Mokro na pewno nie ma bo u mnie od tygodnia słońce i aż za sucho jest, nie chce za bardzo go wyrywać bo mam na nim kilka sporych arbuzów i jeszcze jakis czas sie wstrzymam (moze sie opamieta
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Dziękuje bardzo za radę. Sprawdziłem składy obu środków i są kompletnie różne więc powinny działać właściwie. Następnym razem zdam się na sprzedawcę w sprawie doboru, a w tym roku wykorzystam te dwa które już mam zakupione. Mam nadzieję, że wygram walkę z mączniakiem.piotrek7725 pisze:bioy Myślę że co 7-10 powtarzać zabieg znaczy:
1 raz środek "a"
2 raz środek "b"
3 raz środek "a"
można też i 4 raz środkiem "b"
Aby stosowanie było naprzemienne.
Czyli teraz za drugim razem po 7-10 dniach topsinem później po kolejnych 7-10 dniach acrobatem i ewentualnie 4 zabieg znów topsinem wtedy masz naprzemienność, nie znam się dobrze na środkach ochrony roślin ale sprawdź czy topsin i acrobat nie maja podobnego składu i czy mogą być stosowane naprzemiennie, w ulotce dołączonej do środka pisze z czym można stosować naprzemiennie sugerują nazwę środka albo jak idziesz kupować coś na grzybka to powiedz ze zabieg będziesz powtarzać 3-4 razy i gość sam dobierze Ci 2 środki o innym sposobie działania