Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Kochana ładne ci kompozycje wyszły ;:215 jestem z ciebie dumna ;:196
A białej pelargonii jeszcze nie mam ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

:wit poniedziałkowo

Niunia dziękuję za komplementa ;:196

bananowy kocie
- pelargonia jak i begonia kosztowały po 4zł u nas... a były i po 2 przecież! z tym podlewaniem na noc to nie wiem jak się powstrzymam, ponieważ ja kwiatki balkonowe podlewam na noc właśnie, ponieważ rano nie mam czasu... jak tylko zaczynam iść do kwiatów to na bank jestem spóźniona na autobus ;:223

Filigranowa - dziękuję ;:196

sylvi pisze:trza jakąś klimę w domciu zamontować

ja mam ;:108 taką w postaci wiatraka za 80zł :;230 w nocy i tak spać się nie da, 100 razy się budzę przez tą duchotę...
jeśli sansewierę posadziłaś w zbyt dużej donicy to faktycznie będziesz sobie czekać na nowe liście... choć jak to już 3 lata to zajrzyj do niej, ponieważ moja mama posadziła także w zbyt dużej doniczce a jej rośnie i rośnie :shock: oczywiście najpierw na boki
kohleria pisze:mam dość upałów

ja z tych co lubią poleżeć na słoneczku, ale wczoraj to już i ja miałam dość ;:219 byliśmy w Augstowie, uciekliśmy przed okropną burzą ;:202
jola1313 pisze:U mnie tylko ''dyskoteka'' całą noc.A wody z tego tyle,co ksiądz kropidłem

to wręcz niewiarygodne, u mnie leje, grzmi, masakra ;:151 o, właśnie znów zaczyna padać...
Wiktoria_W pisze:Koleuski, według mnie, świetnie rosną i nie wiem, czego Ty od nich chcesz

dziękuję za pochwały nabytków ;:168 a koleusek jeden ma się pięknie, a te dwa obecnie z pelargonią to stoją tak sobie miernoty już 2 tydzień i mam nadzieję, że towarzystwo tej blondynki im pomoże bo jak nie... ;:222

dziękuję dziewczynki za porady w sprawie pelargonii i werbeny ;:168 znaczy robiłam dobrze ufff..

Dziś mam wolne, głowa mnie gniecie od tej pogody, piję kawkę i polecę na miasto załatwić kilka spraw, jest tak ciemno w domu, że na zdjęcia nie ma co liczyć chwilowo więc pokażę co dostałam od mego M w piątek ;:202 że niby bez okazji... ;:224

Obrazek
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A już tam bez okazji ;:173 ? Zapracowałaś ;:131 na ten cudny bukiet ;:oj .
Gdzie ja dziś widziałam koleuska , ogromnego ;:oj ! Szczypać można było do woli. Chyba na bazarze, stał przy jakimś kiosku , jako ozdoba? :roll:
Przemyślałam trasę podróży i ....... tyle tego ;:65 ?
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny, romantyczny bukiet od M. ;:167
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Aguś piękny bukiet od M dostałaś ;:oj ;:oj
Co do podlewania kwiatów, nie wolno absolutnie robić tego na noc ;:185
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga uwielbiam białe kwiaty ;:167 dlatego mam zarówno pelargonię, jak i begonię :D
Według mnie to łatwe w uprawie kwiaty, więc powinnaś cieszyć się nimi do późnej jesieni ;:108 a na zimę do domku i za rok będą, jak znalazł.
Oczywiście begonię przechowujemy, jako bulwę, a nie całą roślinę :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

a to ciekawe, bo i ja i tata podlewamy mamine pelargonie, które wiszą w skrzynce obok drzwi właśnie na noc (razem z trawnikiem) i rosną aż miło! (najlepiej ze wszystkich dotychczasowych - pewnie dlatego, że zainteresowałam się osobiście i wszystko co przekwitnięte i zżółknięte obrywam zawczasu) dlaczego w zasadzie przy tak ciepłych wieczorach nie wolno podlewać na noc?
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Cudny bukiet od M ;:oj
Życzę, aby nowe balkonowe, pięknie się rozrosły i cieszyły oczęta ;D
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

