Zielone Doroty
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielone Doroty
Iwonko ja mam 3 kolory pasiflory,ale dotychczas tylko niebieska zimowala w gruncie -teraz zostana wszystkie na zime a mam ich w sumie 4sztuki
Ewo dziekuje
Gucio ciesze sie,ze podoba Ci sie moje oczko i tak tam sa rybki,a u Ciebie bywam
Marylko dziekuje niebieska zimowala w gruncie ale teraz jeszcze nie kwitnie ,moze jutro
Wiktorio zrobie zblizenie-jak mi przejdzie angina (pw)
Ewo dziekuje
Gucio ciesze sie,ze podoba Ci sie moje oczko i tak tam sa rybki,a u Ciebie bywam
Marylko dziekuje niebieska zimowala w gruncie ale teraz jeszcze nie kwitnie ,moze jutro
Wiktorio zrobie zblizenie-jak mi przejdzie angina (pw)
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
przepiękne kwiaty ma pasiflora super że nie przemarzają u ciebie, uroki łagodnego klimatu .... tylko pozazdrościć
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jednak zimują i to mi się podoba !
Nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian passiflory. Od dawna fascynowały mnie jej kwiaty, ale sama myśl o przechowywaniu wywołuje u mnie dreszcze Niewiele znam osób, którym to się udaje, więc po co ryzykować, skoro jest tyle innych kwiatów, jak fuksja, oleander, czy pelargonie
Nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian passiflory. Od dawna fascynowały mnie jej kwiaty, ale sama myśl o przechowywaniu wywołuje u mnie dreszcze Niewiele znam osób, którym to się udaje, więc po co ryzykować, skoro jest tyle innych kwiatów, jak fuksja, oleander, czy pelargonie
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Dlaczego u nas nie ma takich cudnych passiflor A ja mam zamiar podjąć się przezimowania swojej. Mam nadzieję, że wiosną ogłoszę sukces
- doromichu
Iwonko ja w Polsce lat temu moze z 15 mialam pasiflore i przechowalam na oknie przez zime -zgubila troche lisci,ale bylo ok
Kubasiu tez mam taka nadzieje
Sylvi dziekuje ,a co do uroku lagodnego klimatu-u Was lato,ja chodze w bluzie (aktualnie mamy kilka dni ciepla okolo 25 stopni) od jesieni mokro i ponuro,w zime prawie brak slonca .ale fuksje na przwchowanie z ogrodu dopiero w styczniu za namowa Arletki wzielam a jedna to nawet po kilkustopniowych mrozach odbila z korzenia
dodalam kolejna pasiflore w watku ogrodkowym-bo tam rosna
i kilka fiolaskow i nie tylko
Kubasiu tez mam taka nadzieje
Sylvi dziekuje ,a co do uroku lagodnego klimatu-u Was lato,ja chodze w bluzie (aktualnie mamy kilka dni ciepla okolo 25 stopni) od jesieni mokro i ponuro,w zime prawie brak slonca .ale fuksje na przwchowanie z ogrodu dopiero w styczniu za namowa Arletki wzielam a jedna to nawet po kilkustopniowych mrozach odbila z korzenia
dodalam kolejna pasiflore w watku ogrodkowym-bo tam rosna
i kilka fiolaskow i nie tylko
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Fiołaski piękniusie skrętnik i falek też
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Fatalnie, że dopadło Cię choróbsko w środku lata. Jedno, co dobre w takiej sytuacji to właśnie tamtejsze temperatury . Spróbuj się "dorobić" gorączki prawie 40* w upale - po prostu kompletnie nie ma się siły na nic .
Passiflora wspaniale kwitnie , podobnie fiołki .
Storczyk ma śliczny kolor, a skrętnik jest przeuroczy . On jest kupiony jako odmianowy, czy tak zwyczajnie, w markecie, bez nazwy? Pytam, bo podobnego kupiłam właśnie zupełnie bez nazwy i nie wiem, czy należy się w nim doszukiwać jakiejś konkretnej odmiany, czy jednak raczej nie .
Passiflora wspaniale kwitnie , podobnie fiołki .
Storczyk ma śliczny kolor, a skrętnik jest przeuroczy . On jest kupiony jako odmianowy, czy tak zwyczajnie, w markecie, bez nazwy? Pytam, bo podobnego kupiłam właśnie zupełnie bez nazwy i nie wiem, czy należy się w nim doszukiwać jakiejś konkretnej odmiany, czy jednak raczej nie .
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
śliczny storczyk,jeszcze mu brakuje braciszka z czerwoną obwódką(takiej rzodkieweczki)
- doromichu
Ape storczyk ma pewnie z 10 braciszkow ale rzodkieweczki nie ma
Wiktorio tutaj tez te 40 ciezko sie przechodzi,skretnik odmianowy -roullete azur sie nazywa
Tesia dziekuje
Wiktorio tutaj tez te 40 ciezko sie przechodzi,skretnik odmianowy -roullete azur sie nazywa
Tesia dziekuje
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Skrętnik bardzo ciekawy,jakby przybito mu na błękitne płatki, białą,okrągła pieczątkę
Fiołki przepiękne, ale ostatnio nie pokazujesz swoich cytryn, czemu
Fiołki przepiękne, ale ostatnio nie pokazujesz swoich cytryn, czemu
- doromichu
Marylko nie pokazuje cytryn,bo stoja w ogrodzie,ale wredoty nie kwitna ,chyba je postrasze sekatorem
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Dorotko chyba zauroczłyśmy je, tymi zachwytami
Pięknie kwitną Ci te fiołki
Ach ta Passiflora, bardzo podoba mi się jej kolor
Ach ta Passiflora, bardzo podoba mi się jej kolor