Pomidor czarny, granatowy, fioletowy Cz.1
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sie 2011, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidor Czarny lub granatowy
Kasiu, a jak z plennością tego Schwarze Sarah?
Gdyby był w donicy - to w tym momencie mogłabyś go obrócić o 180'. Byłby w całości fioletowy.cantati pisze:U mnie P-20 Blue też coraz ładniej się wybarwia, pomidorki są dość duże, mniej więcej wielkości piłeczki pingpongowej, może nieco większe. Odmiana dość plenna, gronka kształtne, bardzo ładnie zawiązały, mają średnio po ok. 10-12 owoców:
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sie 2011, o 22:37
I czy masz go z http://tomatohobby.eu/tomatoes/index_7.html ?Kasencja pisze:Dla mnie z czarnych na pierwszym miejscu jest Schwarze Sarah. Krzaczor wysoki, owoce duże i wyśmienite. Czarny Księciu out.
Black cherry średni, Carbon i Cherokee pyszne i Rudy z liśćmi regularnymi też. O Brandywine jeszcze sobie zdania nie wyrobiłam, bo ciągle ktoś przede mną go zrywa i zjada.
Palio, pomidor kupiłam tam, gdzie podajesz. Z plennością nie ma szału, ale owoce są dość duże i ładne. Jedynie barwa jest inna niż w opisie.
Bo u mnie na razie niczym nie różni się od pomidorów czarnych.
Bo u mnie na razie niczym nie różni się od pomidorów czarnych.
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Loginal, ja się już właśnie zastanawiałam jak popodwiązywać te grona, żeby do nich słońce dotarło od drugiej strony... Jutro coś pokombinuję i zobaczymy czy zda egzamin 

Pozdrawiam, Dorota
A może zastosować lustro leżące pod pomidorem?
Zauważyłem że pomidorek C55 (chińska śliwka) jest najciemniejszym pomidorem, jakiego widziałem. Ciemny brąz z zielonymi smugami. Chyba się nie zmienia od 2 dni, więc jutro trafi pod nóż (i foto_aparat oczywiście) by opublikować fotki oraz wrażenia smakowe i estetyczne.
Zauważyłem że pomidorek C55 (chińska śliwka) jest najciemniejszym pomidorem, jakiego widziałem. Ciemny brąz z zielonymi smugami. Chyba się nie zmienia od 2 dni, więc jutro trafi pod nóż (i foto_aparat oczywiście) by opublikować fotki oraz wrażenia smakowe i estetyczne.
- cantati
Lustra to się nie odważę
Za dużo osób tam się przewija, w tym dzieciarnia
Ale za chwilę lecę je popodwiązywać i poderwać trochę liści, powinno coś to dać

Ale za chwilę lecę je popodwiązywać i poderwać trochę liści, powinno coś to dać

Pozdrawiam, Dorota
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podczytuję i podziwiam ile jest ciekawych czarnych odmian. mam tylko carbon ale jeszcze nie ma dojrzałych
Tak, tak .... wesoło by było w mieszanym, damsko męskim towarzystwie. Oczywiście dziewczyny w spódnicach.cantati pisze:Lustra to się nie odważęZa dużo osób tam się przewija, w tym dzieciarnia
Ale folię AL - to mogłabyś rozwinąć pod krzakami. To mógłby być dobry sposób na doświetlenie krzaków od dołu.
A oto moja chińska śliwka C055, pierwszy dojrzały. Uważam że to do dziś najsmaczniejszy z moich pomidorków.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Loginal, Arturze, człowieku, myślę że 5 nasionek C055, mogę chyba zamówić u Ciebie, bo jeżeli ludzie rzucą się na te dobra narodowe, to znowu będę tylko oglądała je na forach, i wzdychała. Apeluję do Twojego poczucia przyzwoitości. Z góry dziękuję
.

Pozdrawiam, Agata.
Ciekawe jest to, że dotychczas znane dla mnie odmiany ,,czarne" były najciemniejsze na samej górze. W dół - to już coraz mniej. Te są całe ciemne.
- cantati
loginal pisze:Tak, tak .... wesoło by było w mieszanym, damsko męskim towarzystwie. Oczywiście dziewczyny w spódnicach.

Co do nasionek (obu śliweczek

Pozdrawiam, Dorota
Mam pomidora Carbon. Owoców ma dużo, ale wszystkie są czerwone. Czy on potem zmieni kolor? Na razie nie jest dojrzały?