Trochę kwiecia, trochę liści, nieco zwierza tu się mieści.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trochę kwiecia, trochę liści, nieco zwierza tu się mieści.
Gruboszki śliczne, ale kociaki biją nawet najpiękniejszego kwiatka.
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- Mirania
- 50p
- Od: 14 kwie 2011, o 21:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowo z rana.
Jolu, przykro mi. Tym bardziej, że powinnam była wejść na forum. Niestety, miałam tak "prędki", oszałamiająco pędzący okres w pracy i życiu uczelnianym (studiuję sobie podyplomowo), że zupełnie mi kwestie kwiatkowe umykały. Chciałam - przyznam szczerze - pozbyć się jak największej ilości, bo przy czterech kotach, króliczku (coraz starszym i chorowitym), dwóch pracach, sesjach, studiach, a na końcu jeszcze przy miocie kociaków - nie ogarniałam tematu.
Zostało mi 14 storczyków, grubosze, kaktusy, dwa epipremia i grudniki. Żałuję, że nie zajrzałam. Teraz mam więcej czasu, wchodzę regularnie, ale już za późno, niestety.
Hoje nie bardzo mnie lubiły. Rosły z łaski na uciechę i nigdy żadna nie zakwitła. Grudniczki za to kwitną mi po dwa razy w roku, storczyki i kaktusy też się dobrze czują, widać nie można mieć wszystkiego.
Jolu, przykro mi. Tym bardziej, że powinnam była wejść na forum. Niestety, miałam tak "prędki", oszałamiająco pędzący okres w pracy i życiu uczelnianym (studiuję sobie podyplomowo), że zupełnie mi kwestie kwiatkowe umykały. Chciałam - przyznam szczerze - pozbyć się jak największej ilości, bo przy czterech kotach, króliczku (coraz starszym i chorowitym), dwóch pracach, sesjach, studiach, a na końcu jeszcze przy miocie kociaków - nie ogarniałam tematu.
Zostało mi 14 storczyków, grubosze, kaktusy, dwa epipremia i grudniki. Żałuję, że nie zajrzałam. Teraz mam więcej czasu, wchodzę regularnie, ale już za późno, niestety.
Hoje nie bardzo mnie lubiły. Rosły z łaski na uciechę i nigdy żadna nie zakwitła. Grudniczki za to kwitną mi po dwa razy w roku, storczyki i kaktusy też się dobrze czują, widać nie można mieć wszystkiego.
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Miranio Burasiątko i pan Niebieski wspaniałe.
Byłam na Twoich stronach zwierzakowo-lekturowych i bardzo mi się tam spodobało.
Bardzo zajmująco, zabawnie i... no nie mam słów co więcej.. piszesz
Byłam na Twoich stronach zwierzakowo-lekturowych i bardzo mi się tam spodobało.
Bardzo zajmująco, zabawnie i... no nie mam słów co więcej.. piszesz
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Tak to bywa z kwiatkami .Czasem nam nie rosną,a bardzo się podobają i się pozbywamy.
Ja ostatnio też zabiegana-ale to takie dreptanie-gary,dzieci,pralka,ogród,warzywa,gary...
Ale hoje mnie polubiły i bardzo się cieszę z tego powodu,bo baaardzo mi się podobają
Ja ostatnio też zabiegana-ale to takie dreptanie-gary,dzieci,pralka,ogród,warzywa,gary...
Ale hoje mnie polubiły i bardzo się cieszę z tego powodu,bo baaardzo mi się podobają
Hej Miranio
Widzę że zaczynasz miec manie gruboszowatą
ja osobiscie bardzo lubie drzewka szczescia, nie wymagaja za dużo, jak o nich zapomnisz nic sie nie stanie, ciagle rosną i ładnie wygladają
mam ich dosyc sporo a i tak jak uskubnę jakies malenstwo nie wyrzucam tylko odrazu do malutkiej doniczki -szkoda mi wyrzucic
chodz nie mam gdzie juz ich ustawiac
Widzę że zaczynasz miec manie gruboszowatą
ja osobiscie bardzo lubie drzewka szczescia, nie wymagaja za dużo, jak o nich zapomnisz nic sie nie stanie, ciagle rosną i ładnie wygladają
mam ich dosyc sporo a i tak jak uskubnę jakies malenstwo nie wyrzucam tylko odrazu do malutkiej doniczki -szkoda mi wyrzucic
chodz nie mam gdzie juz ich ustawiac
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Podzielam Twoją miłość do gruboszowatych (nie dość, że ładne, to jeszcze niekapryśne rośliny) i do kotów
Twoje przyjęły, takie słodkie pozy...tak wygląda szczęście w czystym wydaniu
Twoje przyjęły, takie słodkie pozy...tak wygląda szczęście w czystym wydaniu
Wiem, że to forum kwiatowe, ale od kiedy mam mojego kota (2 lata) jestem straszną kociarą i muszę przede wszystkim napisać, że tygrysek jest przecudowny i mam nadzieję, że jego zdjęcia będą się pojawiać regularnie
- Mirania
- 50p
Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że i kwiatki, i koty, i blogi znalazły uznanie.
Mania gruboszowa dopadła mnie z wielką siłą. Właśnie trzeciego przetransportowałam do bonsaiowej doniczki i widzę, że teraz to dopiero wymagają opieki. Cieńsza warstwa ziemi prowokuje częstsze podlewanie, więc latam wokół nich, listki i ziemię macam, dostając lekkiego bzika. Jeszcze nie doszłam do wprawy i odpowiedniego wyczucia.
Doniczka przyszłościowa, troszkę duża, ale ten łobuz szybko rośnie. Dostałam go rok temu jako czterolistną roślinkę, wsadzoną w doniczkę o średnicy 3 cm.
A tu moje inne kochania ;)
Mania gruboszowa dopadła mnie z wielką siłą. Właśnie trzeciego przetransportowałam do bonsaiowej doniczki i widzę, że teraz to dopiero wymagają opieki. Cieńsza warstwa ziemi prowokuje częstsze podlewanie, więc latam wokół nich, listki i ziemię macam, dostając lekkiego bzika. Jeszcze nie doszłam do wprawy i odpowiedniego wyczucia.
Doniczka przyszłościowa, troszkę duża, ale ten łobuz szybko rośnie. Dostałam go rok temu jako czterolistną roślinkę, wsadzoną w doniczkę o średnicy 3 cm.
A tu moje inne kochania ;)
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Miranio mi też się ostatnio crasule podobają
A ten Twój gruboszek słodko wygląda w tej donicy, gdzie można takie dostać??
Całuje Twoje Kotiszcza
A ten Twój gruboszek słodko wygląda w tej donicy, gdzie można takie dostać??
Całuje Twoje Kotiszcza
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Bardzo ładnie gruboszek wygląda Muszę mojego ładnie podciąć bo trochę się rozszalał chlopak A kicie są urocze
Pozdrawiam, Monika
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ja za gruboszami nie przepadam .Ale mam
Pochwalę tego niebieskiego kiciusia .Śliczny,zawieś mu czerwoną wstążeczkę
Pochwalę tego niebieskiego kiciusia .Śliczny,zawieś mu czerwoną wstążeczkę
oj ten niebieski jest przepiękny, wygląda jak brytyjczyk i jest taki wypasiony, normalnie tylko do głaskania i do mruczenia ;)
Zajmować się biologią oznacza podglądać Boga przy akcie stworzenia. /Walter Nernst/
Oto JA i moje roślinki
Oto JA i moje roślinki
- Mirania
- 50p