Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kureczka81
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

:wit
ogród piękny, różyczki śliczne i takie zdrowe. Żałuję, że nie kupiłam budleji bo jest piękna i faktycznie przyciąga motyle. Nie miałam pomysłu na pergolę/ławeczkę w otoczeniu róż ale patrząc na Twoją altankę zgapię troszkę pomysł ale to w nastepnym roku. Jakie rośliny pnace tam posadziłaś?
" Chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż sobie ogród ! "
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiek ja tez nie mam nic przeciwko ukropowi, tyle ze chabazi sadzic sie nie da odrazu. U mnie nawet sadzone wieczorem, nie dadza rady, bo na drugi dzien i tak caly czas na patelni - tak ze cieniowac trzeba by bylo. Juz sobie tak pare zalatwilam i odpuszczam w taka pogode.
Nie moge sie napatrzec na Twoje donice - och i ach ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ja u Ciebie nie tylko rano ale w każdej wolnej chwili :;230 Rano to kawusia i zamiast cukru na osłodę Ogródek Robaczka ;:224
A faceta masz super skoro tak spokojnie reaguje na Twoje pomysły ;:180
Ciekawe co by zrobił gdybyś zaczęła robić tak jak ja, czyli wieczorem jak zaśnie ( ja oczywiście później zasypiam bo trzeba to wszystko w głowie jeszcze uporządkować) budzę go pytając "śpisz" i dopiero informując o planach :tan Jeszcze nie straszy rozwodem ;:224 ale kto wie :;230
Tylko syn się jeszcze buntuje i rząda wyjaśnień bardziej szczegółowych "o co kaman" i co to za roślina o której mówię i gdzie jest :;230

Róże cudowne ale Alinka tutaj to wymiata ;:108
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu , ja róży kupiłam w tamtym roku 3, jedna z nich w ogóle raczyła rosnąć. Mało tego kwitła jeszcze w styczniu. Nie zakopczykowałam jej, a ona wbrew wszystkiemu przetrwała tą zimę. DOkupiłam jej towarzystwo, takie zwykłe NN w dyskoncie, jedna z nich kwitnie na różowo, inne się wciąż zbierają. Razem stan posiadania róż na dziś 7, z tego jedna chyba do wyrzucenia, bo w ogóle pąków u niej nie widzę.
Ty swój ogród robisz z rozmachem i od razu prawie wszystko, mnie bardzo blokują fundusze, muszę więc drobnymi kroczkami, ale wziąż do przodu ;:65
Jakie róże masz/ będziesz mieć przed tym mieszanym szpalerem, rabatówki czy okrywówki? jaki kolor i odmiana?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu........jejku ale widoczki ;:oj ;:173 ;:224
ale pogoda to jest bombowa...........caaaaałe dni na działce :tan
a wiesz, że moja Cafe się mnie wystraszyła - no dziś odkryłam kolejny pączek czyli ma aż dwa! ;:138
mała jest co prawda ale zakwitnie lada dzień! ;:138
a zobacz mojego Karmelka - no muszę się nim pochwalić........ma takich 5 pączków ale już jeden kwitnie! (jakby co to później usunę zdjęcie) ;:oj
Obrazek
hehe Ty masz smieszne pogawędki z M - tu o mało ze śmiechu nie umarłam :;230
no i te róże........ ;:167 Alinka.....ojej jaaakie cuuudo! ;:oj
no i u mnie powstanie kolejna rabata różana :tan
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, ratuj - Jacek mnie bije za moje żarty o nothing box ;-)

Widzę, że zmieniłaś format zdjęć? W większym rozmiarze jeszcze ładniej pokazujesz urodę swoich podopiecznych... ależ pięknie się rozwija z pączków Boule de Neige!

Off-topic - byliśmy dziś na 'Batmanie'... jak dla mnie super, ale ja uwielbiam Christiana Bale w tej roli ;-)
I jeszcze oglądaliśmy wczoraj intrygujący i zaskakujący 'Man on a ledge'... świetny!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

aguniada pisze:

Off-topic - byliśmy dziś na 'Batmanie'... jak dla mnie super, ale ja uwielbiam Christiana Bale w tej roli ;-)
I jeszcze oglądaliśmy wczoraj intrygujący i zaskakujący 'Man on a ledge'... świetny!

No to chyba się wybiorę. Dzisiaj moje dziecko przyszło i powiedziało, że chce iść, bo jest podobno zabójczo dobry.
Internet jest czasem niezbyt dobry dla dzieci :roll:

Kasiu, ja już na kopanie dołków nie mam siły. U siebie pisałam, że mnie połamało. Nie spię po nocach :?
Dobrze, że za chwile ten urlop, bo dzisiaj w pracy musieli mówić do mnie dużymi literami
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, jest dobry... pociecha będzie szczęśliwa, tylko pamietaj, ze film trwa 3 godziny! ;-)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Robaczku, ten karmelek ;:167
Czy ja u Marty nie widziałam takiego samego ;:124 :?:
Czy to umysł płata mi o tej porze figle :;230 ;:14
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

A ja tak sobie poprzeglądałam, poprzeglądałam i ...jak to się stało, że dotąd nie zwróciłam jeszcze uwagi na Boule de Neige? Jest niezwykła :roll:
I Aphrodite też do zapisania... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Kasiek :D
Gratuluję nowych pomysłów, ciekawa jestem efektu nowej rabaty :) różankowo jest urocze i bujne. Mój Rooguchi też coś złapał ale nie przeszkadza mu to bujnie się rozwijać :)
:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu w taki upał nawet podlewanie nie pomoże, to nie czas na sadzenie. ;:185 Oczywiście rabatę można przygotować ale z wyciągnięciem rośliny z doniczki i wsadzeniem do ziemi bym zaczekała.
Różyczki pięknie kwitną a Boule de Neige wygląda u Ciebie cudnie ;:215 moja jakoś tak mizernie i słabo trzymała kwiatki, teraz przycięta rozbudowuje się i mam nadzieję że trochę się wzmocni. ;:173

aha z tym pudełkiem nicości to chyba jest coś bo oni tak mają jak się ich o coś znienacka spyta o tu rybka. Mam w domu 3 mężczyzn to wiem. ;:108
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

i jak tam plany i prace nad rabatką? bo pogoda to jest bombowa! ;:oj
35 stopni w cieniu zaś ............49 w słońcu....tyle było w południe - sąsiadka ma termometr na działce i tyle pokazywał :shock: ;:173 nawet ta burza mi nie przeszkadzała po południu..... :heja
no koniecznie pokaż zdjęcia nowej rabatki bo mnie aż ciekawość zżera! ;:oj ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”