Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Jadziu,zerknij do mnie ,wstawiłam różę od Ciebie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ALU widziałam i ciekawe czy Ci sie podoba .Listki ma nie za bardzo w tym roku ,ale myslę ,że musi sie porządnie zaaklimatyzować
MAJKA teraz ostatnio bierze mnie na morelowe coś w stylu Bordure Champagne czy Kupferkonigin .No nie wiem, gdyby zakwitły w sierpniu to nie powiem ,ale przecież wrzesień jest typowym ich miesiącem .Czyżby zima miała wcześniej zawitać
EWCIU czerwonych róż jest mnóstwo są też terakotowe .Oglądałam taką różę w OBI Terracotta ,ale mnie nie urzekła .jakaś taka brudno- ceglasta mi sie wydawała
TOSIA ona dopiero teraz zaczyna kwitnienie ,wiec może poczekaj jeszcze .Też myślałam ,że nie zakwitnie bo nic tylko mnóstwo liściorów wypuściła
STASIU to chyba wina wolniejszego netu ,ale czy na prawdę tego nie wiem .Następnym razem muszę to wybadać ,bo nie daje mi to spokoju
Porcja ciepłych fotek

MAJKA teraz ostatnio bierze mnie na morelowe coś w stylu Bordure Champagne czy Kupferkonigin .No nie wiem, gdyby zakwitły w sierpniu to nie powiem ,ale przecież wrzesień jest typowym ich miesiącem .Czyżby zima miała wcześniej zawitać

EWCIU czerwonych róż jest mnóstwo są też terakotowe .Oglądałam taką różę w OBI Terracotta ,ale mnie nie urzekła .jakaś taka brudno- ceglasta mi sie wydawała
TOSIA ona dopiero teraz zaczyna kwitnienie ,wiec może poczekaj jeszcze .Też myślałam ,że nie zakwitnie bo nic tylko mnóstwo liściorów wypuściła
STASIU to chyba wina wolniejszego netu ,ale czy na prawdę tego nie wiem .Następnym razem muszę to wybadać ,bo nie daje mi to spokoju
Porcja ciepłych fotek

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajne te ciepłe fotki, czy przyjeła byś mnie na kurs komputerowo-fotograficzny?Jak tam z ustaleniami na rewizyte . 

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Jadziulek
No ......no zakasowałaś chyba całe forum Silesią.Jest śliczna i czy mi się wydaje,że ona ma aksamitne płatki?Jak Ty ją wypatrzyłaś i gdzie kupiłaś.Masz dziewczyno nosa i rękę do róż.Wszystkie róże mi się podobają,uwielbiam je ale najbardziej rajcują mnie czerwone i o wyrazistym kolorze,chociaż bladowców też mam skolko godno
Jadziu jak patrzę na Twój ogród to sobie myślę,gdzie te wszystkie róże mieścisz.Jesteś nie tylko mistrzynią w wyszukiwaniu ciekawych okazów ale i mistrzynią w ich lokowaniu w ogrodzie.Stworzyłaś swoją oazę niesamowitą i to w krótkim czasie.Brawo

No ......no zakasowałaś chyba całe forum Silesią.Jest śliczna i czy mi się wydaje,że ona ma aksamitne płatki?Jak Ty ją wypatrzyłaś i gdzie kupiłaś.Masz dziewczyno nosa i rękę do róż.Wszystkie róże mi się podobają,uwielbiam je ale najbardziej rajcują mnie czerwone i o wyrazistym kolorze,chociaż bladowców też mam skolko godno

Jadziu jak patrzę na Twój ogród to sobie myślę,gdzie te wszystkie róże mieścisz.Jesteś nie tylko mistrzynią w wyszukiwaniu ciekawych okazów ale i mistrzynią w ich lokowaniu w ogrodzie.Stworzyłaś swoją oazę niesamowitą i to w krótkim czasie.Brawo

- JAKUCH
HANIU zaczynam porządkowanie ogródka i szykowanie miejsca na nowe nasadzenia
Sucho jak na Saharze ,wiec przesadzanie roślinek z ogródka na kwietnik koło domu na razie nie możliwe .Będzie miejsce na nowości .Wiesz ,ze mój wzrok zawsze pada na czerwień co ja na to poradzę
.Silesia od Sipa pochodzi to czeska szkółka. Zamawiałam ja w ubiegłym roku a do tego La France, Mme Boll ,Champagne i dr Jamaina .Dzisiaj robiłam sesję mojej NN podobnej do mojej avatarkowej.Ta niestety po zimie pagibła
IRENKO to nic trudnego i z chęcia Ci pomogę .Na razie nie rozmawiałam jeszcze z Tosia .Ona teraz olimpiadowa dziewczyna

