Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród

Post »

Cudny maczek Loki :) mi też rozkwitł nowy - bladoróżowy, ale wredny drszcz go skosił zanim zdążyłam zrobić zdjęcie...
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Loki, Lawendy to moje sympatie :)
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje też,ale na mojej działce nie mają szansy przezimować :(
Martika
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moje zimują, a nawet same się rozsiewają! Loki, może symbolicznie chociaż jedna sztuka...?
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Martika ? Wczoraj z okazji urodzin dostałem trzeci sezon Star Trek Deep Space Nine i już sobie nań ostrzę zęby. Większą część dzisiejszego dnia planuję spędzić z żoną na oglądaniu (jak widać my też mamy podobny sposób spędzania wolnego czasu co Ty i Twoja rodzina). :;230 Po prostu kocham dzieło i spuściznę Gene'a Roddenberry'ego. :-D

@ Igor ? Polecam, bo to roślina bezproblemowa. A Ani Sphincter sam przekaż pozdrowienia. :-P Może być gromnicą. :;230

@ Christinkrysia
? Ta poskrzypka w dodatku wlazła mi od razu na rączki z własnej nieprzymuszonej woli, niczym do tatusia... Oj nie wie paskudnica, co ją czeka, nie wie... A tu dzisiaj trzeba będzie się w końcu zmobilizować i zrobić ten oprysk.

@ Baiana ? Ja w ogóle rośliny makowate uwielbiam ? a że maki lekarskie już mi przekwitły, to zostały tylko maczki kalifornijskie.

@ Lorrie ? No a ja za lawendami nie przepadam. Żona zresztą też nie. Więc obstaję przy swoim: mój ogródek od lawendowej plagi będzie wolny. :;230 Jak to mówili starożytni Rzymianie ? de gustibus non disputandum est.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ja tak mam z aksamitkami,posiałam raz i nigdy więcej!Nie chodzi nawet o urodę kwiatu,tylko zapach.Niby jak nie ruszasz to bardzo nie czuć ,ale przy pieleniu strasznie mnie denerwował :evil:

:wit Bejka
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Uwielbiam zapach Aksamitek i Lawendy ,.... ale sie chyba naraziłam ... :-)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Loki tego gościa na liliach w czerwonym fraczku trudno się niszczy chemią bo on ma aż 3 serie wylęgów więc ja toczę podwójną wojnę - ręcznie i chemią ... :;230
Dłuższy czas nie widziałam więc radość a tu dziś przy ścinaniu przekwitłej upss ... jest !!!
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

...a czemu się naraziłaś :?: Każdy ma jakieś roślinne sympatie i antypatie. Nawet jest na forum odpowiedni wątek, kto czego nie lubi. Aż dziwne, ile gatunków niektórzy forumowicze nie lubią, właściwie chyba by szybciej było co lubią :;230
A nasz gospodarz oprócz lawendy czego jeszcze nie cierpi (bo ja akurat bardzo lubię ten gatunek)?
Za to nie cierpię przycinania, a więc np. strzyżonych krzewów (i drzew).
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Michał...duszo pokrewna żebyś ty zobaczył jak ja próbowałam przyciąć tuje kulki,mój eM jak zobaczył te drapaki to chciał od razu z korzeniami wyrywać żeby nie straszyły ;:202 ;:202 ;:202 A czy to moja wina że nie mam ręki do strzyżenia ;:224

:wit Bejka
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Na początku uprzejmie donoszę, że będzie to mój ostatni wpis na forum na najbliższe dwa tygodnie. Wyjeżdżam do Polski na zasłużone wakacje, gdzie przynajmniej przez jakiś czas zapomnę o cieknących kranach, cieknących dachach, twardej ziemi, wkurzających procedurach administracyjnych etc. ? i po prostu będę się radośnie byczył. Odwyk od internetu pewnie będzie cokolwiek bolesny, ale jakoś go przeżyję. Jak co roku.

@ Bejka ? Ja tam ?śmierdziuchy? (tak aksamitki określają moi rodzice) nawet lubię. Może dlatego, że kojarzą mi się z dzieciństwem ? był to jedyny kwiat, który moi rodzice mieli na balkonie (co zabawne ? jak sam zacząłem urządzać swój balkon i pokazywać im zdjęcia, to oni też wzbogacili kolekcję i po raz pierwszy od kilkunastu, jeśłi nie dwudziestu kilku lat, oprócz aksamitek sprawili sobie także dalie, cynie, petunie czy pelargonie).

@ Lorrie
? Zapach aksamitek i lawendy jest fajny (w wypadku lawendy ? tylko zapach ? bo na pewno nie wygląd rośliny :;230 ).

@ Christinkrysia ? Wczoraj zapryskałem lilie imidaklopridem. Jeśłi wierzyć bajerowi Bayera, producenta tegoż specyfiku, działa on systemowo, chroni roślinę przez ileśtam tygodni i bla bla bla ? zobaczymy, jak to będzie w praktyce.

@ Mike ? No skoro mnie tak wypytujesz, czego jeszcze nie cierpię, to nie cierpię host, żurawek, traw i innych tego typu wynalazków. Generalnie uprawiam rośliny dla ich dużych, pięknych kwiatów ? i jeśli jakaś roślina jest tej cechy pozbawiona (nawet jeśli poza tym ma piękne liście, pokrój, czy jeszcze co innego) ? to nie wywołuje mojego specjalnego zainteresowania. Nie przepadam też za różami ? o czym chyba już wszyscy zdążyli się zorientować. Poza tym znalazłoby się pewnie jeszcze parę roślin, które nie wzbudzają mojego szczególnego entuzjazmu, aczkolwiek trudno mi je sobie przypomnieć tak na zawołanie.

Pozdrawiam! I do przeczytania za dwa tygodnie!
LOKI
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miłego i udanego wypoczynku LOKI :wit
Tylko tu,gdzie Twoje korzenie,możesz prawdziwie zregenerować swój organizm do dalszej (niewątpliwie ciężkiej ) pracy!
Do zobaczenia po wakacjach ;:100
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Loki miłego byczenia się :wit
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9