Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

polikola - hibiskusów to ja mam już 6 ;:224 ale tylko te 2 nadają się na prezentację ;:14 reszta... no, bez komentarza...
trzynastka pisze:Aga widać że dbasz bo masz je cudne

no.. kochana.. ostatnio to raczej wyglądało jakbym ich nie lubiła :;230 dziś mój M wyszedł ze mną na balkon popatrzeć na idącą burzę... i zachwycił się hibiskusem za szybą, a ja mu pokazuję "popatrz i jeszcze tam.. i ten... i ten też zobacz jaki piękny... a ten fioletowy zobacz jak mi urósł, bo ja o niego zadbałam :D " na co on "ta..? jakoś specjalnie..? jak?" a ja... "no.. podlewałam w końcu :;230"

Sylwia - ;:196 hibiskusy to piękna "choroba" ale nerwów może wyjeść troszki... ;:224

szarotka66 pisze:bo z roślinami tak jak ze zwierzakami, można zagłaskać na śmierć.

o! i tu niestety racja ;:131
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No Aguś brawo ;:215 balkonowe żyją ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

mniodkowa pisze:"no.. podlewałam w końcu :;230"
i słusznie :;230 ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, no i nie sprawdziłam tej lusidii, ale dzięki tobie mam już jako takie pojęcie. W ogóle jutro chyba nastawię budzik na jakąś 7 i posiedzę spokojnie przy kompie. bo w dzień się naprawdę nie da. Zerkam wprawdzie za pośrednictwem komórki, ale to licha namiastka, a odpisywanie to po prostu wyzwanie.
Mój hibiskus już przekwitł, a ja dopiero dziś zdjęcie przesłałam na kompa ;:14 Wyglądał tak jak twój pierwszy, tylko czerwony był. Ma jeszcze pączki, może cudem mi zakwitnie, ale miałam nadzieję, ze kwiaty utrzymują się jednak trochę dłużej. Człowiek czeka i czeka, a tu półtora może dnia i po ptakach. :roll:
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Piękne hibiskusy ;:138Musze sprawić sobie takiego pomarańczowego pełnego jak Ty albo czerwonego. Ja mam różowy i żółty też z Kauflandu. Stoją obok siebie i różowy już dwa razy mi pokazał pięknego kwiatka a żółty ani myśli tylko produkuje te pączki a później zamierają i odpadają ;:223 tak bym chciała zobaczyć jego kwiatki jeszcze raz ;:145
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

No no buźki piękne, kolorowe tylko patrzeć i podziwiać
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga ja też mam pomarańczowego hibiskusa, ale niestety pojedynczego :? za to mój ma baaardzo intensywny kolor :lol:
Gdybyś, kiedyś chciała jakąś małą wymiankę...to nie krępuj się ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

rapunzel pisze: Mój hibiskus już przekwitł, a ja dopiero dziś zdjęcie przesłałam na kompa ;:14 Wyglądał tak jak twój pierwszy, tylko czerwony był. Ma jeszcze pączki, może cudem mi zakwitnie, ale miałam nadzieję, ze kwiaty utrzymują się jednak trochę dłużej. Człowiek czeka i czeka, a tu półtora może dnia i po ptakach. :roll:
niestety hibiskusy tylko tyle utrzymują kwiaty, zwłaszcza pełne
nika28 pisze: żółty ani myśli tylko produkuje te pączki a później zamierają i odpadają ;:223 tak bym chciała zobaczyć jego kwiatki jeszcze raz ;:145
mam nadzieję, że mniodkowa się nie obrazi za moje dopiski ;:224 sprawdź czy razem z hibiskusem nie nabyłaś szkodników, swego czasu moje hibki zachowywały się podobnie, po wykryciu przędziorków i oprysku już nie gubią pąków

mniodkowa - zmuszasz mnie po prostu do poszukiwań takiego cuda jak Ty masz, normalnie choruję na Twojego hibiskusa, a lekarstwo jest tylko jedno!!!
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Nie ma szkodników. To by było jakieś sensowne wytłumaczenie. :roll: liście pięknie rosną a wraz z nimi co trochę wyłażą pączki tylko że liście rosną dalej a pączki odpadają..... ;:222 no ale czekam cierpliwie i doglądam... może kiedyś :roll:
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziewczynki, a'propos hibiskusa to wyczytałam ostatnio u Karo, że jeśli hibiskus zmienia lokalizację to czasem tworzy się warstwa odcinająca
nika - Twój hibek gubiący pąki to nowość, czy jest już u Ciebie dłużej? mój "stary" jak czasem gubił pąki to okazywało się, że miał... za sucho :shock:

