Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
przemek 1136!
Jaka to odmiana?
Jaka to odmiana?
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Maraga To pomidor Follia F1 z firmy Franchi Sementi. Okazuje się, że jest to odmiana samokończąca.
- Maraga
Przemku!
Dzięki za odp.Piszę dzisiaj bo wczoraj znowu nie miałam połączenia.Ostatnio to coraz częściej się zdarza.
Dzięki za odp.Piszę dzisiaj bo wczoraj znowu nie miałam połączenia.Ostatnio to coraz częściej się zdarza.
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zerwałem w sobotę i niedzielę po jednym Niekmicicu i Złotym Ożarowskim i dwa Faworytki. Żadne nie były porządnie zapalone, a chyba jednak dojdą, i miały zkazę podobną do suchej zgnilizny.
pozdrawiam, Gunnar
- kesza
- 100p
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To moje z wczoraj - duża część Stupice i sporo Olena Ukrainian już zjedzona. Dzisiaj na śniadanie był Kosmonaut Volkov. Dochodzą już Sakharnyi Zeltyi i Brads. Widoczne są uszkodzenia krzaków i pomidorów - to pozostałości po gradzie. Na tej wielkości zdjęciu to nawet nie są aż tak widoczne...
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
- Maraga
Edytko!
Piękne te Twoje pomidorki!U mnie na razie to pomału dojrzewają Stupice.Pozostałe jeszcze zielone.Najwięcej owoców ma Jabłonka Rosji.Owoce wielkości piłeczki pingpongowej.Liczyłam na jednym krzaku to :
1 grono ma jedenaście sztuk,drugie - 8 a trzecie 6.I już czwarte pomału się zaczyna.Zgrabny krzak niewysoki.Z kolei Olena Ukrainian ma na 1 gronie 3 owoce ale wielkie.Cosmonaut Vołkow tez podobnie.
Pozdrawiam Maria.
Piękne te Twoje pomidorki!U mnie na razie to pomału dojrzewają Stupice.Pozostałe jeszcze zielone.Najwięcej owoców ma Jabłonka Rosji.Owoce wielkości piłeczki pingpongowej.Liczyłam na jednym krzaku to :
1 grono ma jedenaście sztuk,drugie - 8 a trzecie 6.I już czwarte pomału się zaczyna.Zgrabny krzak niewysoki.Z kolei Olena Ukrainian ma na 1 gronie 3 owoce ale wielkie.Cosmonaut Vołkow tez podobnie.
Pozdrawiam Maria.
- kesza
- 100p
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Witaj Mario!
U Ciebie trochę zimniej to też i pomidorki się nie śpieszą U mnie w tym roku wyjątkowo szybko dojrzewa te doświadczalne 30 szt.
Pozostałe 100 szt. też w większości zielone, w nich tylko koktajlówki i Stupice są do jedzenia na resztę jeszcze też poczekam...
Jabłonka Rossi u mnie też obsypana "jabłuszkami" tylko ona dla mnie jakoś tak za dużo pustego ma w środku - tej wielkości pomidory (czyli Stupice i Jabłonka) to są dla męża. On woli takie do zjedzenia na raz. Ja wolę te wielkie i mięsiste. Cosmonaut szybciej drobnieje na kolejnych gronach niż Olena.
Ja straciłam po gradzie we wszystkich pomidorach 3 i 4 piętro, niektóre zostały ogłowione Pomidorowe pobojowisko i ściółkę z siekanych pomidorowych liści sprzątałam 2 dni, momentami mając ochotę je wszystkie wyrwać i wyrzucić... Ale jakoś dałam radę i teraz mam radochę...
U Ciebie trochę zimniej to też i pomidorki się nie śpieszą U mnie w tym roku wyjątkowo szybko dojrzewa te doświadczalne 30 szt.
Pozostałe 100 szt. też w większości zielone, w nich tylko koktajlówki i Stupice są do jedzenia na resztę jeszcze też poczekam...
Jabłonka Rossi u mnie też obsypana "jabłuszkami" tylko ona dla mnie jakoś tak za dużo pustego ma w środku - tej wielkości pomidory (czyli Stupice i Jabłonka) to są dla męża. On woli takie do zjedzenia na raz. Ja wolę te wielkie i mięsiste. Cosmonaut szybciej drobnieje na kolejnych gronach niż Olena.
Ja straciłam po gradzie we wszystkich pomidorach 3 i 4 piętro, niektóre zostały ogłowione Pomidorowe pobojowisko i ściółkę z siekanych pomidorowych liści sprzątałam 2 dni, momentami mając ochotę je wszystkie wyrwać i wyrzucić... Ale jakoś dałam radę i teraz mam radochę...
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
- GunnarSK
Współczuję gradobicia. Tutaj nie jest tak źle, przeważnie susza i upał. Trzeba regularnie podlewać, ale susza podobno sprzyja smakowi pomidorów, a wielkości na pewno nie.kesza pisze:Ja straciłam po gradzie we wszystkich pomidorach 3 i 4 piętro, niektóre zostały ogłowione Pomidorowe pobojowisko i ściółkę z siekanych pomidorowych liści sprzątałam 2 dni, momentami mając ochotę je wszystkie wyrwać i wyrzucić... Ale jakoś dałam radę i teraz mam radochę...
pozdrawiam, Gunnar
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Moim zdaniem nie sprzyja ani wielkości, ani smakowi. Te, które zaczęły u mnie dojrzewać po jakichś 3 tygodniach suszy są niewyrośnięte, mają matową i grubą skórkę. W smaku sam kwas.GunnarSK pisze:Trzeba regularnie podlewać, ale susza podobno sprzyja smakowi pomidorów, a wielkości na pewno nie.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
Wlasnie, to raczej slonce sprzyja smakowi, a nie susza;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
- GunnarSK
Tak to chyba racja.KasiaPuk pisze:Wlasnie, to raczej slonce sprzyja smakowi, a nie susza;)
pozdrawiam, Gunnar
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
pozdrawiam, Anita