to w każdym są, więc muszę i ja spróbować. Mieszkam w centralnej Polsce, łódzkie, ale chyba w jakiejś niecce zimna, bo u mnie zawsze najzimniej w całej okolicy. Młode powojniki owine słomą na zimę lub liśćmi z dęba, a potem będą musiały sobie radzić.

Pochwalę się jeszcze zdobyczami z nieużytku nieopodal mnie, tak rosły na wolności
Obrazek

Obrazek

a tak u mnie. Przepraszam za brudną ścianę domu, ale moje kochane pieski (zwłaszcza ta na zdjęciu) drapią sobie o nią plecki i taka jest :( . Rozchodniki posadziłam w takim wąskim pasku piasku między opaską domu a moim śmiesznym chodniczkiem. Wcześniej nic mi tu rosnąć nie chciało, bo pieski zdeptały w zarodku. Kurz był okropny. Teraz mam święty spokój, bo psy mijają to miejsce z szacunkiem.
Obrazek

Na zdjęciu jest moja Tinusia. Wzięłam ją 7lat temu ze schroniska w Pabianicach.
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam na imię Jasia.
Powojników mam 8 szt, w zeszłym roku miałam 9 , zimy nie przeżył mój ulubiony Fujimusume , ulubiony ze względu na jaskrawo niebieskie kwiaty.
Jestem tu nowa , może się w końcu dorobię avatarka , pracuję nad tym.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasiu, namawiam na założenie też swojego wątku :wit . Zmykam do domku, bo paczka z roślinkami na mnie czeka....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”