Jagoda - byłam, widziałam twego hibiskusa ;:152 przede wszystkim to pozazdrościłam mu miejscówki na kwietniku przy oknie, które jest widoczne ;:202 nie to co u mnie ;:124 kwiaty na kwietniku pomimo ulokowania 50cm od południowego okna.. nie mają słońca ;:145
rapunzel pisze:Człowiek czeka i czeka, a tu półtora może dnia i po ptakach.

właśnie ;:145 aż ominąć choćby jedną rundkę dziennie po parapetach ;:185

AnnaAgnieszka - cieszę się, że znów do mnie zawitałaś ;:196

Iwonka - jak pisałam wcześniej to z moich 6 hibków kwitną tylko te 2 i obawiam się, że tylko i wyłącznie dlatego, że stoją na południowym parapecie... tam nie ma miejsca dla innych... więc albo sie wyprowadzę.. albo dam sobie po łapach pchając się do nowych hibków ;:14 ale będę Cię miała na uwadze ;:108

polikola - to jednak Twój czerwony Cię nie zadowala? :;230 w Kauflandzie znów widziałam hibiskusy... ale pąki były zwarte to i nie wiem czy pełne czy nie... ale teraz chyba na nie "sezon" to musisz ;:65 chodzić... chodzić... i wychodzisz ;:224

A żeby nie było, że tylko tu paplam ;:224 to pokażę maluszki z nowych liści skrętników

Obrazek

zdjęcie dwóch, ale już trzy wypchnęły się na świat :tan tylko dopchać mi się na tym parapecie do czegokolwiek... ;:202

A jak już przy skrętnikach jestem to mam spostrzeżenie - na próbę wystawiłam Nerysa z kwiatkami (jednego z dwóch - jedynego egzemplarza tak bym nie poświęciła :shock: ) do salonu... najpierw na półkę... kwiatki przekwitły i.. i nic... pojawiać się zaczęły nowe pąki ale utknęły... to ja go bliżej okna na ten wspomniany kwietnik... i pąki zdechły ;:188 skrętnik wrócił więc na parapet północny.. no co poradzić...? ;:133 znów się ciśnie z pozostałymi...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

ja mojego skrętnika dzisiaj posadziłam w wiszącej doniczce i powiesiłam ją na karniszu - zobaczymy co z tego będzie :)

mam też hibiskusa - czerwony ale nie pełny, kupiony jako przekwitnięty i po przyniesieniu do domu okazało się że ma pełno malutkich pączków! ;:oj

Zakwitł pierwszy - pięknie i potem część zaczęła opadać. Nie wiem dlaczego. Kilka się rozwinęło, ale wiele odpadło, w tym jeden prawie rozwinięty - nie szturchałam go, nie kręciłam... nie mam pojęcia co się mogło stać... może ma za sucho... a może za mokro ;:224 Co ile swoje mniodkowa podlewasz?

Ten pełny piękny... muszę takiego upolować :D
w sobotę się na mazury wybieram - mam nadzieję, że mama nie ususzy moich kwiatków :D bo że utopi to wątpię - nawet storczyki zapomina czasem raz na 2 tygodnie zamoczyć :D
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

To moje południowe okno jest dla skrętników za jasne?
;:138 dla maluchów
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

czerwony pełny stoi u mnie w pracy i na razie jeszcze słabo kwitnie, jak już się całkowicie pozbędę szkodników to go rozmnożę ;:108 a czerwony to nie taki jak Twój
u mnie hibiskusy stoją też na wschodnim oknie i jakoś nie narzekają
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”