ja swoje rośliny też podlewam na noc, moja mama, która ma chyba najbardziej ukwieconą przestrzeń wokół domu w okolicy też podlewa zawsze wieczorem
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, bardzo fajne balkonowe zakupy ;:63
Biała pelargonia bardzo ładnie się prezentuje i na pewno w tym tygodniu zakwitnie. I ja obrywam pelargoniom całe pędy kwiatowe, a większy dylemat mam kiedy to robić, bo jedyna wada pelargonii dla mnie to to, że zaczyna kwitnąc od środka i potem w środku są już paskudne kwiaty, a na zewnątrz jeszcze przyzwoite, więc oberwać niby szkoda. Jak już tych ładnych jest naprawdę mało, to obrywam, bo nie podobają mi się takie mocno zwiędnięte. Ja podlewam przeważnie wieczorem, bo rano zanim wstanę, a jeszcze przyjdę z zakupów, to w upały taki gorąc, że chyba by się te kwiaty ugotowały nawet na moim północnym balkonie. :wink: Ty w upalne dni to takie bardziej zagęszczone skrzynki powinnaś nawet i dwa razy dziennie podlać. ;:108

Bukiet prześliczny, jak ty to robisz, ze takie dostajesz? Ja już nie pamiętam, kiedy dostałam kwiatka od mojego, już prędzej buty pójdzie ze mną kupić. :wink:
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Aga ja podobnie jak większość chyba też nie dostaję bukietów od m bez okazji. ;:145
Ale wpadłam na pomysł co byś swojemu podała adresy forumowiczek to będzie nam od czasu do czasu podsyłał bukiecik. :;230
A nuż nasi m zrobią się zazdrośni.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:Gdzie ja dziś widziałam koleuska , ogromnego ! Szczypać można było do woli.

no i gdzie gdzie??? ja widziałam na swojej drodze ostatnio wiele, ale każdy z nich to taki jak ja akurat mam...

heliofitka pisze:Oczywiście begonię przechowujemy, jako bulwę, a nie całą roślinę

przechowujemy powiadasz? :;230

bananowy kocie - z tym niepodlewaniem na noc to czynność niewykonalna.. kwiatki uschłyby na wiór bo rano wstać 10min wcześniej aby podlać rośliny, to nawet ja - ich miłośniczka - nie jestem w stanie się poświęcić ;:170 więc podlewam na noc, jakoś im to chyba nie przeszkadza....

Jagoda - w moich przekwitniętych pelargoniach są wszystkie balkony sąsiadów ;:202 taki wiatr towarzyszy ostatnio deszczom, że te płatki latają jak sobie chcą... nie nadążę pomyśleć o oberwaniu a już 3/4 pofrunęło :;230 z tym podlewaniem 2 razy dziennie to staram się tak robić ;:108

rapunzel pisze:Bukiet prześliczny, jak ty to robisz, ze takie dostajesz?

ja?? nic... ;:131 serio...
kohleria pisze:Zapracowałaś na ten cudny bukiet

:;230 zapracował to on na wręczanie mi takiego bukietu :;230 tylko to taki typ, co to woli powiedzieć, że bez okazji... ;:224
anik pisze:Ale wpadłam na pomysł co byś swojemu podała adresy forumowiczek to będzie nam od czasu do czasu podsyłał bukiecik.

haha dobrze, że choć mi wręczy czasem, bo sam robi wytrzeszcz, jak pakuję roślinki do wysyłki ;:124
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No więc oto, co mnie wczoraj zaskoczyło ;:202

anturium fioletowe jest całkiem młodym nabytkiem i równie młodą sadzonką, ma cale 5 liści i....

Obrazek

Obrazek

wyobrażacie sobie moją radość??? jak nie wyobrażacie to wyobraźcie :heja ;:162 :tan

do tego słoneczko służy memu hibiskusowi
wczoraj było tak:

Obrazek

piękności ;:108

Obrazek

Obrazek

dziś tamte dwa już przekwitnięte ale za to zaskoczył mnie trzecim

Obrazek

przy okazji zdjęć hibiskusowi załapała się na fotkę ginura, która przestawiona na ten południowy parapet od razu ruszyła z kopyta, tak jak i stojące obok... (zapomniałam nazwy dla tych drobnych, okrągłych listków ;:223 )

Obrazek

Marudzia pisze:Zapodaj zdjęcia obciachanych kalanchoe bom ciekawa

Obrazek

widać już młode listeczki więc dogodziłam ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”