Heliotrop Cz.1
-
- 50p
- Od: 4 sie 2010, o 14:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Heliotrop - pielęgnacja
ja tez wysialam jakos w lutym, ale wzeszlo mi z 7 karzelkow ktore baardzo powoli rosly. po przepikowaniu do gruntu zostala mi tylko jedna! onr nie lubia pikowania czy jaki. moze wysadzac je na miejsce stale. moj zreszta teraz ma ok 20cm, czy zakwitnie jeszcze w tym roku? i czy moge go ostatecznie jakby nie mial kwiatow przezimoiwac, czy nie przetrwa?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiek, na początku tak zaczyna kwitnąć. Spokojnie poczekaj, ten kwiatek się rozwinie i będzie dużo większy.
Mój heliotrop nie jest duży, mam go ze szczepki zrobionej w ubiegłym roku. Przetrwał zimę w domu na parapecie. Jednak ma kłopoty, bo liście obsychają i muszę je sukcesywnie obrywać.
Mój heliotrop nie jest duży, mam go ze szczepki zrobionej w ubiegłym roku. Przetrwał zimę w domu na parapecie. Jednak ma kłopoty, bo liście obsychają i muszę je sukcesywnie obrywać.
-
-
Witam!
Heliotrop wyhodowany z nasion, a zapowiadało się, że nic nie zakwitnie. Zresztą kwiat to jeszcze nic, ale zapach...
Heliotrop wyhodowany z nasion, a zapowiadało się, że nic nie zakwitnie. Zresztą kwiat to jeszcze nic, ale zapach...
Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
Poprzednie zdjęcie - zniknęło
Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
To Twoja zasługa ,musisz odnaleźć kod na swoim koncie gdzie wgrywasz zdjęcia (minus.com) i wstawić go ponownie na forum
Moje heliotropy już zasilają kompost.Kwitły pięknie, największe baldachy miały na początku kwitnienia, potem mniejsze, ale sporo na krzaczku.Jednak ostatnio choroba powodująca brązowienie liści bardzo je oszpeciła, a pąków już nie było widać, choć sukcesywnie je zasilałam.
-