Koty kontra rośliny

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
behemot
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 sie 2012, o 10:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jak pozbyć się kotów ?

Post »

a na posikane wycieraczki i inne takie skuteczne są środki firmy Voit VC-180, VC-360 i inne dają sobie radę ze wszystkim, kocimi zapachami też, wiem z doświadczenia :wink: i nie są tak drogie, jak typowe środki do tych celów przeznaczone
magda_b
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 31 lip 2012, o 11:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fakt, że odchody kota są agresywne i trudne do usunięcia. Mąż opowiadał, że w jednym zakładzie kot załatwił się do pojemnika z małymi stalowymi częściami do produkcji. Po kilku dniach wdała się dziwna korozja i części, które sporo kosztowały były do wyrzucenia.
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

:} jakby tam pracownicy pluli to też by się wdała, skoro części rdzewne. Korozja jak najbardziej normalne zjawisko. Wystarczyłoby te elemenciki przepłukać i wysuszyć i po sprawie. Sądząc po opisie to raczej sikał w ten pojemnik.. męski kot.. zwykły żwir już nie wystarcza, musi być stalowy .:D
Awatar użytkownika
Bartosz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2008, o 12:16

Post »

Mój kot jest wyjątkowo bardzo łowny co jest dość nietypowe jak na kocura,które w większości są bardzo leniwe.W tym tygodniu poza niezliczoną ilością mysz widziałem też 5 nornic,które dopadł.Są ostatnio dużo mniej aktywne i chyba się w końcu wyniosą z mej działki :) . Jak można się pozbywać tak pożytecznych stworzeń w ogrodzie jak koty ?
behemot
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 sie 2012, o 10:04

Post »

Bartosz pisze:Mój kot jest wyjątkowo bardzo łowny co jest dość nietypowe jak na kocura,które w większości są bardzo leniwe.W tym tygodniu poza niezliczoną ilością mysz widziałem też 5 nornic,które dopadł.Są ostatnio dużo mniej aktywne i chyba się w końcu wyniosą z mej działki :) . Jak można się pozbywać tak pożytecznych stworzeń w ogrodzie jak koty ?
pokrewna dusza :wink:
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Ja mam dwa koty, kastraty. Jestem zwolenniczką tych słodziaków. No więc - moje koty mają swój teren czyli mój ogród i sobie w nim siedzą. Na polowanie chodzą w pole lub do małego lasku. Sielanka się skończyła jak sąsiedzi wzięli sobie małego kotka. Oczywiście codziennie siedzi nie u siebie, ale w moim ogrodzie. Biega, skacze za owadami, przy czym taki skok kosztuje prawie zawsze jakąś moją nietanio kupioną roślinkę życie lub zdrowie. Nawet robi tak na oczach właścicielki, która hmmm ... nawet nie skomentuje tego faktu. Miarka się przeebrała jak go znalazłam w moim aucie!!! Na drugi dzień przechadzał się po stole w mojej kuchni, gdyż jak jest ciepło, lubimy mieć otwarty taras. Bezczel na maksa! Dziwne jest to, że on się moich dwóch psów w ogóle nie boi! Rzuca się na nie podczas pościgu, więc się wycofują. Oczywiście pościg to zniszczone kolejne rośliny. Kot ten doprowadza do szału nie tylko mnie. U nas na wsi jest dużo kotów. Ruch jest spory. Zawsze one respektują fakt przechodzenia przez CUDZY teren. Uciekają spłoszone przez moje psy lub koty. Jedn ruch i pościgu nie ma, bo koty momentalnie znikają. Oprócz Bezczela. Ten to się u mnie czuje jak u siebie! Raz dostał w pierdziel od mojego starszego kota, który jest naprawdę duży i zna swoją siłę. Jemu nikt nie podskoczy. Tylko ten Bezczel, który w moim ogrodzie robi co chce ... normalnie czuję sie mega bezradna - on niszczy moje rośliny a ja muszę na to patrzeć!!!
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Wąż, kochana, i potężny strumień wody! Pecyna ziemi i wrzask, na jego bezczelną pańcię rownież :evil: . No, może poza tą pecyną...
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mój M przygotuje mi takie małe petardki :-)
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I co te petardy mają dać?
Twoje koty tez kiedyś były małe i głupie Lorrie;) Skończy 1,5 roku to zestatecznieje, a i starsze nie będą miały oporu żeby mu pokazać gdzie jest granica. Teraz to sądząc z opisu dziecko, to i się zachowuje odpowiednio do wieku;)
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja mam obawy, że starszy to dopiero pokaże na co go stać. Dziś ku wielkiemu zdziwieniu mojego M i moim też, to małe g...o rzuciło się na mojego psa !!! I to w moim ogrodzie ! :shock:
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dramatyzujesz trochę;) Mały kot nie "rzuca się" tylko zwyczajnie poleciał się bawić i co mu zrobisz.. mały kot mały rozumek, pozostaje wziąć na przeczekanie. Jakby wzięli 2 koty a nie taką pojedynczą sierotkę to by pewnie sprawa inaczej wyglądała, nie musiałby latać po sąsiadach żeby mieć się z kim rozerwać.
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

On nie jest taki mały, roczny kocur. Może i dramatyzuję, co nie zmienia faktu że mnie w.....a.
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jest szansa ze do wiosny akurat pół roku minie i w kolejne lato już będzie dużo lepiej, one zwykle jak kończą 1,5-2 to się uspokajają, już nie wypada szaleć ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”