Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Dzień dobry, Joluś
Jaka pogoda u Ciebie? U mnie po burzy duszno, gorąco, skwar...
Może jakimiś nowymi fotkami nas uraczysz? Ach, ta mama, ja też mam to szczęście jeszcze ją mieć
Jolu, czy Twoim zdaniem powinnam sobie darować przesadzanie świerka Conica? Nie chciałabym go stracić...
Jaka pogoda u Ciebie? U mnie po burzy duszno, gorąco, skwar...
Może jakimiś nowymi fotkami nas uraczysz? Ach, ta mama, ja też mam to szczęście jeszcze ją mieć
Jolu, czy Twoim zdaniem powinnam sobie darować przesadzanie świerka Conica? Nie chciałabym go stracić...
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu,nawet nie wyobrażasz sobie jakie ty masz szczęście mając jeszcze mamę.Dbaj o nią z całych sił,zeby była z toba jak najdłużej.
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aguniada Aguś witaj pracowity człowieku z głową pełną pomysłów. Zaglądam do Ciebie i podziwiam nowe plany, wiedzę i pamięć do nazw... no i konsekwencję w działaniu
Pogoda typowo letnia... pali planeta i suszy wszystkie moje liście. Co do Coniki to moje były jeszcze mniejsze niż Twoje, zapewniłam im dobre miejsce i dbałam o nie...ale nic z tego ...padły. Gdybym dzisiaj miała przesadzać conikę albo berberysa ... przesadziłabym berberysa...one dużo szybciej rosną i są mniej wrażliwe.
malgocha1960 oj Gosiu każda Mama to najcenniejszy skarb tato odszedł zbyt wcześnie... ale mam jeszcze dziadka i dwie babcie... a dożyć wieku moich dziadków i być w dobrej formie przez tyle lat co oni to chyba marzenie...
A jakieś foty może wkleję wieczorkiem jak dopadnę innego kompa...ten dalej szwankuje i nie mogę wejść na stronę picasa...A lilie olbrzymki pięknie kwitną i cudownie pachną, hortensje też szaleją, no i dzisiejszy wypad do miasta powiększył kolekcję wierzb mam jeszcze raz salix Helvetica, poprzednią zeżarły mi mrówki po dwóch latach...teraz im na to nie pozwolę . Kupiłam proszek na mrówki i obsypałam miejsca, w których budują kopce walka skuteczna.
Pozdrawiam Jola
Pogoda typowo letnia... pali planeta i suszy wszystkie moje liście. Co do Coniki to moje były jeszcze mniejsze niż Twoje, zapewniłam im dobre miejsce i dbałam o nie...ale nic z tego ...padły. Gdybym dzisiaj miała przesadzać conikę albo berberysa ... przesadziłabym berberysa...one dużo szybciej rosną i są mniej wrażliwe.
malgocha1960 oj Gosiu każda Mama to najcenniejszy skarb tato odszedł zbyt wcześnie... ale mam jeszcze dziadka i dwie babcie... a dożyć wieku moich dziadków i być w dobrej formie przez tyle lat co oni to chyba marzenie...
A jakieś foty może wkleję wieczorkiem jak dopadnę innego kompa...ten dalej szwankuje i nie mogę wejść na stronę picasa...A lilie olbrzymki pięknie kwitną i cudownie pachną, hortensje też szaleją, no i dzisiejszy wypad do miasta powiększył kolekcję wierzb mam jeszcze raz salix Helvetica, poprzednią zeżarły mi mrówki po dwóch latach...teraz im na to nie pozwolę . Kupiłam proszek na mrówki i obsypałam miejsca, w których budują kopce walka skuteczna.
Pozdrawiam Jola
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, u mnie mrózek jak piasku nad morzem. Ostanio znów wielkie opakowanie kupiłam na te szkodniki. Czemu one na polu się nie panoszą tylko w ogrodzie. Podobno sól na nie najlepsza, ale załatwia też wszystkie roślinki .
Zerknij do mnie, może dorzucisz coś świeżym okiem?
Zerknij do mnie, może dorzucisz coś świeżym okiem?