IRENKO to nic trudnego i z chęcia Ci pomogę .Na razie nie rozmawiałam jeszcze z Tosia .Ona teraz olimpiadowa dziewczyna

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu te twoje róże są cudowne,aż czuję ich zapach

Jadziu podziwiam twoją pasję i wiedzę o różach. U ciebie można zobaczyć wiele piękności, zauroczyła mnie przepiękna Silesia, ma ciekawy układ płatków i niezwykły kolor, taki askamitny bordowy. Sesja zdjęć z różą herbacianą super piękna. 

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Jadziu, piękna ta Twoja ostatnia różyczka, godnie zastępuje utracony Duett. Mój duet też podupadł po ostatniej zimie, słabiej kwitł niż w zeszłym roku a też kwitnienie wypadło na czas deszczowy, tak że wszystkie jego kwiatki w kropkach po deszczu, nie ma co pokazać.
- JAKUCH
HENIU wydaje mi sie ,że to róża raczej florystyczna ,więc na takie warunki polowe raczej kiepska .Dobrze ,jak jest ładna słoneczna pogoda, a jak pada to aż żal na nie patrzyć .W ubiegłym roku nie była taka ładna .Zobaczymy co będzie dalej
IRENKO wiesz ,że mam słabość do czerwieni w różnych odcieniach
Dzisiaj już nie wyglądała za ciekawie ,ale to młody krzaczek i 1 jego kwitnienie .Zobaczymy jak przetrwa zimę
LUCYNKO nie wszystkie róże ,które mam pachną ,ale większość jako tako pachnie i szkoda ,że nie można przesłać zapachu
Dzisiaj byłyśmy na szkółkingu i kupiłam sobie wiąza Wredei i borówkę amerykańską . Czy to kwiatek Lepnicy mam żółte ,lila i takie różowe .

IRENKO wiesz ,że mam słabość do czerwieni w różnych odcieniach

LUCYNKO nie wszystkie róże ,które mam pachną ,ale większość jako tako pachnie i szkoda ,że nie można przesłać zapachu
Dzisiaj byłyśmy na szkółkingu i kupiłam sobie wiąza Wredei i borówkę amerykańską . Czy to kwiatek Lepnicy mam żółte ,lila i takie różowe .

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,u ciebie jak zwykle króluja róże,a ja ciągle wolę podziwiac je u innych po ostatniej zimie.Ta nasturcja cudo,mam tą zwykłą i chciałabym pierwszy raz zebrać z niej nasiona.Robią sie po przekwitnieniu takie gulajki,moge od razu je obrywać czy trzeba czekac?
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Twoje "Oczy" są różowe!
I półpełne! No, bardzo ładnie się prezentują.
A Twoja Blue River ma kwiaty całkiem jak mój Baltic
To różowe to nie lepnica, jednak całkiem ładne
Ale fajne fotki zrobiła Ci Basia!

A Twoja Blue River ma kwiaty całkiem jak mój Baltic

To różowe to nie lepnica, jednak całkiem ładne

Ale fajne fotki zrobiła Ci Basia!

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jadziu piękny busz Basia pokazała choć u Ciebie róże królują to nie powiem inne też nie
są gorsze wszystko chyba dzięki takim niespodziankom jak u Tosi
Basiu a Ty co tak się zacięłaś i nic nie pokazujesz
są gorsze wszystko chyba dzięki takim niespodziankom jak u Tosi

Basiu a Ty co tak się zacięłaś i nic nie pokazujesz

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Jadziu bardzo ładny ma układ płatków Silesia, trochę przypominający kwiaty Isabelle R. lub Barkarole.
Może też będę miała Eyes for You jesienią ale zobaczymy.
Może też będę miała Eyes for You jesienią ale zobaczymy.
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jadziu wielkie (nie) Dziękuję
dzisiaj dotarły powiedz mi jeszcze kiedy posadzić
i czy na słońcu czy w cieniu
.Ale mam wymagania
jeszcze przepis mi potrzebny 

i czy na słońcu czy w cieniu

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.