Skrętniki i fiołki -renatas
- cytryna24
- 200p
- Od: 13 lip 2012, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skrętniki i fiołki -renatas
Renatko masz cudne roślinki
Ja chyba zaczynam chorować na skrętnikozę. Hi hi hi
Pozdrawiam
Ja chyba zaczynam chorować na skrętnikozę. Hi hi hi
Pozdrawiam
- renatas
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Ojej ile wpisów!
Miło mi,że zaglądacie,jutro Wam odpiszę a dzisiaj tak na szybko chcę pokazać mój nowy skarb-
następne cudo autorstwa Pana Kleszczyńskiego
Oto VALOR
Miło mi,że zaglądacie,jutro Wam odpiszę a dzisiaj tak na szybko chcę pokazać mój nowy skarb-
następne cudo autorstwa Pana Kleszczyńskiego
Oto VALOR
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
piękny! bardzo fajnie na tym zdjęciu widać jak od momentu rozwijania się pąku wybarwia się żółć tak, że po pełnym rozkwitnięciu wydaje się, że kwiat jest zupełnie biały
pozdrawiam
Karolina
Karolina
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
wow, jaki śliczny , Renia gdzie ty takie cudeńka, zakupujesz?
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Tak ja też zauważylam, że barwy kwiatów skrętników podlegają przemianom, im starszy kwiat tym barwy są jaśniejsze.karcias pisze:piękny! bardzo fajnie na tym zdjęciu widać jak od momentu rozwijania się pąku wybarwia się żółć tak, że po pełnym rozkwitnięciu wydaje się, że kwiat jest zupełnie biały
Dla Valora dużo kwiatów jak na małą sadzonkę, no no no....
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
izabela skula pisze:wow, jaki śliczny , Renia gdzie ty takie cudeńka, zakupujesz?
Pozwolę sobie odpowiedzieć Izo na twoje pytanie ,otóż takie cuda posiada p.Piotr a można je kupić na allegro
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
jak dobrze, że na allegro nie wchodzę, bo bym już dawno zbankrutowała
Wspaniała pasja, piękne zdjęcia:)
w moim zielonym domu mój wątek na forum
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Witam wieczorową porą
Na dobry początek trochę widoków parapetowych
Podziwiana przez Was hoja multiflora chyba się zawstydziła i niestety już zrzuciła kwiaty.
sylvi witam u mnie (w końcu ) i dziękuję.
chodzi Ci o tego? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8a ... 500c1.html to Dawid T
czy o tego? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c0 ... 632a4.html to nieodmianowiec wg.mnie "śliwkowy'
Evelino/cytryno witam i zapraszam częściej,zarażaj się ,będzie nas więcej
stynko ,ja już odpowiedziałam Izie ,tyle,że na PV...dlatego już widziałam całą nową ofertę.
żeby nie być gołosłowną to proszę, widać to też u Miry,prawda?
Te już były ,ale mają coraz więcej kwiatów
Dowód na to,że "małe też jest piękne " ,drobne kwiatki z selekcji Dibley's nadrabiają ilością
Teraz dwie odmiany ,które mam od zeszłego roku, ale w tym sezonie jeszcze nie kwitły
A na dobranoc premiery
Pierwsze kwiaty na sadzonkach ,które wyhodowałam z liści kupionych w marcu tego roku.
Na dobry początek trochę widoków parapetowych
Podziwiana przez Was hoja multiflora chyba się zawstydziła i niestety już zrzuciła kwiaty.
Basiu to sadzonka wielkości około 20cm wraz z doniczką,w zeszłym roku dostałam szczepkę . Może urosnąć całkiem duża...ale tym się będę martwić późniejfiskomp pisze:Bardzo ciekawe kwiaty ma multiflora i wygląda na gatunek o niewielkich gabarytach? ale może to mała sadzanka czy znasz docelowe rozmiary tej hojki.
sylvi witam u mnie (w końcu ) i dziękuję.
Marylommaryla pisze:Witaj Renata!!. 22.07. pokazałaś skrętnik ciemnoburaczkowy i nazwałaś go dziwak,jet śliczny i powinien mieć swoja nazwę.
Miałam dużą donicę tego dziwaczka, poszła już w zapomnienie,dobrze ze jeden z listków się przyjął. Oby moja sadzonka też chciała już zapaczkować
chodzi Ci o tego? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8a ... 500c1.html to Dawid T
czy o tego? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c0 ... 632a4.html to nieodmianowiec wg.mnie "śliwkowy'
Evelino/cytryno witam i zapraszam częściej,zarażaj się ,będzie nas więcej
stynko ,ja już odpowiedziałam Izie ,tyle,że na PV...dlatego już widziałam całą nową ofertę.
Karolino,Basiu wiele odmian p.Kleszczyńskiego tak ma ,zauważyłam to już u odmian:Wow,Mira ,Telma ,Valor...fiskomp pisze:Tak ja też zauważylam, że barwy kwiatów skrętników podlegają przemianom, im starszy kwiat tym barwy są jaśniejsze.karcias pisze:piękny! bardzo fajnie na tym zdjęciu widać jak od momentu rozwijania się pąku wybarwia się żółć tak, że po pełnym rozkwitnięciu wydaje się, że kwiat jest zupełnie biały
żeby nie być gołosłowną to proszę, widać to też u Miry,prawda?
Te już były ,ale mają coraz więcej kwiatów
Dowód na to,że "małe też jest piękne " ,drobne kwiatki z selekcji Dibley's nadrabiają ilością
Teraz dwie odmiany ,które mam od zeszłego roku, ale w tym sezonie jeszcze nie kwitły
A na dobranoc premiery
Pierwsze kwiaty na sadzonkach ,które wyhodowałam z liści kupionych w marcu tego roku.
Pozdrawiam, Renata
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Śliczne zdjęcia, taki widok z rana Jana ma dużo pieknych kwiatów, a drobiutki Frosty D. nadrabia ilością kwiatostanów (chmurka kwiatów nad nim wisi).
Wprost nie mogę się nadziwić, że sadzonki z marca już Ci kwitną, ja mam pierwsze sadzonki z kwietnia owszem maja listki ale to nie to co u Ciebie...
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
no tylko siedzieć i zbierać gile z biurka....
mam nadzieję, że i ja doczekam się kiedyś kwiatków ze swoich nowych liści...
mam nadzieję, że i ja doczekam się kiedyś kwiatków ze swoich nowych liści...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
piękne parapety, chyba u siebie też przerobię na skrętnikowe szkoda tylko, że one zimą nie chcą kwitnąć.
A multiflory bardzo szkoda, tak pięknie się zapowiadała, ale hoje już tak mają, że kapryszą
A multiflory bardzo szkoda, tak pięknie się zapowiadała, ale hoje już tak mają, że kapryszą