- jola1010
U mnie mrówki tak się panoszą , że zrobiły sobie nawet gniazda w donicach na tarasie i przed domem ...ale tam też skutecznie je zwalczyłam
Od kilku już lat obserwuję kiedy mrówki włażą nam do domu jest mokry rok i są powodzie lub podtopienia. W tym roku już w czerwcu mrówy dały o sobie znać,...no i się znowu sprawdziło była wielka woda i nawałnice. To już jest sprawdzone...
A na spacerek po forumowych ogrodach zaraz się wybieram... Do Ciebie też wstąpię...
Pozdrowionka, pa.
Od kilku już lat obserwuję kiedy mrówki włażą nam do domu jest mokry rok i są powodzie lub podtopienia. W tym roku już w czerwcu mrówy dały o sobie znać,...no i się znowu sprawdziło była wielka woda i nawałnice. To już jest sprawdzone...
A na spacerek po forumowych ogrodach zaraz się wybieram... Do Ciebie też wstąpię...
Pozdrowionka, pa.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Eno, ja o donicach to nawet nie mówię, bo tu siedzą stale i pod donicami też, bo mają wilgotno. Zapraszam, zapraszam
- jola1010
Marzka - byłam u ciebie a teraz będę Cię mocno wspierać w działaniach
Kilka fotek z ubiegłego tygodnia, kiedy to mama ogarnęła wszystkie zakątki i troszeczkę buszu zostało przyciętego. Na tarasie stół i ławki w rozmiarze XL, bo więcej rodzinki było i nie mieściliśmy się do wspólnych posiłków. A, że teraz brak pomocnika , by część ławek odnieść do altanki jedną ławeczkę postawiłam sobie w cień pod hakuro:
pozdrowionka
Kilka fotek z ubiegłego tygodnia, kiedy to mama ogarnęła wszystkie zakątki i troszeczkę buszu zostało przyciętego. Na tarasie stół i ławki w rozmiarze XL, bo więcej rodzinki było i nie mieściliśmy się do wspólnych posiłków. A, że teraz brak pomocnika , by część ławek odnieść do altanki jedną ławeczkę postawiłam sobie w cień pod hakuro:
pozdrowionka
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Czekałam ,czekałąm i są
Super Mamcia Narobiła się ,ale efekty wspaniałe .
Wasz ogród jest przecudnej urody ,uwielbiam wszystkie zakatki ,ale teraz mam ochotę posiedzieć na tarasie Cudownie !!
Super Mamcia Narobiła się ,ale efekty wspaniałe .
Wasz ogród jest przecudnej urody ,uwielbiam wszystkie zakatki ,ale teraz mam ochotę posiedzieć na tarasie Cudownie !!
marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Jolu jak zawsze podziwiam twoje zakątki .Chyba nie ma u ciebie prawo rosnąć żaden chwast .
Wszystko jest takie uporządkowane i zadbane .Nie to co u mnie wieczny harmider .Mój ogród za sto lat nie będzie taki piękny jak twój
Wszystko jest takie uporządkowane i zadbane .Nie to co u mnie wieczny harmider .Mój ogród za sto lat nie będzie taki piękny jak twój
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ławeczka w cieniu wierzby, fajnie to wyszło, nawet jeżeli nie zamierzone, czy nie na stałe.
Jak zwykle z otwartą buzią oglądałam twoje zdjęcia Jolu.
Ten grys w różnych zakątkach ogrodu, ścieżkach jest naprawdę super.
Zazdroszczę Ci tych ścieżynek...ale powoli i u mnie zacznie to się zmieniać.
Jak zwykle z otwartą buzią oglądałam twoje zdjęcia Jolu.
Ten grys w różnych zakątkach ogrodu, ścieżkach jest naprawdę super.
Zazdroszczę Ci tych ścieżynek...ale powoli i u mnie zacznie to się zmieniać.
Jolu, czy te bielusieńkie kamyczki to się nie brudzą? Wyglądają tak cudnie. I powiedz mi jeszcze, czy na cięcie tujki, takie formujące pierwszy raz, nie jest za późno? Czekać do wiosny może?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja także zamawiam sobie miejsce na ławce
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Jolu,ale u Ciebie ślicznie ,czystość bije po oczach.Te ławeczki w takiej ilości tworzą piękny kącik jadalno wypoczynkowy i te kwitnące donice śliczne ,czym podlewasz ,że tak Tobie kwitna?
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka